E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ο νεαρός έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου, ο οποίος κατέγραψε σε βίντεο το περιστατικό

Δημοσίευση 14/2/2025 | 11:52

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει σώο λίγο αργότερα.

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει λίγο αργότερα. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, έγινε γρήγορα viral.

Ο Άντριαν Σιμάνκας έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του, Ντελ, στον κόλπο Μπαΐα Ελ ​​Αίγκουιλα, στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου. Εκεί, μια φάλαινα εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της θάλασσας και κατάπιε τον Άντριαν και το κίτρινο καγιάκ του για μερικά δευτερόλεπτα, προτού τον «φτύσει» ζωντανό.

Ο Ντελ, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά, κατέγραψε τη σκηνή με την κάμερα και προσπαθούσε να ηρεμήσει τον γιο του. «Ηρέμησε, ηρέμησε», ακούγεται να λέει στο βίντεο, καθώς ο Άντριαν απελευθερώνεται από το στόμα της φάλαινας.

«Νόμιζα ότι πέθανα», δήλωσε ο Άντριαν στο Associated Press. «Νόμιζα ότι με είχε φάει, ότι με είχε καταπιεί» είπε, περιγράφοντας τον τρόμο που βίωσε εκείνα τα δευτερόλεπτα, εξηγώντας ότι ο πραγματικός φόβος ήρθε μετά την ανάδυση, όταν φοβήθηκε ότι η τεράστια φάλαινα που έκανε κακό στον πατέρα του.

Παρά την τρομακτική εμπειρία, ο Ντελ παρέμεινε συγκεντρωμένος, καταγράφοντας το περιστατικό και καθησυχάζοντας τον γιο του ενώ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει και τη δική του ανησυχία.

«Όταν βγήκα στην επιφάνεια και άρχισα να επιπλέω, φοβήθηκε μήπως συμβεί κάτι στον πατέρα μου, ότι δεν θα φτάσουμε στην ακτή εγκαίρως ή ότι θα πάθω υποθερμία», είπε ο Άντριαν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο νερό, ο Άντριαν κατάφερε να φτάσει στο καγιάκ του πατέρα του. Παρά την αναστάτωση, οι δύο τους επέστρεψαν στην ακτή χωρίς να έχουν κάποιο τραυματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων