E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΟΦΗ ‑ ΠΑΟΚ 0‑5: Χόρεψε... πεντοζάλι στο Ηράκλειο ‑ Δείτε τα γκολ

Ο... μισός ΠΑΟΚ έκανε πλάκα στο «Γεντί Κουλέ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2025 | 22:17

ΟΦΗ ‑ ΠΑΟΚ 0‑5: Χόρεψε... πεντοζάλι στο Ηράκλειο ‑ Δείτε τα γκολ

Ο... μισός ΠΑΟΚ έκανε πλάκα στο «Γεντί Κουλέ»! Με party στη βροχή, ο Δικέφαλος σκόρπισε 5-0 τον ΟΦΗ, σε ένα ματς που είχε... καθαρίσει από το 8ο (!!!) λεπτό όταν προηγήθηκε με 2-0. Σαμάτα (2), Πέλκας, Σβαμπ, Μιχαηλίδης τα γκολ της νίκης. Οι Κρητικοί έπαιζαν από το 12΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σενγκέλια. Αποδοκιμάστηκαν οι γηπεδούχοι.

Το ΟΦΗ – ΠΑΟΚ πέρασε από χίλια κύματα για περισσότερες από τέσσερις ώρες ήταν στον… αέρα και τελικά μετά την απόσυρση του αιτήματος αναβολής του από τον «Δικέφαλο» πραγματοποιήθηκε κανονικά στο σχεδόν γεμάτο «Γεντί Κουλέ». Μ’ έναν ΠΑΟΚ να φτάνει σε μια εντυπωσιακή νίκη (0-5) που τόσο πολύ την ήθελε και την είχε ανάγκη.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στο Ηράκλειο αποδεκατισμένοι, λόγω των πολλών τραυματισμών, αλλά και των τριών τιμωρημένων παικτών (Κεντζιόρα, Τάισον, Οζντόεφ) μετά την επιβολή νέας ποινής από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο.

Επίσης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που ταξίδεψε με την αποστολή στην Κρήτη, δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο γήπεδο, λόγω των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να φτάνει μαζί με την αποστολή στο «Γεντί Κουλέ» και μιάμιση ώρα πριν από την σέντρα να χαιρετάει έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μίλαν Ράσταβατς παράταξε τον ΟΦΗ με «4-2-3-1», έχοντας τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στη δεξιά πλευρά της άμυνας θα βρίσκεται ο Μαρινάκης αντί του τιμωρημένου Γκονθάλεθ και στην αριστερή πλευρά ο Χατζηθεοδωρίδης.

Στο κέντρο της άμυνας, αντί του τιμωρημένου Λαμπρόπουλου, επιλέχθηκε ο Χριστόπουλος που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σίλβα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής έμειναν Καραχάλιος-Ανδρούτσος, ενώ σε ρόλο δεκαριού ο Φούντας. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Θεοδοσουλάκης, στο δεξί ο Σενγκέλια και στη κορυφή ο Γιούνγκ.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτέσκου επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Σάστρε, Βιετέσκα, Μιχαηλίδη, Οτο, αντί του Μπάμπα, στην άμυνα, τον Μεϊτέ να επιστρέφει ως παρτενέρ του Σβαμπ στον άξονα και τους Πέλκα, Κωνσταντέλια, Σορετίρε στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ ο Σαμάτα ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά τις 24 Απριλίου 2024 και το Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1.

Το καλύτερο 45λεπτο (στο πρωτάθλημα) του ΠΑΟΚ

Ειλικρινά δε θυμάμαι καλύτερη εμφάνιση σε ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Ναι, βοήθησαν τα δύο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, η αποβολή του Σενγκέλια, αλλά ήταν τέτοια η κυριαρχία των Πρωταθλητών Ελλάδας, με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, στο τερέν που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης από τον ΟΦΗ.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν φουριόζοι στο ματς και στα 90 δευτερόλεπτα άνοιξαν το σκορ. Ο Μιχαηλίδης έκανε την σέντρα, ο Χριστογεώργος δεν έδιωξε σωστά και ο Σαμάτα προ κενής εστίας σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι για το 0-1 (2’).

Από τις 12 Νοεμβρίου του 2023 και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα είχε να σκοράρει ο Τανζανός επιθετικός. Με το τέταρτο γκολ του Σαμάτα ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Ο εξαιρετικός Μεϊτέ ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ στο 8ο λεπτό. Αν υπήρχε μια έντονη αμφιβολία για την κατάσταση του Γάλλου χαφ, αυτή είχε πάει... περίπατο και ο «Δικέφαλος» με το πρώτο γκολ του Πέλκα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, μετά τις 11 Σεπτεμβρίου του 2020, προηγήθηκε 0-2.

Σα να μην έφταναν τα δυο γκολ ο ΟΦΗ έμεινε και με δέκα παίκτες. Ο Σενγκέλια αποβλήθηκε για το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κωνσταντέλια, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει και τρίτο γκολ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (χέρι του Χριστόπουλου σε σουτ του Οτο) του Σβαμπ, ο οποίος έγραψε το 0-3 με την συμπλήρωση μισής ώρας στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μια αντίδραση στο φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά με την κεφαλιά του Θεοδοσουλάκη, που υποχρέωσε τον Κοτάρσκι στην απόκρουση του ματς, ενώ βρήκαν και γκολ με τον Καραχάλιο, αλλά αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης από τη εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη.

Κυρίαρχος και στο δεύτερο μισό ο «Δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος για 40 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, έβγαλε μια ανασφάλεια στο φινάλε, αλλά πήγε το σκορ στο 3-0 υπέρ του στα αποδυτήρια.

H εμφάνισή του ήταν το ίδιο κυριαρχική και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όπου έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στο 5-0. Αρχικά ο Καστορίνα πέρασε τον Πένια, αντί του Σορετίρε, ο Περουβιανός έπαιξε πίσω από τον Σαμάτα στο διάστημα όπου ο «Δικέφαλος» βρήκε δύο γκολ. Το πρώτο με τη βολίδα του Μιχαηλίδη στο 58ο λεπτό (το αφιέρωσε στον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή) για το 0-4, το δεύτερο στο 67ο λεπτό με τον… Σαμάτα!

Ναι, καλά διαβάσατε, αν δεν το έχετε ήδη μάθει, ο Τανζανός επιθετικός βρήκε δύο γκολ στο ίδιο ματς. Το έκανε από την εξαιρετική σέντρα του Πέλκα νικώντας τον Χριστογεώργο με κεφαλιά για δεύτερη φορά για το 0-5!





ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο στα 3.000 πόδια: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone πριν προσγειωθεί στο JFK

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το περιστατικό ανέφερε ο πιλότος, ενώ η εταιρία διαβεβαίωσε πως κανείς επιβάτης δεν κινδύνευσε

Κοντά στην αποχώρηση από τους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς ‑ Του ζήτησαν ραντεβού, όμως δεν μπορούσε επειδή έπαιζε γκολφ

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ο Αμερικανός σταρ δεν φαίνεται πως είναι και πολύ «ζεστός» για την παραμονή του στην ομάδα του Λος Αντζελες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ για τη γέννηση τρίτου και τέταρτου παιδιού

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η διάθεση διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και η δημιουργία προγράμματος κατ` οίκον υποστήριξης της μητρότητας με κοινωνικό βοηθό

Η στιγμή της σύλληψης των υπόπτων για το μακελειό με τους 6 νεκρούς στη Γερμανία, έπεσαν σε μπλόκο ενώ προσπαθούσαν να το σκάσουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε παιδικό σταθμό στο Stade της Βόρειας Γερμανίας ενώ οι γονείς παραλάμβαναν τα παιδιά τους - Το κίνητρο πίσω από την επίθεση φέρεται να είναι οι προσωπικές διαφορές

Τρόμος σε ροντέο στη Νέα Υόρκη: Ταύρος ποδοπάτησε 25χρονο αναβάτη, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο αθλητής εκτοξεύεται από το ζώο και παρασύρεται στο έδαφος – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ηράκλειο: Σώθηκε από θαύμα μωρό 11 μηνών που κατάπιε ελατήριο

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί αφαίρεσαν το ξένο σώμα

Τουρκία: Οργή Τσελίκ για την απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Στον χορό των τουρκικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και προσωπικά κατά του Νετανιάχου μπήκε και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ

Έφτιαξε προφίλ της πρώην συντρόφου του στο Tinder – Καλούσε αγνώστους να την βιάσουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στον 36χρονο που επιχείρησε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του

Ποιος είναι ο 15χρονος που «σαρώνει» λαγοκέφαλους και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό αλιείας

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ο νεαρός Γιάννης Τσουκτουρίδης από το Παλαιό Φάληρο αναδείχθηκε νικητής στην παιδική κατηγορία, αλιεύοντας 158 λαγοκέφαλους σε μία μόνο εξόρμηση.

Λευκάδα: Μάχη για τη ζωή της δίνει 50χρονη ‑ Αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε στο κεφάλι της

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε επισκεφθεί μαζί με την παρέα της τους καταρράκτε στο Νυδρί

Οι Ρώσοι μαλώνουν στα βενζινάδικα ‑ Ελλείψεις καυσίμων πυροδοτούν ομηρικούς καυγάδες

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ουρές, τσακωμοί, ξυλοδαρμοί έξω από πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη Ρωσία, καθώς η έλλειψη γίνεται αισθητή

Σαρακίνικο Μήλου: Παραλίγο να πνιγεί γυναίκα που έδωσε μάχη με τα κύματα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η γυναίκα παρασυρόταν επανειλημμένα από τα κύματα ενώ προσπαθούσε να πιαστεί από τους βράχους για να βγει στη στεριά.