E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ο νεαρός έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου, ο οποίος κατέγραψε σε βίντεο το περιστατικό

Δημοσίευση 14/2/2025 | 11:52

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει σώο λίγο αργότερα.

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει λίγο αργότερα. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, έγινε γρήγορα viral.

Ο Άντριαν Σιμάνκας έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του, Ντελ, στον κόλπο Μπαΐα Ελ ​​Αίγκουιλα, στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου. Εκεί, μια φάλαινα εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της θάλασσας και κατάπιε τον Άντριαν και το κίτρινο καγιάκ του για μερικά δευτερόλεπτα, προτού τον «φτύσει» ζωντανό.

Ο Ντελ, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά, κατέγραψε τη σκηνή με την κάμερα και προσπαθούσε να ηρεμήσει τον γιο του. «Ηρέμησε, ηρέμησε», ακούγεται να λέει στο βίντεο, καθώς ο Άντριαν απελευθερώνεται από το στόμα της φάλαινας.

«Νόμιζα ότι πέθανα», δήλωσε ο Άντριαν στο Associated Press. «Νόμιζα ότι με είχε φάει, ότι με είχε καταπιεί» είπε, περιγράφοντας τον τρόμο που βίωσε εκείνα τα δευτερόλεπτα, εξηγώντας ότι ο πραγματικός φόβος ήρθε μετά την ανάδυση, όταν φοβήθηκε ότι η τεράστια φάλαινα που έκανε κακό στον πατέρα του.

Παρά την τρομακτική εμπειρία, ο Ντελ παρέμεινε συγκεντρωμένος, καταγράφοντας το περιστατικό και καθησυχάζοντας τον γιο του ενώ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει και τη δική του ανησυχία.

«Όταν βγήκα στην επιφάνεια και άρχισα να επιπλέω, φοβήθηκε μήπως συμβεί κάτι στον πατέρα μου, ότι δεν θα φτάσουμε στην ακτή εγκαίρως ή ότι θα πάθω υποθερμία», είπε ο Άντριαν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο νερό, ο Άντριαν κατάφερε να φτάσει στο καγιάκ του πατέρα του. Παρά την αναστάτωση, οι δύο τους επέστρεψαν στην ακτή χωρίς να έχουν κάποιο τραυματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ