E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

O χαρισματικός σκηνοθέτης είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών

Δημοσίευση 13/2/2025 | 10:11

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

Ο Δανός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, εισήχθη σε κέντρο περίθαλψης, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία παραγωγής του, Zentropa Entertainments.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου, ο φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 14 ταινίες μεγάλου μήκους, όπως τα «Dancer in the Dark» (2000), «Melancholia» (2011) και «Nymphomaniac» (2013).

«Ο Λαρς είναι επί του παρόντος σε ένα κέντρο φροντίδας που μπορεί να του παρέχει τη θεραπεία και τη φροντίδα που απαιτεί η κατάστασή του», ανέφερε η παραγωγός Λουίζ Βεστ (Louise Vesth), σε ανάρτησή της στο Ιnstagram, μέσω του λογαριασμό της Zentropa Entertainments.

«Ο Λαρς τα πάει καλά υπό αυτές τις συνθήκες», συμπλήρωσε, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για την «ανάγκη να δοθούν πολύ προσωπικές πληροφορίες» μετά από εικασίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών.

Ο δημιουργός προκάλεσε οργή όταν δήλωσε το 2011 σε συνέντευξη Τύπου στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του «Melancholia», ότι ήταν ναζιστής που καταλάβαινε τον Αδόλφο Χίτλερ και τον συμπαθούσε «λίγο».

Του απαγορεύτηκε αμέσως η είσοδος στο φεστιβάλ αλλά η ταινία του, παρέμεινε στο διαγωνιστικό τμήμα και η πρωταγωνίστρια Κίρστεν Ντανστ (Kirsten Dunst) κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το 2000 στις Κάννες είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Dancer in the Dark».

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών έγραψε σε μια σβησμένη πλέον ανάρτηση στο Instagram το 2023 ότι «με λίγη τύχη θα πρέπει να έχω ακόμα μερικές αξιοπρεπείς ταινίες μέσα μου».

Τον Σεπτέμβριο, ένα πρότζεκτ που επρόκειτο να σκηνοθετήσει με τίτλο «After», είχε λάβει οικονομική ενίσχυση από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Δανίας (DFI). Συγκεκριμένα, το DFI ενέκρινε τη χορήγηση 1,3 εκατομμυρίων δανικών κορωνών (περίπου 192.000 δολάρια) για την παραγωγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος 20.04.2026
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα 20.04.2026
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα 20.04.2026
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα 20.04.2026
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα 20.04.2026
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή