E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοσοκομείο Παίδων για το 4χρονο παιδί με τα εγκαύματα: Καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος

«Παραμελημένο και αφυδατωμένο» - Το χρονικό της υπόθεσης

Δημοσίευση 14/2/2025 | 12:42

Νοσοκομείο Παίδων για το 4χρονο παιδί με τα εγκαύματα: Καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος

Συγκλονίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Πάιδων «Αγία Σοφία» για το 4χρονο παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα, ενώ έχει συλληφθεί η μητέρα του.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο τα εγκαύματα καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος και είναι κυρίως 2ου βαθμού, με περιοχές 3ου βαθμού.

Μάλιστα, τονίζεται ότι είχαν προκληθεί πριν από 5 με 7 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στις 12/02/2025 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» θήλυ 4 ετών συνοδευόμενο από την μητέρα του σε βαριά κατάσταση, παραμελημένο και αφυδατωμένο με εγκαύματα τα οποία είχαν προκληθεί πριν από 5 έως 7 ημέρες.

Τα εγκαύματα καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος, είναι κυρίως 2ου βαθμού με περιοχές 3ου βαθμού τα οποία εντοπίζονται από την κεφαλή έως τα κάτω άκρα.

Διενεργήθηκε πλήρης εργαστηριακός έλεγχος και αξονική τομογραφία και βρίσκεται σε ενδοφλέβια ενυδάτωση και σε διπλή αντιβιοτική αγωγή.

Είναι αιμοδυναμικά σταθερό.


Το χρονικό της υπόθεσης

Με εκτεταμένα εγκαύματα διεκομίσθη κοριτσάκι 4 ετών στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μαζί με τη μητέρα του, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Οι γιατροί, εξετάζοντας το κοριτσάκι από τη Συρία, διαπίστωσαν πως είχε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον θώρακα, την κοιλιά, αλλά και σε διάφορα σημεία στα χέρια και τα πόδια, ενώ έφερε και πολλαπλές εκχυμώσεις στο σώμα της.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το παιδί ήταν σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, αβοήθητο στο σπίτι του, για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Η μητέρα αποφάσισε να πάει το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, όταν επιδεινώθηκε πολύ η υγεία του.

Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι σωματικές βλάβες στο τετράχρονο παιδί.

Η μητέρα της τετράχρονης συνελήφθη, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης και η εισαγγελέας ανηλίκων. Παράλληλα έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση της τετράχρονης.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια κατά τα οποία προκλήθηκαν οι σωματικές βλάβες στην τετράχρονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιγάντιο «φαράγγι» ανοίχτηκε στον Ήλιο ‑ Τι σημαίνει για τη Γη

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ηλιακός άνεμος στρέφεται κατευθείαν προς τον πλανήτη μας

Εύβοια: Νεκρός 65χρονος γιατρός – Κατέρρευσε ενώ έβγαινε από τη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε μπρούμυτα στο νερό

Μαίρη Λίντα: Η εξόδιος ακολουθία την Παρασκευή στον Αγιο Ανδρέα του Γηροκομείου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η ταφή της μεγάλης ερμηνεύτριας θα γίνει στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών

Νυφικό από σχεδόν 3.000 χαρτάκια αυτοκόλλητων του Μουντιάλ έγινε viral ‑ από τα σκουπίδια στα σκαλιά της εκκλησίας

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σχεδόν τρεις χιλιάδες χαρτάκια που θα κατέληγαν στον κάδο μετατράπηκαν σε ένα εντυπωσιακό νυφικό στη Βραζιλία

Βάσεις 2026: Αύριο μετά τις 11:00 οι ανακοινώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις Βάσεις 2026 και τα επόμενα βήματα για τους επιτυχόντες

Μία στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τα τέσσερα κορίτσια προήλθαν από ένα μόνο γονιμοποιημένο ωάριο που μοιράστηκε σε τέσσερα έμβρυα, σε μια από τις σπανιότερες εγκυμοσύνες που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Λίντα – Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η σπουδαία ερμηνεύτρια που αποτέλεσε πρότυπο για γενιές τραγουδιστριών και μισό αιώνα κυριάρχησε στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Λεοπάρδαλη μπήκε σε κατάστημα και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη ‑ Εκείνος την παγίδευσε κλείνοντας τα ρολά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο 25χρονος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, αν και υπέστη σοβαρά τραύματα από τα δόντια του άγριου θηρευτή

Ηλεκτρικό σκούτερ εξερράγη στην Κυψέλη και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ένα ΙΧ έγινε στάχτη στην Κυψέλη αφού ηλεκτρικό σκούτερ σταθμευμένο δίπλα του τυλίχθηκε στις φλόγες

Στο δικαστήριο πασίγνωστος τραγουδιστής ‑ Σοκάρουν οι κατηγορίες για τη δολοφονία 14χρονης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του τραγουδιστή για την φρικτή δολοφονία 14χρονης

Πορτοκάλια στον δρόμο: Η νέα παγίδα των εγκληματικών συμμοριών

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι τεχνικές που υιοθετούν οι οργανωμένες συμμορίες για να παγιδεύσουν ανυποψίαστους οδηγούς αλλάζουν διαρκώς, με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν μια στιγμή αμέλειας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο όχημα ή στα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Τραμπ: «Δεν έχουμε τελειώσει» – 11η νύχτα βομβαρδισμών στο Ιράν και απειλή για υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για 11η συνεχόμενη νύχτα, με το κόστος του πολέμου να εκτινάσσεται στα 37,5 δισ. δολάρια και την τιμή του πετρελαίου να αγγίζει τα 92 δολάρια το βαρέλι.