E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνει η Αθήνα με χαμηλές θερμοκρασίες: Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία ‑ Τι λένε Κολυδάς και Μαρουσάκης

`Ερχεται """"βαρύς"""" χειμώνας με χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο. θα μπει στο """"ψυγείο"""" η Αθήνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/2/2025 | 17:59

Παγώνει η Αθήνα με χαμηλές θερμοκρασίες: Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία ‑ Τι λένε Κολυδάς και Μαρουσάκης

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός και αυτή την εβδομάδα, με τσουχτερό κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ενώ σημαντική θα είναι και η πτώση του υδράργυρου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας με μονοψήφιες μέγιστες θερμοκρασίες, δηλαδή τιμές κατά 4 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Από την Πέμπτη και μετά υπάρχει τάση ανόδου, όπως σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται και στην Αττική με το θερμόμετρο να πέφτει έως τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τους χάρτες πρόβλεψης της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει στους 3°C το βράδυ, ενώ την Τρίτη θα πέσει στους 2°C.

Από τα μέσα της εβδομάδας αναμένονται χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, λόγω της νέας κακοκαιρίας που θα έρθει από την κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κάνει κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα παραμείνει δηλαδή αυτό το χειμωνιάτικο μοτίβο.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη:

"Στην ουσία ξεκινάμε έτσι όπως τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα.

Και πάλι τα φαινόμενα και σήμερα Δευτέρα, εστιάζονται προς την πλευρά του Αιγαίου αλλά και προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, εκεί περιμένουμε κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πιο χαμηλά υψόμετρα και ασθενείς χιονοπτώσεις.

Από αύριο σιγά σιγά θα επιδεινωθεί ο καιρός στη χώρα μας.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα

Σήμερα οι συννεφιές με το χιονόνερο ή και τα λίγα χιόνια θα εκδηλώνονται προς τα ανατολικά και νότια σε ορεινές και ημιορινές περιοχές.

Προς τα βορειοδυτικά τμήματα αρχίζει το βράδυ ο καιρός να τα χαλάει και μετά.

Περιμένουμε δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και τη χώρα μας και από αύριο το απόγευμα θα μεταφέρει περισσότερη υγρασία και σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες ψυχρές άεριες μάζες περιμένουμε μια περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, το διήμερο Τετάρτη με Πέμπτη.

Ο υδράργυρος σε χαμηλές τιμές κοντά στους 8 στα βόρεια και μέχρι 13 στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρα μας.

Στην Αττική, περιμένουμε συννεφιές και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, με χιονόνερο και λίγα χιόνια με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα και πάνω. Οι άνεμοι θα είναι τοπικά ισχυροί ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε συννεφιές κατά τόπους, με μία κάποια πιθανότητα να δούμε χιονόνερο ή ασθενείς τοπικές βροχές σε

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Κλ. Μαρουσάκη:

Από αύριο το απόγευμα μας προσεγγίζει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό.

Στην ουσία αυτό το σύστημα θα μεταφέρει αρκετή υγρασία στην κατώτερη και μέση ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό και με τις χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν σε υψόμετρο προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Έτσι, από το μεσημέρι, το απόγευμα και στη συνέχεια θα έχουμε βροχοπτώσεις προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν σε υψόμετρο.

Θα βλέπουμε να χιονίζει και πάλι μέσα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, σε χαμηλά υψόμετρα στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, προς τη κεντρική Μακεδονία, όπως επίσης και στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου.

Το ίδιο καιρικό μοτίβο θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της ηπειρωτικής χώρας για περιοχές από τη Λαμία και πιο βόρεια.

Και στον νομό Αττικής θα ξεκινήσουν κάποιες χιονοπτώσεις στα βόρεια τμήματα του νομού σε χαμηλό υψόμετρο, χωρίς όμως να είναι έντονες και ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Πιο πολύ θέλει προσοχή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, στο εσωτερικό της κεντρικής χώρας, εκεί κοντά στη Θεσσαλία, γύρω γύρω από τη Μακεδονία, θα βλέπουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Την Πέμπτη, θα ανέβουν περισσότερο τα επίπεδα χιονόπτωσης. Άρα αρχίζουν και περιορίζονται και θα αφορούν περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και οι βροχές θα επιμείνουν σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα.

Από την Παρασκευή, αρχίζει να βελτιώνεται ο καιρός και θα αρχίσει σιγά σιγά να μαλακώνει το κρύο και να ανεβαίνει η θερμοκρασία από Παρασκευή και στη συνέχεια.

Όλη η εβδομάδα με χειμωνιάτικο καιρό και προσοχή Τρίτη μεσημέρι απόγευμα μέχρι και Πέμπτη το πρωί θα βλέπουμε τα χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας.

Είναι μια έξαρση, μια κακοκαιρία που περιμένουμε για ένα 48ωρο που είναι σε θέση να κατεβάσει τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, επειδή ήδη έχουμε ψυχρές αέριες μάζες και έρχεται και αυτή η κακοκαιρία από τη Μεσόγειο η οποία θα εμπλουτίσει την ατμόσφαιρα με περισσότερους υδρατμούς, με περισσότερη υγρασία και αρκετό κρύο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στο Μεξικό μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο» – Ακυρώθηκαν πτήσεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες

Κόσμος 23.02.2026
Ο ισχυρότερος βαρόνος ναρκωτικών της χώρας σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων στον αγροτικό δήμο Ταπάλπα

Σκοτ Ρίτερ: Πώς οι ΗΠΑ ξεγελούν το Ιράν ‑ Η συγκέντρωση δυνάμεων δεν γίνεται παρά για να επιτεθούν

Κόσμος 23.02.2026
Στρατηγικό λάθος της Τεχεράνης οι συνομιλίες, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κούλουμα παντού: Σαρακοστιανά κεράσματα, μουσική και χορός από τον λόφο Φιλοπάππου μέχρι τον Λαγκαδά – Όλες οι εκδηλώσεις

Ελλάδα 23.02.2026
Τα υπαίθρια «τραπέζια» θα περιμένουν τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους

Καθαρά Δευτέρα: Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ο κόσμος σήμερα στη Βαρβάκειο, «τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Ελλάδα 23.02.2026
«Η αγορά έχει σχεδόν ξεπουλήσει, λίγα πράγματα έχουν μείνει» δηλώνει ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς της Βαρβακείου - Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά και ποια θα λειτουργήσουν σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του βαρώνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο» – Επιθέσεις και χάος σε πολλές πολιτείες

Κόσμος 23.02.2026
Η φερόμενη εξουδετέρωση του Νεμέσιο Οσεγέρα Σερβάντες πυροδοτεί κύμα βίας - O ρόλος αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην επιχείρηση

Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία

Ελλάδα Χτες
Ο 47χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του

Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα Χτες
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος Χτες
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ελλάδα Χτες
Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Ελλάδα Χτες
Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις