E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς

Δημοσίευση 12/2/2025 | 16:02

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Τη μεταβολή της κατηγορίας απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της, ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς της εκτός από το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που της είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό ότι η ίδια μετά την πράξη της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καλή συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, η 40χρονη είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2022, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, όπου είχαν συναντηθεί, με την κατηγορούμενη να ισχυρίζεται ότι το έκανε για να αμυνθεί, καθώς το θύμα, όπως είπε η ίδια, τη βίασε και τη χτύπησε όταν του είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Τι είπε η 40χρονη στην απολογία της


Νωρίτερα, κατά την απολογία της, η 40χρονη εμφάνισε τον εαυτό της για μία ακόμη φορά ως θύμα κακοποίησης. Η ίδια προέβαλε και πάλι τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα το βράδυ της επίθεσης. Υποστήριξε ότι αγαπούσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως τον φοβόταν. Κυρίως όπως είχε πει και πρωτόδικα, φοβόταν την οικογένειά του και τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο «ο 38χρονος άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπεράσπιση υποβλήθηκε το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η ίδια πάντως, φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι έχει καλή επικοινωνία με τον εν διαστάσει σύζυγο της και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι σε μία επικοινωνία από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής μαζί του, ο 38χρονος φέρεται να της είπε «εσύ φταις που καταδικάστηκες γιατί δεν τα είπες καλά...». Μάλιστα, η κατηγορούμενη προέτρεψε το δικαστήριο να προβεί σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να πειστούν όλοι για το αληθές των ισχυρισμών της.

Τέλος, η 40χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν ξέρετε τι έχω τραβήξει 2 χρόνια τώρα στη φυλακή», επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες μέσα είναι πολύ σκληρές, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά: Ταξί έπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο οδηγός

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύγκρουση Σλοβακίας – ΕΕ για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Ο Ρόμπερτ Φίτσο ζητά να μην αναγνωρίζονται στη Σλοβακία γάμοι που έχουν τελεστεί νόμιμα σε άλλα κράτη-μέλη

Χαλκιδική: Kαθυστερήσεις στις κρατήσεις και αδύναμο ξεκίνημα

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους μήνες αιχμής, αλλά έντονος προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στα χερσαία σύνορα που έχουν ήδη οδηγήσει σε ακυρώσεις κρατήσεων.

Αργίες 2026: Ποιες απομένουν και ποιες είναι τριήμερο

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον οικισμό με τους Βιλανάκηδες στη Λάρισα

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Μέλη της οικογένειας βρέθηκαν στα δίχτυα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΟΕ πριν μερικούς μήνες

Ανείπωτη τραγωδία στα Καλάβρυτα: 55χρονος πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείου και κατέληξε ο ίδιος

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Την ώρα που η σύζυγός του ανάρρωνε στο νοσοκομείο ο 55χρονος κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο πλευρό της

Γυναίκα επιτέθηκε σε 23χρονη Εβραία μέσα στο μετρό και της ξερίζωσε τούφα από τα μαλλιά

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η επίθεση που δέχθηκε μια 23χρονη γυναίκα εβραϊκής καταγωγής μέσα στο μετρό - Η φερόμενη ως δράστιδα συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν

Εικόνες σαν από το «Stanger Things» στον ουρανό του Θιβέτ ‑Δείτε το σπάνιο φυσικό φαινόμενο των red sprites

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Σε υψόμετρο άνω των 5.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σιδηρόδρομος: Ελάχιστα 24ωρα μετά την επανασύνδεση της Φλώρινας επέστρεψαν τα... λεωφορεία

Ελλάδα 04.06.2026
Το πρόβλημα οφείλεται στις ελλείψεις τροχαίου υλικού,

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένου επιβάτη

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο

Ζάκυνθος: Νεκρή 58χρονη τουρίστρια που ανασύρθηκε από τη θάλασσα στον Λαγανά

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Ναυαγοσώστης ξενοδοχειακής μονάδας παρείχε τις πρώτες βοήθειες

Καλαμάτα: Ο 41χρονος χτυπούσε και κλωτσούσε την Βασιλική ακόμα κι όταν ήταν έγκυος

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
«Από τα 17 την έδερνε. Μέχρι τα 39 πόσα χρόνια είναι;»