E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς

Δημοσίευση 12/2/2025 | 16:02

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Τη μεταβολή της κατηγορίας απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της, ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς της εκτός από το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που της είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό ότι η ίδια μετά την πράξη της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καλή συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, η 40χρονη είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2022, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, όπου είχαν συναντηθεί, με την κατηγορούμενη να ισχυρίζεται ότι το έκανε για να αμυνθεί, καθώς το θύμα, όπως είπε η ίδια, τη βίασε και τη χτύπησε όταν του είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Τι είπε η 40χρονη στην απολογία της


Νωρίτερα, κατά την απολογία της, η 40χρονη εμφάνισε τον εαυτό της για μία ακόμη φορά ως θύμα κακοποίησης. Η ίδια προέβαλε και πάλι τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα το βράδυ της επίθεσης. Υποστήριξε ότι αγαπούσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως τον φοβόταν. Κυρίως όπως είχε πει και πρωτόδικα, φοβόταν την οικογένειά του και τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο «ο 38χρονος άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπεράσπιση υποβλήθηκε το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η ίδια πάντως, φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι έχει καλή επικοινωνία με τον εν διαστάσει σύζυγο της και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι σε μία επικοινωνία από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής μαζί του, ο 38χρονος φέρεται να της είπε «εσύ φταις που καταδικάστηκες γιατί δεν τα είπες καλά...». Μάλιστα, η κατηγορούμενη προέτρεψε το δικαστήριο να προβεί σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να πειστούν όλοι για το αληθές των ισχυρισμών της.

Τέλος, η 40χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν ξέρετε τι έχω τραβήξει 2 χρόνια τώρα στη φυλακή», επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες μέσα είναι πολύ σκληρές, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα 06.12.2025
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος 06.12.2025
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος 06.12.2025
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός 06.12.2025
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 06.12.2025
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα 06.12.2025
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα 06.12.2025
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα 06.12.2025
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 06.12.2025
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα 06.12.2025
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ