E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

O χαρισματικός σκηνοθέτης είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών

Δημοσίευση 13/2/2025 | 10:11

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

Ο Δανός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, εισήχθη σε κέντρο περίθαλψης, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία παραγωγής του, Zentropa Entertainments.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου, ο φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 14 ταινίες μεγάλου μήκους, όπως τα «Dancer in the Dark» (2000), «Melancholia» (2011) και «Nymphomaniac» (2013).

«Ο Λαρς είναι επί του παρόντος σε ένα κέντρο φροντίδας που μπορεί να του παρέχει τη θεραπεία και τη φροντίδα που απαιτεί η κατάστασή του», ανέφερε η παραγωγός Λουίζ Βεστ (Louise Vesth), σε ανάρτησή της στο Ιnstagram, μέσω του λογαριασμό της Zentropa Entertainments.

«Ο Λαρς τα πάει καλά υπό αυτές τις συνθήκες», συμπλήρωσε, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για την «ανάγκη να δοθούν πολύ προσωπικές πληροφορίες» μετά από εικασίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών.

Ο δημιουργός προκάλεσε οργή όταν δήλωσε το 2011 σε συνέντευξη Τύπου στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του «Melancholia», ότι ήταν ναζιστής που καταλάβαινε τον Αδόλφο Χίτλερ και τον συμπαθούσε «λίγο».

Του απαγορεύτηκε αμέσως η είσοδος στο φεστιβάλ αλλά η ταινία του, παρέμεινε στο διαγωνιστικό τμήμα και η πρωταγωνίστρια Κίρστεν Ντανστ (Kirsten Dunst) κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το 2000 στις Κάννες είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Dancer in the Dark».

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών έγραψε σε μια σβησμένη πλέον ανάρτηση στο Instagram το 2023 ότι «με λίγη τύχη θα πρέπει να έχω ακόμα μερικές αξιοπρεπείς ταινίες μέσα μου».

Τον Σεπτέμβριο, ένα πρότζεκτ που επρόκειτο να σκηνοθετήσει με τίτλο «After», είχε λάβει οικονομική ενίσχυση από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Δανίας (DFI). Συγκεκριμένα, το DFI ενέκρινε τη χορήγηση 1,3 εκατομμυρίων δανικών κορωνών (περίπου 192.000 δολάρια) για την παραγωγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύνταξη σε μία ημέρα από το 2027: Πώς θα λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα

E-Daily 2.TopNews 31.05.2026
Η ψηφιοποίηση των ενσήμων καλύπτει το διάστημα από το 1980 και θα είναι έτοιμη για όλα τα ταμεία έως το τέλος Μαΐου του 2026

Μητσοτάκης: Και τον Ιούνιο η επιδότηση στο Diesel ‑ Τέλος του μήνα τα 150 ευρώ για κάθε παιδί

E-Daily 2.TopNews 31.05.2026
Μέτρα «ανάσα» τον Ιούνιο για τα νοικοκυριά κατά της ακρίβειας

Θραύση αγωγού ύδρευσης στο κέντρο της Αθήνας, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

E-Daily 2.TopNews 31.05.2026
Διακοπή της κυκλοφορίας σε περιοχή του κέντρου

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

Ελλάδα Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι