E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

10 χρόνια από τον τραγικό χαμό - Ένα σύμβολο ενάντια στο μπούλινγκ και μια θεατρική παράσταση - φόρος τιμής

Δημοσίευση 7/2/2025 | 15:24

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Η μητέρα του δολοφονηθέντα Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» για τον αδικοχαμένο γιο της.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη αρχικά είπε: «Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για το παιδί μου. αυτές οι μέρες που συμπληρώνονται 10 χρόνισα από τον θάνατό του, είναι αφόρητές για μένα και για όλους μας. Ο Βαγγέλης «έφυγε» με τον τρόπο που «έφυγε», και 10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία. Δεν ξέρω τι γίνεται με την βία».

«Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, σίγουρα κάτι κάνουμε λάθος. Για ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους σας και όλους όσοι δεν ξέχασαν το παιδί μου. όλους όσοι αγάπησαν τον Βαγγέλη και πόνεσαν για εκείνον σαν να ήταν δικό τους παιδί. Όλους εκείνους που άναψαν ένα κερί στην μνήμη του», συμπλήρωσε.

Πέρασαν 10 χρόνια από τον θάνατο του Βαγγέλη
Η 6η Φεβρουαρίου έχει χαραχθεί ως μία “μαύρη” επέτειος στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας, είναι η μέρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε ξαφνικά από τις φοιτητικές εστίες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον νεαρό φοιτητή, που ένα μήνα μετά βρέθηκε νεκρός, μόλις 800 μέτρα από τη σχολή του.

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος αυτή η οδυνηρή υπόθεση, που έδειξε στην ελληνική κοινωνία την αγριότητα και τις τρομακτικές συνέπειες του εκφοβισμού.

Το ξαφνικό αντίο


Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το neakriti.gr καταγόταν από το Σελί του Ρεθύμνου, όμως σπούδαζε στα Ιωάννινα ήδη για δύο χρόνια πριν χαθεί ξαφνικά.

Οι πρώτες έρευνες μετά την εύρεση του σώματός του, στις 15 Μαρτίου 2015, αποφάνθηκαν ότι το παιδί αυτοκτόνησε, μετά από τεράστια ψυχολογική πίεση, όμως ήδη από τον Ιούνιο του 2015 η οικογένειά του είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, που είναι πλέον ευρέως γνωστός για τη μάχη που έχει δώσει ώστε να δικαιωθεί η ψυχή του Βαγγέλη, είχε πει σε δήλωσή του το 2023: «Για μένα κατηγορούμενη είναι ολόκληρη η σχολή και όσοι γνώριζαν.

Ακόμα δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δε γιατρεύει. Όταν σκέφτομαι τον Βαγγέλη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου... Είχα τρία παιδιά κι έχω ακόμα τρία παιδιά».

Μέσα από τον αγώνα της οικογένειας, η υπόθεση έμεινε ανοιχτή. Τον Ιούλιο του 2021 και μετά από αλλεπάλληλες δίκες, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 φοιτητές που κατηγορήθηκαν για περιστατικά βίας και περιπτώσεις έντονης σωματικής βλάβης σε βάρος του θύματος. Όμως για την υπόθεση συνεχίζει και εκκρεμεί η δικογραφία που άνοιξαν πριν 10 χρόνια οι γονείς του παιδιού, με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, η οποία φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Η υπόθεση έχει αφήσει πολλά ερωτήματα αναπάντητα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για συγκάλυψη σημαντικών στοιχείων και γενικότερα καθυστερημένη αντίδραση των Αρχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα 09.02.2026
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος 09.02.2026
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα 09.02.2026
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση

Φρίκη στη Ρωσία: Βίασε τη 17χρονη κόρη του αφεντικού του και την τάισε στα γουρούνια

Κόσμος 09.02.2026
Ο Ζίκοφ, καταδικασμένος στο παρελθόν για τη δολοφονία του ίδιου του αδελφού του, έτρεφε μίσος απέναντι στον εργοδότη του, πατέρα της Μιλένα

Φωτιά σε υπόγειο σουπερμάρκετ στη Νέα Ιωνία

Ελλάδα 09.02.2026
Προληπτική εκκένωση από την Πυροσβεστική

Η αστυνομία εισέβαλε στην παράσταση του Αιμίλιου Χειλάκη – Τι συνέβη

Ελλάδα 09.02.2026
Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Θέατρο Αθηνών, μετά από καταγγελία περαστικού. Τι λένε οι ηθοποιοί.

Ηράκλειο: Κορίτσι 4,5 χρόνων έπεσε σε φρεάτιο ‑ Τραυματίστηκε στην κοιλιά από κοφτερές λαμαρίνες

Ελλάδα 09.02.2026
Το καπάκι ήταν σπασμένο και ο χώρος παρέμενε ακάλυπτος, χωρίς να υπάρχει προειδοποιητική σήμανση

Τρομερός διάλογος δύο ληστών με γυναίκα: «Τη μηχανή πού την πάτε» – «Δική μας είναι, όλα καλά θεία»

Ελλάδα 09.02.2026
Σκηνές άπειρου κάλλους σε στενό της Ανω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμα 1,05 εκατ. ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και εταιρείες τροφίμων για υπέρβαση πλαφόν

Ελλάδα 09.02.2026
Πρόστιμα για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου μικτού κέρδους σε συνολικά 65 κωδικούς προϊόντων

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός 43χρονος αστυνομικός και πατέρας δύο παιδιών

Ελλάδα 09.02.2026
Από το αστυνομικό τμήμα Λαμίας δόθηκε παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Στερεάς, για να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή

Εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια Λαμίας

Ελλάδα 09.02.2026
Η μητέρα «εγκατέλειψε το παιδί στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ούτε τα ελάχιστα ρούχα του παιδιού δεν παρέδωσε, ούτε τα φάρμακα», σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα