E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέμπη: «Ραγίζει» καρδιές ο Νίκος Πλακιάς – Η στιγμή που σκύβει και φιλάει τα ονόματα των κοριτσιών του στο Σύνταγμα

«Αυτά που ακούτε και βλέπετε είναι το 5% της δικογραφίας, θα ακολουθήσουν και άλλα. Τα ηχητικά είναι ώρες ατελείωτες και δεν άντεξα να τα ακούσω όλα»

Δημοσίευση 26/1/2025 | 18:11

Τέμπη: «Ραγίζει» καρδιές ο Νίκος Πλακιάς – Η στιγμή που σκύβει και φιλάει τα ονόματα των κοριτσιών του στο Σύνταγμα

Περισσότεροι από 30.000 πολίτες με κεντρικό τους σύνθημα το «Δεν έχω οξυγόνο» έδωσαν δυναμικά το παρών το πρωί της Κυριακής (26/1) στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών με σχετικό του κάλεσμα για διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την πολύνεκρη τραγωδία. Την ίδια ώρα, αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

Μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που παραβρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Σύνταγμα ήταν και ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δύο δίδυμων κοριτσιών και θείος της ξαδέλφης τους, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

«Η λέξη ικανοποιημένος δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που είδαμε σήμερα. Είδα με τον κόσμο να κατεβαίνει στον δρόμο, άφησε την καθημερινότητα του για να έρθει εδώ. Τα παιδιά μας είναι ευχαριστημένα που βλέπουν όλο αυτό από ψηλά», δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

«Μακάρι να συνεχιστεί όλο αυτό, μακάρι να μπορούσαμε κάθε Κυριακή να είμαστε στον δρόμο για να μην ξεχαστεί όλο αυτό. Μακάρι ο κόσμος να δώσει το βροντερό παρών και στα δικαστήρια γιατί εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη. Την συμπαράσταση του κόσμο την νιώσαμε σήμερα, αλλά όχι δικαίωση. Για εμάς δικαίωση θα ήταν να πάμε σπίτια μας και να δούμε τους συγγενείς μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ένιωσα άβολα όταν άκουσα για τα ηχητικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Από την άλλη όμως, αυτά τα ηχητικά ξεσήκωσαν τον κόσμο για να έρθει να σταθεί εδώ μαζί μας. Ίσως θα μπορούσε να γίνει λίγο διαφορετικά, χωρίς ονόματα και χωρίς κραυγές. Αυτά που ακούτε και βλέπετε είναι το 5% της δικογραφίας, θα ακολουθήσουν και άλλα. Τα ηχητικά είναι ώρες ατελείωτες και δεν άντεξα να τα ακούσω όλα», εξομολογήθηκε ο Νίκος Πλακιάς στη συνέχεια της ζωντανής σύνδεσης.

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, όσο μεγάλο όνομα και αν είναι και όσο μεγάλος δικηγορικός σύλλογος και αν είναι», υπογράμμισε κλείνοντας ο Νίκος Πλακιάς, ενώ ανατριχίλα προκάλεσε η κίνησή του να σκύψει και να φιλήσει τα ονόματα των 3 κοριτσιών του που χάθηκαν στα Τέμπη, τα οποία είχαν γράψει οι διαδηλωτές στο οδόστρωμα μπροστά στη Βουλή μαζί με τα ονόματα των άλλων 54 θυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος 31.03.2026
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν

Ζωγράφου: Ποινική δίωξη για ανθρωπoκτovία από πρόθεση στον 54χρονο

Ελλάδα 31.03.2026
Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου μητέρας και αδερφής

Τραμπ σε συμμάχους: «Πηγαίνετε στα Στενά του Ορμούζ και πάρτε το πετρέλαιο μόνοι σας»

Κόσμος 31.03.2026
«Θα πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε να πολεμάτε για τον εαυτό σας», ανέφερε μεταξύ άλλων - Σκληρή επίθεση προς το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τη Γαλλία

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher έως €500 ‑ Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Ελλάδα 31.03.2026
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενες μητέρες πλήρους ή μερικής απασχόλησης, άνεργες μητέρες και πατέρες με αποκλειστική επιμέλεια, με εισοδηματικό όριο 24.000 ευρώ ετησίως

Συγκλόνισε ο Νταλάρας στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Για μένα πέθανε η δεύτερη μάνα μου»

Ελλάδα 31.03.2026
«Εσύ δεν πέθανες, έφυγες, πέταξες πάνω από το Ηρώδειο σαν αρχαία τραγωδός», είπε ο τραγουδιστής

Βουρκωμένη η Χαρούλα Αλεξίου στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Όλος ο Ελληνισμός μιλάει για εσένα»

Ελλάδα 31.03.2026
«Μαρινέλλα μου καπετάνισσα, αυτή η φωνή από ποια κρυστάλλινη πηγή εκφωνήθηκε», είπε η ερμηνεύτρια

Κόρινθος: 38χρονη ξυλoκoπήθηκε από το πρώην με τη νυν φίλη του και της έριξαν νέφτι στο πρόσωπο

Ελλάδα 31.03.2026
Της έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι της και αφού την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού και νέφτι στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν αφήνοντάς την αιμόφυρτη

Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο προκαλεί με την χλιδάτη ζωή του και θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα

Κόσμος 31.03.2026
«Νομίζω ότι η πλειοψηφία των Κουβανών θέλει να είναι καπιταλιστές, όχι κομμουνιστές», ανέφερε σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει

Μαντόνα και Πέδρο Πασκάλ ανάμεσα στους celebrities που ζητούν να κλείσει κέντρο της ICE στο Τέξας

Κόσμος 31.03.2026
Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή που συνυπογράφουν γνωστές προσωπικότητες

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα στη Μητρόπολη Αθηνών

Ελλάδα 31.03.2026
Αυτή την ώρα η νεκρώσιμη ακολουθία - Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν επικήδειους