E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ο νεαρός έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου, ο οποίος κατέγραψε σε βίντεο το περιστατικό

Δημοσίευση 14/2/2025 | 11:52

Χιλή: Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο που έκανε καγιάκ και... τον «έφτυσε» ζωντανό λίγο αργότερα

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει σώο λίγο αργότερα.

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παταγονία της Χιλής, όταν μια φάλαινα κατάπιε για λίγα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο που έκανε καγιάκ, πριν τον απελευθερώσει λίγο αργότερα. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, έγινε γρήγορα viral.

Ο Άντριαν Σιμάνκας έκανε καγιάκ μαζί με τον πατέρα του, Ντελ, στον κόλπο Μπαΐα Ελ ​​Αίγκουιλα, στην περιοχή του Στενού του Μαγγελάνου. Εκεί, μια φάλαινα εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της θάλασσας και κατάπιε τον Άντριαν και το κίτρινο καγιάκ του για μερικά δευτερόλεπτα, προτού τον «φτύσει» ζωντανό.

Ο Ντελ, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά, κατέγραψε τη σκηνή με την κάμερα και προσπαθούσε να ηρεμήσει τον γιο του. «Ηρέμησε, ηρέμησε», ακούγεται να λέει στο βίντεο, καθώς ο Άντριαν απελευθερώνεται από το στόμα της φάλαινας.

«Νόμιζα ότι πέθανα», δήλωσε ο Άντριαν στο Associated Press. «Νόμιζα ότι με είχε φάει, ότι με είχε καταπιεί» είπε, περιγράφοντας τον τρόμο που βίωσε εκείνα τα δευτερόλεπτα, εξηγώντας ότι ο πραγματικός φόβος ήρθε μετά την ανάδυση, όταν φοβήθηκε ότι η τεράστια φάλαινα που έκανε κακό στον πατέρα του.

Παρά την τρομακτική εμπειρία, ο Ντελ παρέμεινε συγκεντρωμένος, καταγράφοντας το περιστατικό και καθησυχάζοντας τον γιο του ενώ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει και τη δική του ανησυχία.

«Όταν βγήκα στην επιφάνεια και άρχισα να επιπλέω, φοβήθηκε μήπως συμβεί κάτι στον πατέρα μου, ότι δεν θα φτάσουμε στην ακτή εγκαίρως ή ότι θα πάθω υποθερμία», είπε ο Άντριαν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο νερό, ο Άντριαν κατάφερε να φτάσει στο καγιάκ του πατέρα του. Παρά την αναστάτωση, οι δύο τους επέστρεψαν στην ακτή χωρίς να έχουν κάποιο τραυματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη