E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεφαλονιά: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα καταγράφηκαν στην Κεφαλονιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Σημειώθηκαν πτώσεις βράχων, υπερχείλιση ρεμάτων και ζημιές στους δρόμους.

Δημοσίευση 14/2/2025 | 12:33

Κεφαλονιά: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές στο οδικό δίκτυο

Σοβαρά προβλήματα στην Κεφαλονιά προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Πέμπτης (13/02) το νησί, με κύριο χαρακτηριστικό της την έντονη βροχόπτωση, η οποία προκάλεσε ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Εκτεταμένα προβλήματα από πτώσεις βράχων και φερτά υλικά εντοπίστηκαν σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου Αργοστόλιου – Πόρου και ιδιαίτερα στις περιοχές Καρούζα και Βλαχάτα, όπου χάρη στην άμεση παρέμβαση μηχανήματων έργου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ο δρόμος έμεινε ανοιχτός.

Από την καταιγίδα υπήρξαν σημαντικές ζημιές στον δρόμο Πόρου-Σκάλας και πιο συγκεκριμένα στο γεφύρι στην διασταύρωση Ενετικού, στην περιοχή Τραπεζάκι, στα Περατάτα, στα Καλλιγάτα- Ντομάτα, στα Ομαλά στο δρόμο του Φαγιά.

Στον κάμπο των Περατάτων, στην περιοχή της Μονής του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς οι ισχυρές βροχές προκάλεσαν υπερχείλιση ρεμάτων, οδηγώντας σε εκτεταμένες ζημιές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντλήσουν νερά από κατοικίες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας διαθέτει 12 μηχανήματα, τα οποία καθαρίζουν διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και μεταφέρουν τα φερτά υλικά.

Όλα τα σχολεία του νησιού είναι ανοιχτά.

Αυτή την ώρα έχουν ανοίξει οι κεντρικοί δρόμοι Αργοστολίου – Πόρου που είχε κατολισθήσεις, όπως και στα Καρούζα, ενώ κλειστοί παραμένουν κάποιοι παράδρομοι και αγροτικοί δρόμοι, όπως και ο ενετικός δρόμος όπου έχει γκρεμιστεί το γεφύρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της