E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

O χαρισματικός σκηνοθέτης είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών

Δημοσίευση 13/2/2025 | 10:11

Λαρς φον Τρίερ: Σε κέντρο φροντίδας μετά από διάγνωση με Πάρκινσον

Ο Δανός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, εισήχθη σε κέντρο περίθαλψης, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία παραγωγής του, Zentropa Entertainments.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου, ο φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 14 ταινίες μεγάλου μήκους, όπως τα «Dancer in the Dark» (2000), «Melancholia» (2011) και «Nymphomaniac» (2013).

«Ο Λαρς είναι επί του παρόντος σε ένα κέντρο φροντίδας που μπορεί να του παρέχει τη θεραπεία και τη φροντίδα που απαιτεί η κατάστασή του», ανέφερε η παραγωγός Λουίζ Βεστ (Louise Vesth), σε ανάρτησή της στο Ιnstagram, μέσω του λογαριασμό της Zentropa Entertainments.

«Ο Λαρς τα πάει καλά υπό αυτές τις συνθήκες», συμπλήρωσε, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για την «ανάγκη να δοθούν πολύ προσωπικές πληροφορίες» μετά από εικασίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών.

Ο δημιουργός προκάλεσε οργή όταν δήλωσε το 2011 σε συνέντευξη Τύπου στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του «Melancholia», ότι ήταν ναζιστής που καταλάβαινε τον Αδόλφο Χίτλερ και τον συμπαθούσε «λίγο».

Του απαγορεύτηκε αμέσως η είσοδος στο φεστιβάλ αλλά η ταινία του, παρέμεινε στο διαγωνιστικό τμήμα και η πρωταγωνίστρια Κίρστεν Ντανστ (Kirsten Dunst) κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το 2000 στις Κάννες είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Dancer in the Dark».

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών έγραψε σε μια σβησμένη πλέον ανάρτηση στο Instagram το 2023 ότι «με λίγη τύχη θα πρέπει να έχω ακόμα μερικές αξιοπρεπείς ταινίες μέσα μου».

Τον Σεπτέμβριο, ένα πρότζεκτ που επρόκειτο να σκηνοθετήσει με τίτλο «After», είχε λάβει οικονομική ενίσχυση από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Δανίας (DFI). Συγκεκριμένα, το DFI ενέκρινε τη χορήγηση 1,3 εκατομμυρίων δανικών κορωνών (περίπου 192.000 δολάρια) για την παραγωγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.