E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: 22χρονος φοιτητής έκλεψε iPhone για να πληρώσει το μαιευτήριο – «Το πάθημα, έγινε μάθημα»

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο νεαρός αγκάλιασε τον προϊστάμενο της επιχείρησης που ειδοποίησε την αστυνομία, του έσφιξε το χέρι και του ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του

Δημοσίευση 30/1/2025 | 07:21

Θεσσαλονίκη: 22χρονος φοιτητής έκλεψε iPhone για να πληρώσει το μαιευτήριο – «Το πάθημα, έγινε μάθημα»

Κλέβοντας τα τελευταία μοντέλα iPhone με σκοπό να τα πουλήσει και να βγάλει χρήματα, για να πληρώσει το μαιευτήριο και να υποστηρίξει τη σύντροφό του και το παιδί που περιμένει, ένας νεαρός φοιτητής στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για έναν 22χρονο που συνελήφθη όταν πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» και, πιο συγκεκριμένα, με δύο πανάκριβα κινητά τηλέφωνα τα οποία είχε «βουτήξει» από αποθήκη εταιρείας στη Σίνδο, μαζί με εξίσου ακριβά ακουστικά. Ο φοιτητής σε παιδαγωγική σχολή εκμεταλλεύτηκε ότι ήταν γνώριμος στο προσωπικό της εταιρείας, αφού συνεργάζονταν μαζί της στο πρόσφατο παρελθόν και έτσι κατάφερε να μπει ανενόχλητος στους χώρους της επιχείρησης.

Με την πρόφαση ότι ήθελε να αφήσει κάποια πράγματα σε ένα γραφείο κοντά στην αποθήκη βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει σαν «ποντικός» και να κλέψει τα δύο ακριβότερα μοντέλα στην αγορά κινητών τηλεφώνων. Στη συνέχεια προσπάθησε να κρυφτεί στην τουαλέτα της εταιρείας, μέχρι να βρει τρόπο για να διαφύγει χωρίς να τον αντιληφθούν, όμως δεν υπολόγισε ότι οι κινήσεις του είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο προϊστάμενος της εταιρείας, αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο νεαρός επισκέπτεται με… άδεια χέρια την επιχείρηση και φεύγει με γεμάτα. «Ήταν η δεύτερα φορά σε τέσσερις ημέρες που κλέβει κινητά τηλέφωνα. Διαπιστώσαμε από τις κάμερες ότι ήταν αυτός. Την πρώτη φορά είχε κλέψει συσκευές άλλης μάρκας», είπε, προσθέτοντας ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο αφού στο πρόσφατο παρελθόν εργάζονταν σε συνεργαζόμενη επιχείρηση.

«Έχει δύσκολη εγκυμοσύνη»
Στην απολογία του ο 22χρονος φοιτητής εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη. Υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει κάνει κάτι παράνομο στο παρελθόν και ότι αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος που αποδίδει στη μεγάλη ανάγκη που είχε για χρήματα.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη. Σπουδάζω και πρόσφατα σταμάτησα από την εργασία μου και έψαχνα για άλλη δουλειά. Η σύντροφός μου είναι έγκυος και βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, περνώντας μία πολύ δύσκολη περίοδο. Σκόπευα να πουλήσω τα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να την στηρίξω οικονομικά. Οι γονείς μας, δυστυχώς, δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, δεν έχουν οικονομική άνεση. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη», ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «με το που έκλεψα τα κινητά κατάλαβα αμέσως πόσο μεγάλο λάθος έκανα. Αναρωτιόμουν «τι κάνω;» Δε με νοιάζει τόσο για εμένα αλλά για την κοπέλα μου και το παιδί που περιμένουμε. Βρέθηκα σε ανάγκη και έκανα αυτό το λάθος. Ζητάω ξανά συγνώμη από όλους. Το πάθημα μου έγινε μάθημα».

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 22χρονο για την πράξη της κλοπής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή. Όπως προέκυψε και από το ποινικό του μητρώο δεν είχε συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν για οποιοδήποτε αδίκημα.

Μετά την ετυμηγορία και λίγο πριν αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα, ο νεαρός αγκάλιασε τον προϊστάμενο της επιχείρησης που ειδοποίησε την αστυνομία, του έσφιξε το χέρι και του ζήτησε ξανά συγνώμη για τις πράξεις του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημα απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Οι τρανς γυναίκες, είναι γυναίκες»

Κόσμος 13.02.2026
Με 340 ψήφους υπέρ το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πλήρη αναγνώριση των τρανς γυναικών ως γυναίκες.

Καταιγίδες και ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα – Δείτε πού χτυπά η κακοκαιρία

Καιρός 13.02.2026
Ισχυρή επιδείνωση του καιρού έχει αρχίσει από χθες το απόγευμα

Σάλος στην Ιταλία: Πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ένας άνδρας στην Ιταλία πέταξε στα σκουπίδια, χωρίς να το καταλάβει, ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονο για το revenge pοrn που οδήγησε συμμαθήτριά σε απόπειρες αυτοκτονίας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, τον Απρίλιο του 2024, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα της

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη–Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου

Ελλάδα Χτες
Ποια δρομολόγια αμαξοστοιχιών επηρεάζονται

Ο Αντετοκούνμπο γίνεται... ζελεδάκι: Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του «Greek Freak»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η νέα επένδυση του Γιάννη φανερώνει μία πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του και αποκαλύπτει πτυχές από την παιδική του ηλικία στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Τεράστια απάτη με εκατοντάδες επιχειρήσεις “φαντάσματα” και χρέη 43 εκατ. ευρώ

Οικονομία Χτες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Στα ημιτελικά του Κατάρ η Μαρία Σάκκαρη: Τεράστια εμφάνιση και πρόκριση επί της Σβιόντεκ!

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με ανατροπή τη Νο2 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ

Καρκινοπαθής ταξίδεψε 3 ώρες για να νοσηλευτεί και λίγες ώρες αργότερα του έκλεψαν το αυτοκίνητο

Κόσμος Χτες
Μετά από 12 ώρες χειρουργείου ο άτυχος εκπαιδευτικός συνειδητοποίησε ότι το αυτοκίνητό του έχει γίνει... καπνός

Διαρρήκτης στην Τουρκία άνοιξε κοσμηματοπωλείο και έφυγε με… γαϊδούρι!

Κόσμος Χτες
Στην ιστορία της… διαρρηκτικής θα μείνει διαρρήκτης στην Τουρκία!

ΑΠΘ: Όλα τα κτίρια του ιδρύματος θα κλείνουν στις 22:00

Ελλάδα Χτες
Αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου