E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

O χαρισματικός σκηνοθέτης είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών

Δημοσίευση 13/2/2025 | 10:11

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

Ο Δανός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, εισήχθη σε κέντρο περίθαλψης, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία παραγωγής του, Zentropa Entertainments.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου, ο φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 14 ταινίες μεγάλου μήκους, όπως τα «Dancer in the Dark» (2000), «Melancholia» (2011) και «Nymphomaniac» (2013).

«Ο Λαρς είναι επί του παρόντος σε ένα κέντρο φροντίδας που μπορεί να του παρέχει τη θεραπεία και τη φροντίδα που απαιτεί η κατάστασή του», ανέφερε η παραγωγός Λουίζ Βεστ (Louise Vesth), σε ανάρτησή της στο Ιnstagram, μέσω του λογαριασμό της Zentropa Entertainments.

«Ο Λαρς τα πάει καλά υπό αυτές τις συνθήκες», συμπλήρωσε, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για την «ανάγκη να δοθούν πολύ προσωπικές πληροφορίες» μετά από εικασίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών.

Ο δημιουργός προκάλεσε οργή όταν δήλωσε το 2011 σε συνέντευξη Τύπου στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του «Melancholia», ότι ήταν ναζιστής που καταλάβαινε τον Αδόλφο Χίτλερ και τον συμπαθούσε «λίγο».

Του απαγορεύτηκε αμέσως η είσοδος στο φεστιβάλ αλλά η ταινία του, παρέμεινε στο διαγωνιστικό τμήμα και η πρωταγωνίστρια Κίρστεν Ντανστ (Kirsten Dunst) κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το 2000 στις Κάννες είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Dancer in the Dark».

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών έγραψε σε μια σβησμένη πλέον ανάρτηση στο Instagram το 2023 ότι «με λίγη τύχη θα πρέπει να έχω ακόμα μερικές αξιοπρεπείς ταινίες μέσα μου».

Τον Σεπτέμβριο, ένα πρότζεκτ που επρόκειτο να σκηνοθετήσει με τίτλο «After», είχε λάβει οικονομική ενίσχυση από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Δανίας (DFI). Συγκεκριμένα, το DFI ενέκρινε τη χορήγηση 1,3 εκατομμυρίων δανικών κορωνών (περίπου 192.000 δολάρια) για την παραγωγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκάνδαλο στη JP Morgan: Γυναίκα στέλεχος κατηγορείται για εκβιασμό, νάρκωση και βιασμό υφιστάμενου

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Στη JP Morgan ξέσπασε σκάνδαλο παρόμοιο με της ταινίας «Αποκαλύψεις», όταν πρώην υπάλληλος μήνυσε ανώτερη του για σeξουαλική παρενόχληση

Πύραυλοι του Ιράν χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο που επιχείρησε να μπει στο Στενό του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το ιρανικό ναυτικό υποστήριξε ότι απέτρεψε την είσοδο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη