E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

«Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», λένε ειδικοί

Δημοσίευση 4/2/2025 | 21:55

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από τη βραχονησίδα Άνυνδρος, το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων που παρατηρούνται στο Αιγαίο και έχουν προκαλέσει ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης που εγκαταλείπουν το νησί τους υπό το φόβο του Εγκέλαδου που μπορεί να «χτυπήσει» ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Το ρήγμα της Ανύνδρου μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 6 Ρίχτερ, αν γίνει. Τότε θα έχουμε τσουνάμι και κατολισθήσεις. Μέχρι την Παρασκευή εκτιμώ πως θα συνεχιστεί οπωσδήποτε. Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», δήλωσε ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στο Star.

Ρωγμές σε πολλά κτήρια

Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής σε πρώτη προτεραιότητα ελέγχου των μηχανικού θα μπουν τα σχολεία του νησιού, καθώς αρκετά είναι αυτά όπως το ΕΠΑΛ που έχει αρκετές ρωγμές.

Κλειστά λόγω των συνεχών σεισμών μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού θα είναι από την Τετάρτη (5/2) όλα τα σχολεία σε Πάτμο και Λέρο. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχει ισχύ μέχρι και την Παρασκευή (7/2). Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης σχηματίζουν ουρές στο λιμάνι του νησιού στην προσπάθειά τους να το εγκαταλείψουν προσωρινά, υπό τον φόβο νέων ισχυρότερων σεισμών.

Τα πλοία με προορισμό τον Πειραιά είναι γεμάτα, καθώς πολύς κόσμος δεν θέλει να παραμείνει στο νησί μετά και τις εκτιμήσεις των ειδικών πως αναμένεται σεισμός που θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, ενώ η δόνηση της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ήταν αρκετή, ώστε να κινητοποιήσει αρκετούς κατοίκους του νησιού να το εγκαταλείψουν.

Έκλεισε η Κόκκινη Παραλία

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει αρκετές κατολισθήσεις σε πολλά σημεία της Σαντορίνης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περιοχής Κόκκινη Παραλία.

Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης προκάλεσε κατολίσθηση, όταν μεγάλα κομμάτια αποκολλήθηκαν από βράχο και έπεσαν στην παραλία, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι εφικτή στο σημείο μόνο από τη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.