E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς

Δημοσίευση 12/2/2025 | 16:02

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Τη μεταβολή της κατηγορίας απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της, ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς της εκτός από το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που της είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό ότι η ίδια μετά την πράξη της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καλή συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, η 40χρονη είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2022, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, όπου είχαν συναντηθεί, με την κατηγορούμενη να ισχυρίζεται ότι το έκανε για να αμυνθεί, καθώς το θύμα, όπως είπε η ίδια, τη βίασε και τη χτύπησε όταν του είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Τι είπε η 40χρονη στην απολογία της


Νωρίτερα, κατά την απολογία της, η 40χρονη εμφάνισε τον εαυτό της για μία ακόμη φορά ως θύμα κακοποίησης. Η ίδια προέβαλε και πάλι τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα το βράδυ της επίθεσης. Υποστήριξε ότι αγαπούσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως τον φοβόταν. Κυρίως όπως είχε πει και πρωτόδικα, φοβόταν την οικογένειά του και τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο «ο 38χρονος άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπεράσπιση υποβλήθηκε το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η ίδια πάντως, φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι έχει καλή επικοινωνία με τον εν διαστάσει σύζυγο της και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι σε μία επικοινωνία από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής μαζί του, ο 38χρονος φέρεται να της είπε «εσύ φταις που καταδικάστηκες γιατί δεν τα είπες καλά...». Μάλιστα, η κατηγορούμενη προέτρεψε το δικαστήριο να προβεί σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να πειστούν όλοι για το αληθές των ισχυρισμών της.

Τέλος, η 40χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν ξέρετε τι έχω τραβήξει 2 χρόνια τώρα στη φυλακή», επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες μέσα είναι πολύ σκληρές, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στη Γαλλία: Βρέθηκαν δύο νεκρά μωρά σε καταψύκτη, το ένα το βρήκε ο πατέρας της οικογένειας

Κόσμος 12.02.2026
Για την περίεργη υπόθεση έχει συλληφθεί η σύντροφος του άντρα - Αγνωστο παραμένει το τι έχει συμβεί

Ζαχάροβα για Καποδίστρια: Έλληνας πατριώτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του ρωσικού κράτους

Ελλάδα 12.02.2026
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αναφέρθηκε στην καταγωγή του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους και στην προσφορά του στις δύο χώρες

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 12.02.2026
Ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν συναινετικά

Βέλγιο: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της Κομισιόν – Έρευνα για την πώληση 23 ακινήτων

Κόσμος 12.02.2026
Η έρευνα εστιάζεται σε 23 ακίνητα που πούλησε η Κομισιόν το 2024 στο βελγικό κράτος

Χαράτσι στα δέματα Temu και Shein: Δασμοί ακόμα και… 24 ευρώ ανά παραγγελία

Κόσμος 12.02.2026
Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή τελωνειακών επιβαρύνσεων στις εισαγωγές από την Κίνα

Απεργία πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa ‑ Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι αναχωρήσεις από γερμανικά αεροδρόμια

Κόσμος 12.02.2026
Επηρεάζονται περίπου 69.000 επιβάτες - Η εταιρεία εκτιμά ότι το πτητικό της πρόγραμμα θα αποκατασταθεί αύριο

«Πέθανα για 40 λεπτά και αυτό είναι που μου έμαθε η εμπειρία μου για τη ζωή»

Κόσμος 12.02.2026
Η καρδιά του σταμάτησε λόγω κληρονομικής πάθησης

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός αθλητής που φόρεσε κράνος με θύματα του πολέμου

Αθλητικά Νέα 12.02.2026
Η πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε πως ο Βλαντισλάβ Χερασκέβιτς «δεν ήθελε να εξετάσει καμία μορφή συμβιβασμού»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέλεξε την διάδοχο του: Τα ερωτήματα που προκαλεί η επιλογή του

Κόσμος 12.02.2026
Γιατί ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, ο οποίος είναι ακόμα νέος και φαίνεται σχετικά υγιής, ορίζει ήδη ένα 13χρονο παιδί ως διάδοχό του;

Εντυπωσιακές εικόνες άγριας φύσης στο Δέλτα του Έβρου με άλογα να διασχίζουν τον ποταμό

Ελλάδα 12.02.2026
Δυναμική συνύπαρξη νερού και άγριας πανίδας σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά τοπία της Ελλάδας