E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

«Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», λένε ειδικοί

Δημοσίευση 4/2/2025 | 21:55

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από τη βραχονησίδα Άνυνδρος, το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων που παρατηρούνται στο Αιγαίο και έχουν προκαλέσει ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης που εγκαταλείπουν το νησί τους υπό το φόβο του Εγκέλαδου που μπορεί να «χτυπήσει» ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Το ρήγμα της Ανύνδρου μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 6 Ρίχτερ, αν γίνει. Τότε θα έχουμε τσουνάμι και κατολισθήσεις. Μέχρι την Παρασκευή εκτιμώ πως θα συνεχιστεί οπωσδήποτε. Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», δήλωσε ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στο Star.

Ρωγμές σε πολλά κτήρια

Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής σε πρώτη προτεραιότητα ελέγχου των μηχανικού θα μπουν τα σχολεία του νησιού, καθώς αρκετά είναι αυτά όπως το ΕΠΑΛ που έχει αρκετές ρωγμές.

Κλειστά λόγω των συνεχών σεισμών μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού θα είναι από την Τετάρτη (5/2) όλα τα σχολεία σε Πάτμο και Λέρο. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχει ισχύ μέχρι και την Παρασκευή (7/2). Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης σχηματίζουν ουρές στο λιμάνι του νησιού στην προσπάθειά τους να το εγκαταλείψουν προσωρινά, υπό τον φόβο νέων ισχυρότερων σεισμών.

Τα πλοία με προορισμό τον Πειραιά είναι γεμάτα, καθώς πολύς κόσμος δεν θέλει να παραμείνει στο νησί μετά και τις εκτιμήσεις των ειδικών πως αναμένεται σεισμός που θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, ενώ η δόνηση της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ήταν αρκετή, ώστε να κινητοποιήσει αρκετούς κατοίκους του νησιού να το εγκαταλείψουν.

Έκλεισε η Κόκκινη Παραλία

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει αρκετές κατολισθήσεις σε πολλά σημεία της Σαντορίνης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περιοχής Κόκκινη Παραλία.

Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης προκάλεσε κατολίσθηση, όταν μεγάλα κομμάτια αποκολλήθηκαν από βράχο και έπεσαν στην παραλία, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι εφικτή στο σημείο μόνο από τη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της