E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο διάταγμα από Τραμπ: Τερματίζει κάθε στήριξη των υπηρεσιών που βοηθούν στην αλλαγή φύλου τρανς εφήβων

Το νέο διάταγμα έρχεται να τηρήσει την προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να σταματήσει «τον σ e ξ ο υ α λ ι κ ό ακρωτηριασμό παιδιών»

Δημοσίευση 29/1/2025 | 12:37

Νέο διάταγμα από Τραμπ: Τερματίζει κάθε στήριξη των υπηρεσιών που βοηθούν στην αλλαγή φύλου τρανς εφήβων

Δεν έχουν τέλος τα διατάγματα που υπογράφει ο Ντόναλντ Τραμπ από τότε που ανέβαλε την προεδρία των ΗΠΑ βάζοντας τελευταία στο στόχαστρο τα τρανς άτομα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες (28.01.2025) να τερματιστεί κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ή στήριξη των υπηρεσιών υγείας που βοηθούν στην αλλαγή φύλου τρανς εφήβων, έχοντας στόχο τον περιορισμό των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Μέσα στις οκτώ ημέρες που βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος έχει ήδη απαγορεύσει στα τρανς άτομα να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ έβαλε τέλος και στα προγράμματα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης.

Το νέο διάταγμα έρχεται να τηρήσει την προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να σταματήσει “τον σ e ξ ο υ α λ ι κ ό ακρωτηριασμό παιδιών”, προφανώς αναφερόμενος στη θεραπεία καταστολής της εφηβείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσφορία φύλου και στην ορμονοθεραπεία που βοηθά στη φυλομετάβαση.

“Είναι πολιτική των ΗΠΑ να μη χρηματοδοτεί, να μην προωθεί, να μην υποστηρίζει, να μη βοηθά ή να μη στηρίζει τη λεγόμενη ‘μετάβαση’ ενός παιδιού από το ένα φύλο στο άλλο και θα εφαρμόζει αυστηρά όλους τους νόμους που απαγορεύουν ή περιορίζουν αυτές τις καταστροφικές διαδικασίες που αλλάζουν ζωές”, τονίζεται στο εκτελεστικό διάταγμα.

Υποστηρικτές του Τραμπ, όπως η Alliance Defending Freedom μια χριστιανική δικηγορική εταιρεία, χαιρέτισαν το διάταγμα χαρακτηρίζοντάς το “αναζωογονητική επιστροφή στη λογική”, ενώ αντίπαλοί του όπως η Μάρσι Μπάουερς, γυναικολόγος και χειρουργός που παρέχει φροντίδα σε τρανς άτομα, δήλωσε ότι ο Τραμπ “θα βάψει με αίμα τα χέρια του”.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σε περισσότερες από 50 πολιτείες έχουν υιοθετήσει νόμους ή πολιτικές που απαγορεύουν την παροχή φροντίδας φύλου για τους ανήλικους, κάποιες από τις οποίες έχουν ανατραπεί ή μπλοκαριστεί στα δικαστήρια.

Ο Τσέις Στράντζιο, δικηγόρος της οργάνωσης προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά του διατάγματος του Τραμπ. “Δε θα επιτρέψουμε σε αυτό το επικίνδυνο, σαρωτικό και αντισυνταγματικό διάταγμα να ισχύσει”, τόνισε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Temu: Κλείνει το «παράθυρο» των φτηνών εισαγωγών στις ΗΠΑ – Αμερικανικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις πωλήσεις

Κόσμος Χτες
Η κατάργηση του αφορολόγητου για προϊόντα κάτω των $800 αλλάζει το παιχνίδι στις αγορές από Κίνα

Νέες διαρροές πριν το Κονκλάβιο της Τετάρτης: Διχασμένοι οι καρδινάλιοι για τον διάδοχο του Πάπα

Κόσμος Χτες
Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσωπο κοινής αποδοχής λίγο πριν το Κονκλάβιο.

Τρέχουν να δηλώσουν καθαρισμούς οικοπέδων ‑ 82.000 αιτήσεις σε 10 μέρες

Ελλάδα Χτες
Με ιδιαίτερα αυξημένους ρυθμούς κινούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις καθαρισμών οικοπέδων

Μαρούσι: Βίντεο με τον «δράκο» που φοράει καμπαρντίνα και παρενοχλεί ανήλικες

Ελλάδα Χτες
Ο επικίνδυνος άνδρας έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας

Καιρός: Θερμοκρασίες καλοκαιριού τις επόμενες ημέρες

Καιρός Χτες
35 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Κρήτη

Το Ισραήλ χτυπά τη Συρία με τους «σφοδρότερους βομβαρδισμούς» από την αρχή της χρονιάς

Κόσμος Χτες
Πάνω από είκοσι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοποίησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα