E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινά ‑ ημιορεινά και κρύο μέχρι την Πέμπτη ‑ Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης στα βορειοδυτικά - Ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ την Τετάρτη στο Ιόνιο - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Δημοσίευση 11/2/2025 | 13:42

Καιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινά ‑ ημιορεινά και κρύο μέχρι την Πέμπτη ‑ Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Χαμηλές θερμοκρασίες, τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια προβλέπονται μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του καιρού.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα επικρατήσουν νοτιάδες σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα ανέβει, επιστρέφοντας περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, ωστόσο οι βροχές θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο.


Η εξέλιξη του καιρού από σήμερα


Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Στερεά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 6 με 10 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα λίγα χιόνια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι ασθενείς, η μέγιστη θερμοκρασία έως 8 με 9 βαθμούς.

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ΒΑ ρεύματος με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, σήμερα Τρίτη οι βροχές ή οι χιονοπτώσεις (ορεινά) που είναι πιθανό να σημειωθούν στη ΒΔ Ελλάδα, την κεντροδυτική Μακεδονία, τη ΝΔ Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα και τη Β. Κρήτη θα είναι τοπικές, ασθενείς και σύντομες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Επισημαίνεται ότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές της οι συνθήκες ευνοούν τον παγετό ακτινοβολίας.

Ο καιρός αύριο


Την Τετάρτη (12/2), τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται στη Δ. Ελλάδα και πιθανώς στην κεντροδυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν: στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Ο καιρός την Πέμπτη


Την Πέμπτη (13/2), βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) προβλέπονται στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανώς στην κεντροδυτική Μακεδονία. Κατά τα άλλα, οι ΒΑ άνεμοι στην ανατολική Ελλάδα θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (14&15/2) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Ν-ΝΑ με ένταση ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο 14χρονος που του είχε καρφωθεί καμάκι από ψαροντούφεκο στο κρανίο

Ελλάδα 20.06.2025
Ήταν τυχερός γιατί για χιλιοστά το τραύμα δεν απέβη μοιραίο

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League: Η Λίβερπουλ «πυροδότησε» τη βόμβα του καλοκαιριού

Αθλητικά Νέα 20.06.2025
Ο 22χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός μετακομίζει από τη Λεβερκούζεν στο Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να πληρώνουν 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιράν ‑ Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Γενεύη: «Η περιφερειακή κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

Κόσμος 20.06.2025
«Ήμασταν σαφείς, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα» ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι

Θεσσαλονίκη: Γuμνοί ποδηλάτες «ξεχύθηκαν» στους δρόμους

Ελλάδα 20.06.2025
Ξεκίνησε η 18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

«Της είπα `σ’ αγαπώ` και τότε μας χτύπησε»: Μεθυσμένος οδηγός τη σκότωσε λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο της

Κόσμος 20.06.2025
Το ζευγάρι ήταν μαζί επί τρία χρόνια και ετοιμαζόταν να παντρευτεί στις 31 Μαΐου

Πούτιν: «Ανησυχώ για Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος 20.06.2025
Τι είπε για Ουκρανία, Ιράν, Ισραήλ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Αμοργού

Ελλάδα 20.06.2025
13 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού

Πετράλωνα: Τι λένε όσοι είδαν την 16χρονη Αιμιλία μετά την εξαφάνιση

Ελλάδα 20.06.2025
Τα ίχνη της 16χρονης χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (16/6) όταν ξεκίνησε με την παρέα της από τα Κάτω Πατήσια για μια βόλτα

Bloomberg: Το Ιράν «παρακολουθεί» το Ισραήλ χακάροντας κάμερες ασφαλείας

Κόσμος 20.06.2025
Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο εντείνεται παράλληλα με τις επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν – Συναγερμός για τα κενά ασφαλείας στις κάμερες παρακολούθησης

Έδωσαν τα χέρια Παρί Σεν Ζερμέν και Κέβιν Ντουράντ

Αθλητικά Νέα 20.06.2025
Ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση του NBA στην Ευρώπη