E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ο νεαρός έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου, ο οποίος κατέγραψε σε βίντεο το περιστατικό

Δημοσίευση 14/2/2025 | 11:52

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει σώο λίγο αργότερα.

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει λίγο αργότερα. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, έγινε γρήγορα viral.

Ο Άντριαν Σιμάνκας έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του, Ντελ, στον κόλπο Μπαΐα Ελ ​​Αίγκουιλα, στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου. Εκεί, μια φάλαινα εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της θάλασσας και κατάπιε τον Άντριαν και το κίτρινο καγιάκ του για μερικά δευτερόλεπτα, προτού τον «φτύσει» ζωντανό.

Ο Ντελ, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά, κατέγραψε τη σκηνή με την κάμερα και προσπαθούσε να ηρεμήσει τον γιο του. «Ηρέμησε, ηρέμησε», ακούγεται να λέει στο βίντεο, καθώς ο Άντριαν απελευθερώνεται από το στόμα της φάλαινας.

«Νόμιζα ότι πέθανα», δήλωσε ο Άντριαν στο Associated Press. «Νόμιζα ότι με είχε φάει, ότι με είχε καταπιεί» είπε, περιγράφοντας τον τρόμο που βίωσε εκείνα τα δευτερόλεπτα, εξηγώντας ότι ο πραγματικός φόβος ήρθε μετά την ανάδυση, όταν φοβήθηκε ότι η τεράστια φάλαινα που έκανε κακό στον πατέρα του.

Παρά την τρομακτική εμπειρία, ο Ντελ παρέμεινε συγκεντρωμένος, καταγράφοντας το περιστατικό και καθησυχάζοντας τον γιο του ενώ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει και τη δική του ανησυχία.

«Όταν βγήκα στην επιφάνεια και άρχισα να επιπλέω, φοβήθηκε μήπως συμβεί κάτι στον πατέρα μου, ότι δεν θα φτάσουμε στην ακτή εγκαίρως ή ότι θα πάθω υποθερμία», είπε ο Άντριαν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο νερό, ο Άντριαν κατάφερε να φτάσει στο καγιάκ του πατέρα του. Παρά την αναστάτωση, οι δύο τους επέστρεψαν στην ακτή χωρίς να έχουν κάποιο τραυματισμό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Temu: Κλείνει το «παράθυρο» των φτηνών εισαγωγών στις ΗΠΑ – Αμερικανικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις πωλήσεις

Κόσμος Χτες
Η κατάργηση του αφορολόγητου για προϊόντα κάτω των $800 αλλάζει το παιχνίδι στις αγορές από Κίνα

Νέες διαρροές πριν το Κονκλάβιο της Τετάρτης: Διχασμένοι οι καρδινάλιοι για τον διάδοχο του Πάπα

Κόσμος Χτες
Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσωπο κοινής αποδοχής λίγο πριν το Κονκλάβιο.

Τρέχουν να δηλώσουν καθαρισμούς οικοπέδων ‑ 82.000 αιτήσεις σε 10 μέρες

Ελλάδα Χτες
Με ιδιαίτερα αυξημένους ρυθμούς κινούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις καθαρισμών οικοπέδων

Μαρούσι: Βίντεο με τον «δράκο» που φοράει καμπαρντίνα και παρενοχλεί ανήλικες

Ελλάδα Χτες
Ο επικίνδυνος άνδρας έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας

Καιρός: Θερμοκρασίες καλοκαιριού τις επόμενες ημέρες

Καιρός Χτες
35 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Κρήτη

Το Ισραήλ χτυπά τη Συρία με τους «σφοδρότερους βομβαρδισμούς» από την αρχή της χρονιάς

Κόσμος Χτες
Πάνω από είκοσι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοποίησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα