E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Αλληλοκατηγορούνται για την κακοποίηση του 3χρονου η μητέρα και ο σύντροφός της

Ο εφιάλτης που ζούσε το αγγελούδι τουλάχιστον τρεις μήνες, αποκαλύφθηκε μετά από κλήση στο ΕΚΑΒ από κάτοικο της περιοχής

Δημοσίευση 28/1/2025 | 07:48

Ηράκλειο: Αλληλοκατηγορούνται για την κακοποίηση του 3χρονου η μητέρα και ο σύντροφός της

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα από το περιστατικό κακοποίησης που έχει υποστεί ένα αγοράκι, μόλις 3 ετών, από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της, το οποίο και παραμένει διασωληνωμένο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Η μητέρα του παιδιού και ο σύντροφός της, οι οποίοι και συνελήφθησαν για την υπόθεση κακοποίησης του παιδιού στην Κρήτη, κατά την προανακριτική διαδικασία φαίνεται να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, με την 26χρονη να περιγράφεται ως «απαθής».

Η αποκάλυψη της υπόθεσης που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο έγινε το πρωί της Κυριακής, όταν και το 3χρονο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ.

Η εικόνα του παιδιού, που αντίκρισαν οι γιατροί ήταν φρικτή. Το παιδί έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο αλλά και την κοιλιακή αορτή (καρδιά). Στο σώμα του υπάρχουν μελανιές και σημάδια από παλαιότερα τραύματα ακόμα και από τσιγάρο. Το παιδί έχει κάνει ήδη επέμβαση στον εγκέφαλο με τις επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, περαστικός ειδοποίησε τις Αρχές υποστηρίζοντας πως από το σπίτι ακούγονται φωνές και κλάματα.

Στο παιδί βρέθηκε μεγάλο υποσκληρίδιο αιμάτωμα

Στα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του 44χρονου, έχει καταγραφεί το παιδί εμφανέστατα κακοποιημένο. Και ανεξάρτητα από το τι συνέβη τη μοιραία ημέρα, το οποίο πλέον διερευνάται δικαστικά, είναι ξεκάθαρο ότι ο μικρός Άγγελος βίωνε ένα παρατεταμένο μαρτύριο.

Αυτό που συνέβη τη μοιραία ημέρα κι έτσι αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ήταν το τέλος μιας αρρωστημένης κατάστασης που βίωνε το μικρό αγγελούδι.

Ο 44χρονος υποστηρίζει πάντως ότι το παιδί έπεσε στο τραπεζάκι και χτύπησε το κεφάλι του, ενώ η 26χρονη μητέρα του παιδιού ισχυρίζεται ότι είχε πάει να πάρει καφέ, κι επιστρέφοντας, είδε το παιδί αναίσθητο.

Χαροπαλεύει το 3χρονο αγοράκι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα επίμαχα βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, φαίνεται ο 44χρονος να τραβά κάμερα “για να μην βρει τον μπελά του από την αστυνομία”, υπονοώντας ότι τον μικρό Άγγελο είχε κακοποιήσει η μητέρα του.

Οι κατηγορίες σε βάρος της 26χρονης μητέρας και του 44χρονου συντρόφου της είναι βαρύτατες.

Σε βάρος του ζευγαριού η Εισαγγελέας άσκησε πλήθος ποινικών διώξεων και συγκεκριμένα:

-απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

-οπλοχρησία κατά συναυτουργία

-κατά συναυτουργία από μητέρα και μόνιμο σύντροφο, πρόκληση σωματικών κακώσεων και βλάβης της υγείας που συνίσταται μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου, σωματικής εξάντλησης για την υγεία και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη με θύμα ανήλικο κατ’ εξακολούθηση

-κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με δράστες που έχουν υποχρέωση να το διατρέφουν, να το περιθάλπουν και που προηγουμένως το είχαν υπαίτια τραυματίσει

-κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από την οποία προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη με κίνδυνο ζωής σε βάρος ανήλικου σκοπούμενη, από την οποία ο παθών ανήλικος διέτρεξε κίνδυνο ζωής

-οπλοχρησία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση

-προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία και αποκλειστική χρήση.

Κακοποίηση 3χρονου: Ξέσπασε το πλήθος έξω από τα δικαστήρια- Σοκάρουν βίντεο στο κινητό του 44χρονου

«Μου έλεγε ''μπαμπά έλα εδώ'' - Δεν με άφηναν να τον πάρω», λέει ο πατέρας του 3χρονου

Την ίδια ώρα, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που βρίσκεται στην Αθήνα, προσπαθεί ακόμα να καταλάβει τι έχει συμβεί.

«Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο λόγος που το έκανε. Δεν μπορώ να την καταλάβω. Μόνο τον μάλωνε και τον βάραγε στα χέρια, αυτό. Και του φώναζε. Αλλά πάντα της μίλαγα να μην του φωνάζει, ούτε να τον μαλώνει. Γιατί είναι παιδί. Την τελευταία φορά που είχα δει εγώ τον γιο μου, μου είχε πει ότι θα πήγαινε στη μαμά της στη γιορτή κι έφυγε. Δε γύρισε ποτέ. Και μου είχε στείλει μόνο ένα μήνυμα από τη μαμά της ότι ‘δεν ταιριάζουμε άλλο και θέλω να κάτσω με την οικογένειά μου’», δήλωσε ο πατέρας του 3χρονου.

Τελευταία φορά μίλησε με τον μικρό Άγγελο στις 10 Δεκεμβρίου. Έκτοτε, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει ξανά μαζί του. Η μητέρα του, όπως λέει, έκοψε κάθε επαφή.

«10 Δεκεμβρίου, όταν με ξαναπήρε τηλέφωνο, το παιδί, δύο φορές που το έβλεπα εγώ, εγώ το έβλεπα πάρα πολύ καλά, δηλαδή όταν με έπαιρνε δύο φορές στην κάμερα, μου έλεγε ‘μπαμπά, έλα εδώ’. Και μετά ξαφνικά, με μπλοκάρανε κι ήταν για να τον πάρω τώρα για τα Χριστούγεννα και δεν μου τον έδιναν. Θα βρω σήμερα εισιτήρια, θα κάτσω δίπλα στο παιδί μου, ο Θεός να μας βοηθήσει το παιδί να είναι πάνω απ’ όλα καλά και θα αρχίσω διαδικασίες να πάρω την επιμέλεια του μωρού».

«Γενικά σαν άνθρωπος ήταν πάρα πολύ νευρική», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύλληψη σοκ στη Νέα Υόρκη μετά από 5 χρόνια: Μητέρα δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια

Κόσμος 26.07.2025
Ταυτοποίηση μέσω DNA οδήγησε στη λύση της υπόθεσης των νεκρών βρεφών στο Μπρονξ

Αγρια δολοφονία στην Ανδραβίδα: Βρέθηκε νεκρός 29χρονος αλλοδαπός με χτυπήματα στο κεφάλι

Ελλάδα 26.07.2025
Η σορός ήταν επιμελώς κρυμμένη και ανήκει σε άνδρα για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 24 Ιουλίου 2025

Καύσωνας: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο, πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία τους 44°C

Καιρός 26.07.2025
Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα παραμείνει σήμερα Σάββατο (26/7) η θερμοκρασία στη χώρα μας

Η NASA χάνει το 20% των εργαζομένων της: Ο λόγος

Κόσμος 26.07.2025
Στο πλαίσιο των δύο γύρων του προγράμματος αποχώρησης του υπουργείου Αποδοτικότητας της κυβέρνησης Τραμπ έχουν υποβάλει αίτηση 3.870 υπάλληλοι της NASA

Τρομοκρατία «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την έκρηξη με τους 2 τραυματίες σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 26.07.2025
Στο κτίριο διαμένει υψηλόβαθμος σωφρονιστικός υπάλληλος

Τουλάχιστον 33 νεκροί στη σύγκρουση Ταϊλάνδης ‑ Καμπότζης

Κόσμος 26.07.2025
Προσπάθειες για αποκλιμάκωση

Οι 4 μεγάλες αλλαγές στα ΑΤΜ των τραπεζών από τις 11 Αυγούστου

Οικονομία 26.07.2025
Τα οφέλη για το συναλλασσόμενο κοινό

Ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 26.07.2025
Μεγάλες καταστροφές σε γύρω κτίρια

Γάζα: Σοκάρουν οι εικόνες των σκελετωμένων από την ασιτία παιδιών

Κόσμος Χτες
Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Γάζα πάσχει από οξεία ασιτία, εξαιτίας του αποκλεισμού από το Ισραήλ, στη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας

Κλείνει τα μεσάνυχτα ο Λυκαβηττός λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ελλάδα Χτες
Ο λόφος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.