E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

10 χρόνια από τον τραγικό χαμό - Ένα σύμβολο ενάντια στο μπούλινγκ και μια θεατρική παράσταση - φόρος τιμής

Δημοσίευση 7/2/2025 | 15:24

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Η μητέρα του δολοφονηθέντα Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» για τον αδικοχαμένο γιο της.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη αρχικά είπε: «Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για το παιδί μου. αυτές οι μέρες που συμπληρώνονται 10 χρόνισα από τον θάνατό του, είναι αφόρητές για μένα και για όλους μας. Ο Βαγγέλης «έφυγε» με τον τρόπο που «έφυγε», και 10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία. Δεν ξέρω τι γίνεται με την βία».

«Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, σίγουρα κάτι κάνουμε λάθος. Για ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους σας και όλους όσοι δεν ξέχασαν το παιδί μου. όλους όσοι αγάπησαν τον Βαγγέλη και πόνεσαν για εκείνον σαν να ήταν δικό τους παιδί. Όλους εκείνους που άναψαν ένα κερί στην μνήμη του», συμπλήρωσε.

Πέρασαν 10 χρόνια από τον θάνατο του Βαγγέλη
Η 6η Φεβρουαρίου έχει χαραχθεί ως μία “μαύρη” επέτειος στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας, είναι η μέρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε ξαφνικά από τις φοιτητικές εστίες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον νεαρό φοιτητή, που ένα μήνα μετά βρέθηκε νεκρός, μόλις 800 μέτρα από τη σχολή του.

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος αυτή η οδυνηρή υπόθεση, που έδειξε στην ελληνική κοινωνία την αγριότητα και τις τρομακτικές συνέπειες του εκφοβισμού.

Το ξαφνικό αντίο


Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το neakriti.gr καταγόταν από το Σελί του Ρεθύμνου, όμως σπούδαζε στα Ιωάννινα ήδη για δύο χρόνια πριν χαθεί ξαφνικά.

Οι πρώτες έρευνες μετά την εύρεση του σώματός του, στις 15 Μαρτίου 2015, αποφάνθηκαν ότι το παιδί αυτοκτόνησε, μετά από τεράστια ψυχολογική πίεση, όμως ήδη από τον Ιούνιο του 2015 η οικογένειά του είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, που είναι πλέον ευρέως γνωστός για τη μάχη που έχει δώσει ώστε να δικαιωθεί η ψυχή του Βαγγέλη, είχε πει σε δήλωσή του το 2023: «Για μένα κατηγορούμενη είναι ολόκληρη η σχολή και όσοι γνώριζαν.

Ακόμα δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δε γιατρεύει. Όταν σκέφτομαι τον Βαγγέλη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου... Είχα τρία παιδιά κι έχω ακόμα τρία παιδιά».

Μέσα από τον αγώνα της οικογένειας, η υπόθεση έμεινε ανοιχτή. Τον Ιούλιο του 2021 και μετά από αλλεπάλληλες δίκες, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 φοιτητές που κατηγορήθηκαν για περιστατικά βίας και περιπτώσεις έντονης σωματικής βλάβης σε βάρος του θύματος. Όμως για την υπόθεση συνεχίζει και εκκρεμεί η δικογραφία που άνοιξαν πριν 10 χρόνια οι γονείς του παιδιού, με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, η οποία φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Η υπόθεση έχει αφήσει πολλά ερωτήματα αναπάντητα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για συγκάλυψη σημαντικών στοιχείων και γενικότερα καθυστερημένη αντίδραση των Αρχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης για αγρότες: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι στα μπλόκα – Θέλουν διάλογο και τους «τραμπουκίζουν»

Ελλάδα Χτες
«Αυτοί που φώναζαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στήριξαν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή»

Ροδόπη: Αγρότες πέταξαν βαμβάκι και σανό στο γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ελλάδα Χτες
Κατά πληροφορίες, τόσο ο βουλευτής όσο και οι συνεργάτες του απουσίαζαν τη στιγμή της κινητοποίησης

Σέρρες: Αφαντος παραμένει ο διοικητής της πυροσβεστικής – «Δεν τον είδε κανείς»

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα, με τις Αρχές να διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Λαβρόφ: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν με 91 drones την κατοικία του Πούτιν – «Είναι ψέματα», λέει ο Ζελένσκι

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αναμένεται να αλλάξει στάση στις διαπραγματεύσεις μετά την καταγγελλόμενη επίθεση - Αρνείται τις κατηγορίες η Ουκρανία

Συνελήφθη παίκτης του Κολοσσού Ρόδου για υπόθεση ναρκωτικών

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία

Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε

Πολιτισμός Χτες
Ο λαβύρινθος 4.000 ετών και ο μύθος του Μινώταυρου – Νέα ευρήματα σε Πομπηία, Ισπανία και Γαλλία

Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα

Tech + Science Χτες
Η Google λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους του Gmail να απαλλαγούν από τις… ντροπιαστικές διευθύνσεις.

ΑΑΔΕ: «Παγώνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά

Οικονομία Χτες
Η πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές «παγώνει» και θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι ‑ Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

Ελλάδα Χτες
Οι συνθήκες της πτώσης του ανήλικου διερευνώνται

Θεσσαλονίκη: Υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ πήγαινε στο φαρμακείο για τη μητέρα του

Ελλάδα Χτες
Ο 55χρονος διασωληνώθηκε στο σημείο από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέλφια νεκρά από αναθυμιάσεις

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών και έναν άνδρα 73 ετών, οι οποίοι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, πιθανότατα προερχόμενες από ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση

Μουγκοπέτρος: Αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο

Ελλάδα Χτες
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αθώος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, την οποία υπέβαλε η σύζυγός του ανήμερα των Χριστουγέννων, και οδήγησε στη σύλληψή του