E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελπίζω ΗΠΑ και Ευρώπη να συνομιλήσουν για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι

Πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά θα μπορέσει να το πράξει μόνο αν αφήσει την Ουκρανία να συμμετάσχει στις συνομιλίες

Δημοσίευση 25/1/2025 | 18:38

Ελπίζω ΗΠΑ και Ευρώπη να συνομιλήσουν για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να συμμετάσχουν στις όποιες συνομιλίες θα έχουν στόχο τον τερματισμό του πολέμου της χώρας του με τη Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου το Σάββατο με την Μολδαβή ομόλογό του Μάγια Σάντου ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη να συμμετάσχει στις όποιες συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

«Όσον αφορά το ποια θα είναι η σύνθεση των συνομιλιών: Ουκρανία -στ'αλήθεια ελπίζω η Ουκρανία να είναι εκεί-, Αμερική, Ευρώπη και οι Ρώσοι», είπε στη συνέχεια ο Ζελένσκι ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το πλαίσιο. «Ναι, θα ήθελα στ'αλήθεια να συμμετάσχει η Ευρώπη, γιατί θα γίνουμε μέλη της ΕΕ», συνέχισε.

Όπως τόνισε ο Ζελένσκι, πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά θα μπορέσει να το πράξει μόνο αν αφήσει την Ουκρανία να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

«Μόνο με την Ουκρανία μπορεί να το κάνει αυτό, διαφορετικά δεν θα επιτύχει γιατί η Ρωσία δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος, ενώ η Ουκρανία θέλει», εξήγησε.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ δεσμεύτηκε να λήξει τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες από την ανάληψη της προεδρίας, αλλά έκτοτε οι σύμβουλοί του έχουν πει ότι μια συμφωνία μπορεί να χρειαστεί και μήνες για να επιτευχθεί.

Πάντως, ο Τραμπ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου.

Την Παρασκευή ο Πούτιν είπε ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον Τραμπ για να συζητήσουν για την Ουκρανία και επικαλέστηκε ως εμπόδιο για τις διαπραγματεύσεις ένα διάταγμα του 2022 του Ζελένσκι που απαγορεύει τις συνομιλίες με τον Πούτιν.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ζελένσκι διευκρίνισε ότι αυτή την απαγόρευση την επέβαλε για να σταματήσει τον Πούτιν να δημιουργεί άλλους διαύλους επικοινωνίας με συνομιλητές στην Ουκρανία και σημείωσε ότι η Μόσχα επιχειρούσε ενεργά να το κάνει αυτό πριν ο ίδιος υπογράψει το διάταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.