E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τραμπ λέει ότι μίλησε με τον Πούτιν για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία ‑ Ποιο είναι το σχέδιο του

Ο Τραμπ είπε ότι «είχε πάντα καλή σχέση με τον Πούτιν» και ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ενώ επιτέθηκε

Δημοσίευση 9/2/2025 | 10:40

Ο Τραμπ λέει ότι μίλησε με τον Πούτιν για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία ‑ Ποιο είναι το σχέδιο του

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Επίσημα στοιχεία με τις ανθρώπινες απώλειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά.

Όλο αυτό πρόκειται να σταματήσει σύντομα… λέει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο τριετής πόλεμος «δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αν ήμουν εγώ πρόεδρος το 2022».

Επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε στην εφημερίδα New York Post σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Air Force One.

«Καλύτερα να μην πω», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε πόσες φορές έχουν μιλήσει οι δύο ηγέτες.

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πούτιν «νοιάζεται» για τις δολοφονίες στο πεδίο της μάχης.

«Θέλει να δει τους ανθρώπους να σταματούν να πεθαίνουν», είπε ο Τραμπ.

«Είχα πάντα καλή σχέση με τον Πούτιν», είπε, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του.

«Ο Μπάιντεν ήταν μια ντροπή για το έθνος μας. Μια πλήρης ντροπή».

Το σχέδιο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου.

«Ελπίζω να είναι γρήγορο. Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν. Αυτός ο πόλεμος είναι τόσο άσχημος στην Ουκρανία. Θέλω να τελειώσει αυτό το καταραμένο πράγμα».

Απευθυνόμενος στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος τον συνόδευσε στο γραφείο του στο Air Force One το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος είπε: «Ας ξεκινήσουμε αυτές τις συναντήσεις. Θέλουν να συναντηθούν. Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν. Νέοι άνδρες, όπως οι γιοι μου. Και από τις δύο πλευρές. Σε όλο το πεδίο της μάχης».

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να συνάψει συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Ζελένσκι για πρόσβαση σε σπάνια ορυκτά και φυσικό αέριο στην Ουκρανία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας σε οποιαδήποτε πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε μια συμφωνία με την Ουκρανία, όπου θα διασφαλίσουν αυτό που τους παρέχουμε με τις σπάνιες γαίες τους και άλλα πράγματα», είχε δηλώσει ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, λέγοντας επίσης ότι η Ευρώπη δεν παρείχε στην Ουκρανία το ίδιο επίπεδο βοήθειας με τις ΗΠΑ.

Σιγή ιχθύος από Κρεμλίνο

Προς το παρόν ούτε το Κρεμλίνο, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν απαντήσει σε αίτημα του Reuters που έγινε εκτός ωραρίου εργασίας να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες της New York Post.

Νωρίτερα το Reuters σημείωνε ότι, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι έχουν υπάρξει πολλά ανακριβή δημοσιεύματα, σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ σύστησε υπομονή, καθώς φουντώνουν οι φημολογίες για μια επικείμενη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, τον 80χρονο στρατηγό Κιθ Κέλογκ, να επιδιώκει άμεση κατάπαυση πυρός, ακόμα και πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ και ότι η Μόσχα περιμένει νέα από την Ουάσιγκτον ότι και αυτή είναι έτοιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κιλκίς: Παρίστανε τον συμβολαιογράφο και της απέσπασε χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Μικρολίμανο: Γνωστός τράπερ ήταν μαζί με τον «Τίτι» το βράδυ που συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Ο Like Boss εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε συναντηθεί με τον διαβόητο κακοποιό

Θεσσαλονίκη: Αεροστρόβιλος σκόρπισε πανικό σε πίστα καρτ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Ξαφνικό καιρικό φαινόμενο προκάλεσε υλικές ζημιές

Βρετανία: Στη φυλακή ο Έλληνας που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν – Πώς δρούσε

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Τα ταξίδια στην Βρετανία και η συσκευή παρακολούθησης

Κέρκυρα: Νεκρός 53χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με φορτηγό στα Καρουμπάτικα στην Κέρκυρα

Τροχαίο στο Πικέρμι: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε 13χρονη

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Στο «Παίδων» η 13χρονη

Ποδηλάτης στην Πορτογαλία άρπαξε από τον λαιμό και γρονθοκόπησε γυναίκα οδηγό στη μέση του δρόμου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βίντεο καταγράφει καρέ - καρέ τη βίαιη επίθεση σε 37χρονη γυναίκα κοντά στο Πόρτο - Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου: «Ανοιξε το βρωμερό στοματάκι σου, που είναι το παιδί μου;»

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν τι ήταν το μυστηριώδες σήμα από το διάστημα που κράτησε επτά ώρες

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες γνωρίζουν δύο βασικούς μηχανισμούς που προκαλούν εκρήξεις ακτίνων γάμμα που