E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς

Δημοσίευση 12/2/2025 | 16:02

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Τη μεταβολή της κατηγορίας απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της, ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς της εκτός από το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που της είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό ότι η ίδια μετά την πράξη της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καλή συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, η 40χρονη είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2022, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, όπου είχαν συναντηθεί, με την κατηγορούμενη να ισχυρίζεται ότι το έκανε για να αμυνθεί, καθώς το θύμα, όπως είπε η ίδια, τη βίασε και τη χτύπησε όταν του είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Τι είπε η 40χρονη στην απολογία της


Νωρίτερα, κατά την απολογία της, η 40χρονη εμφάνισε τον εαυτό της για μία ακόμη φορά ως θύμα κακοποίησης. Η ίδια προέβαλε και πάλι τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα το βράδυ της επίθεσης. Υποστήριξε ότι αγαπούσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως τον φοβόταν. Κυρίως όπως είχε πει και πρωτόδικα, φοβόταν την οικογένειά του και τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο «ο 38χρονος άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπεράσπιση υποβλήθηκε το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η ίδια πάντως, φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι έχει καλή επικοινωνία με τον εν διαστάσει σύζυγο της και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι σε μία επικοινωνία από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής μαζί του, ο 38χρονος φέρεται να της είπε «εσύ φταις που καταδικάστηκες γιατί δεν τα είπες καλά...». Μάλιστα, η κατηγορούμενη προέτρεψε το δικαστήριο να προβεί σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να πειστούν όλοι για το αληθές των ισχυρισμών της.

Τέλος, η 40χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν ξέρετε τι έχω τραβήξει 2 χρόνια τώρα στη φυλακή», επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες μέσα είναι πολύ σκληρές, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμα €30.000 για τις μπαλωθιές ‑ Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Ελλάδα 20.11.2025
Νέα διάταξη με κάθειρξη έως 8 έτη και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για όσους διαφημίζουν ή παρακινούν σε χρήση όπλων

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Επικίνδυνα φαινόμενα από το βράδυ ‑ Πού θα «χτυπήσουν»

Καιρός 20.11.2025
Ποιες περιοχές θα βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας