E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοσοκομείο Παίδων για το 4χρονο παιδί με τα εγκαύματα: Καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος

«Παραμελημένο και αφυδατωμένο» - Το χρονικό της υπόθεσης

Δημοσίευση 14/2/2025 | 12:42

Νοσοκομείο Παίδων για το 4χρονο παιδί με τα εγκαύματα: Καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος

Συγκλονίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Πάιδων «Αγία Σοφία» για το 4χρονο παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα, ενώ έχει συλληφθεί η μητέρα του.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο τα εγκαύματα καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος και είναι κυρίως 2ου βαθμού, με περιοχές 3ου βαθμού.

Μάλιστα, τονίζεται ότι είχαν προκληθεί πριν από 5 με 7 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στις 12/02/2025 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» θήλυ 4 ετών συνοδευόμενο από την μητέρα του σε βαριά κατάσταση, παραμελημένο και αφυδατωμένο με εγκαύματα τα οποία είχαν προκληθεί πριν από 5 έως 7 ημέρες.

Τα εγκαύματα καταλαμβάνουν το 28% της επιφάνειας του δέρματος, είναι κυρίως 2ου βαθμού με περιοχές 3ου βαθμού τα οποία εντοπίζονται από την κεφαλή έως τα κάτω άκρα.

Διενεργήθηκε πλήρης εργαστηριακός έλεγχος και αξονική τομογραφία και βρίσκεται σε ενδοφλέβια ενυδάτωση και σε διπλή αντιβιοτική αγωγή.

Είναι αιμοδυναμικά σταθερό.


Το χρονικό της υπόθεσης

Με εκτεταμένα εγκαύματα διεκομίσθη κοριτσάκι 4 ετών στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μαζί με τη μητέρα του, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Οι γιατροί, εξετάζοντας το κοριτσάκι από τη Συρία, διαπίστωσαν πως είχε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον θώρακα, την κοιλιά, αλλά και σε διάφορα σημεία στα χέρια και τα πόδια, ενώ έφερε και πολλαπλές εκχυμώσεις στο σώμα της.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το παιδί ήταν σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, αβοήθητο στο σπίτι του, για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Η μητέρα αποφάσισε να πάει το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, όταν επιδεινώθηκε πολύ η υγεία του.

Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι σωματικές βλάβες στο τετράχρονο παιδί.

Η μητέρα της τετράχρονης συνελήφθη, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης και η εισαγγελέας ανηλίκων. Παράλληλα έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση της τετράχρονης.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια κατά τα οποία προκλήθηκαν οι σωματικές βλάβες στην τετράχρονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κάλυμνος: Νεκρός 56χρονος από έκρηξη δυναμίτη σε γαμήλια εκδήλωση

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος για κατασκοπεία

Ελλάδα 15.06.2026
Τι εντοπίστηκε στη μνήμη του drone του 35χρονου

Ένοχος για βiασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μουντιάλ 2026: Η Ακτή Ελεφαντοστού «πάγωσε» το Εκουαδόρ στο 90ό λεπτό

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Νίκη με 1-0 για την Ακτή Ελεφαντοστού επί του Εκουαδόρ, με γκολ του Ντιαλό στο τελευταίο λεπτό

Ολλανδία – Ιαπωνία: Σοκ στους «οράνιε» και ισοπαλία στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν χρειάστηκε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σκοράρει δύο φορές

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

Οικονομία 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

Πολιτική 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.