E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τραμπ λέει ότι μίλησε με τον Πούτιν για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία ‑ Ποιο είναι το σχέδιο του

Ο Τραμπ είπε ότι «είχε πάντα καλή σχέση με τον Πούτιν» και ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ενώ επιτέθηκε

Δημοσίευση 9/2/2025 | 10:40

Ο Τραμπ λέει ότι μίλησε με τον Πούτιν για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία ‑ Ποιο είναι το σχέδιο του

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Επίσημα στοιχεία με τις ανθρώπινες απώλειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά.

Όλο αυτό πρόκειται να σταματήσει σύντομα… λέει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο τριετής πόλεμος «δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αν ήμουν εγώ πρόεδρος το 2022».

Επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε στην εφημερίδα New York Post σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Air Force One.

«Καλύτερα να μην πω», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε πόσες φορές έχουν μιλήσει οι δύο ηγέτες.

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πούτιν «νοιάζεται» για τις δολοφονίες στο πεδίο της μάχης.

«Θέλει να δει τους ανθρώπους να σταματούν να πεθαίνουν», είπε ο Τραμπ.

«Είχα πάντα καλή σχέση με τον Πούτιν», είπε, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του.

«Ο Μπάιντεν ήταν μια ντροπή για το έθνος μας. Μια πλήρης ντροπή».

Το σχέδιο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου.

«Ελπίζω να είναι γρήγορο. Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν. Αυτός ο πόλεμος είναι τόσο άσχημος στην Ουκρανία. Θέλω να τελειώσει αυτό το καταραμένο πράγμα».

Απευθυνόμενος στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος τον συνόδευσε στο γραφείο του στο Air Force One το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος είπε: «Ας ξεκινήσουμε αυτές τις συναντήσεις. Θέλουν να συναντηθούν. Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν. Νέοι άνδρες, όπως οι γιοι μου. Και από τις δύο πλευρές. Σε όλο το πεδίο της μάχης».

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να συνάψει συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Ζελένσκι για πρόσβαση σε σπάνια ορυκτά και φυσικό αέριο στην Ουκρανία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας σε οποιαδήποτε πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε μια συμφωνία με την Ουκρανία, όπου θα διασφαλίσουν αυτό που τους παρέχουμε με τις σπάνιες γαίες τους και άλλα πράγματα», είχε δηλώσει ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, λέγοντας επίσης ότι η Ευρώπη δεν παρείχε στην Ουκρανία το ίδιο επίπεδο βοήθειας με τις ΗΠΑ.

Σιγή ιχθύος από Κρεμλίνο

Προς το παρόν ούτε το Κρεμλίνο, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν απαντήσει σε αίτημα του Reuters που έγινε εκτός ωραρίου εργασίας να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες της New York Post.

Νωρίτερα το Reuters σημείωνε ότι, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι έχουν υπάρξει πολλά ανακριβή δημοσιεύματα, σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ σύστησε υπομονή, καθώς φουντώνουν οι φημολογίες για μια επικείμενη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, τον 80χρονο στρατηγό Κιθ Κέλογκ, να επιδιώκει άμεση κατάπαυση πυρός, ακόμα και πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ και ότι η Μόσχα περιμένει νέα από την Ουάσιγκτον ότι και αυτή είναι έτοιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό