E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς

Δημοσίευση 12/2/2025 | 16:02

Ηράκλειο: Κάθειρξη 5 ετών για την 40χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Τη μεταβολή της κατηγορίας απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της, ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς της εκτός από το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που της είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό ότι η ίδια μετά την πράξη της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καλή συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, η 40χρονη είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2022, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, όπου είχαν συναντηθεί, με την κατηγορούμενη να ισχυρίζεται ότι το έκανε για να αμυνθεί, καθώς το θύμα, όπως είπε η ίδια, τη βίασε και τη χτύπησε όταν του είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Τι είπε η 40χρονη στην απολογία της


Νωρίτερα, κατά την απολογία της, η 40χρονη εμφάνισε τον εαυτό της για μία ακόμη φορά ως θύμα κακοποίησης. Η ίδια προέβαλε και πάλι τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα το βράδυ της επίθεσης. Υποστήριξε ότι αγαπούσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως τον φοβόταν. Κυρίως όπως είχε πει και πρωτόδικα, φοβόταν την οικογένειά του και τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο «ο 38χρονος άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπεράσπιση υποβλήθηκε το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η ίδια πάντως, φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι έχει καλή επικοινωνία με τον εν διαστάσει σύζυγο της και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι σε μία επικοινωνία από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής μαζί του, ο 38χρονος φέρεται να της είπε «εσύ φταις που καταδικάστηκες γιατί δεν τα είπες καλά...». Μάλιστα, η κατηγορούμενη προέτρεψε το δικαστήριο να προβεί σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να πειστούν όλοι για το αληθές των ισχυρισμών της.

Τέλος, η 40χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν ξέρετε τι έχω τραβήξει 2 χρόνια τώρα στη φυλακή», επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες μέσα είναι πολύ σκληρές, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 12χρονος που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Μετά από πολύωρα χειρουργεία, μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ ο 12χρονος που είχε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο.

Δύο Αυστραλές, σύζυγοι τζιχαντιστών, κατηγορούνται για κράτηση σκλάβας στη Συρία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Επέστρεψαν στην Αυστραλία μετά από δέκα χρόνια σε συριακό καταυλισμό-φυλακή.

Χανταϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ‑ Τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Συνολικά πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν προκαλέσει συναγερμό ενώ τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους

Πατίνια εκτός ελέγχου: Βίντεο με ταχύτητες 120 χλμ στη Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Πλήρης ασυδοσία και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Επέλαση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι;

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο