E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούτιν: Αν δεν είχαν κλέψει τη νίκη από τον Τραμπ το 2020 ίσως να μην ξεκινούσε πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε έξυπνο και ρεαλιστή τον Τραμπ και εξέφρασε την ετοιμοτητά του να συζητήσει μαζί του για τον τερματισμό του πολέμου, πάνω στα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί

Δημοσίευση 24/1/2025 | 18:37

Πούτιν: Αν δεν είχαν κλέψει τη νίκη από τον Τραμπ το 2020 ίσως να μην ξεκινούσε πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι «ανοιχτός σε συζητήσεις» με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για κοινή δουλειά σε θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τιμές στον ενεργειακό τομέα και είπε ότι αυτό θα είναι μια καλή ιδέα και για τους δύο τους να συναντηθούν.

Ωστόσο ο Πούτιν είπε σε δημοσιογράφο της ρωσικής τηλεόρασης ότι το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία περιπλέκεται λόγω του γεγονότος ότι ο πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει υπογράψει διάταγμα που τον αποτρέπει να διεξάγει συνομιλίες με τον Πούτιν.

Μάλιστα, επισήμανε πως οι σύμμαχοι του Ζελένσκι πρέπει να τον υποχρεώσουν να άρει την απαγόρευση των διαπραγματεύσεων: «Δεν βιάζεται (ο Ζελένσκι) να ακολουθήσει τις οδηγίες των χορηγών του - και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες οδηγίες - για να ακυρώσει το διάταγμα που εκδόθηκε και απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις. Νομίζω ότι στο τέλος, αυτοί που πληρώνουν χρήματα θα πρέπει να τον αναγκάσουν να το κάνει αυτό».

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Τραμπ, ο οποίος αυτή την εβδομάδα απείλησε να πλήξει τη Ρωσία με νέες κυρώσεις και δασμούς εάν δεν διαπραγματευθεί για τον τερματισμό του πολέμου, έξυπνο και ρεαλιστή. Είπε ότι δεν αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος να λάβει αποφάσεις για κυρώσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία.

«Δεν είναι μόνο έξυπνος, αλλά και ρεαλιστής. Και δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι θα λάβει αποφάσεις που θα βλάψουν την ίδια την αμερικανική οικονομία» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και συνέχισε: «Ως εκ τούτου, πιθανότατα, θα ήταν καλύτερο για εμάς να συναντηθούμε, με βάση τις σημερινές πραγματικότητες, για να μιλήσουμε ήρεμα για όλους εκείνους τους τομείς που ενδιαφέρουν τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τη Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι. Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτό εξαρτάται πρωτίστως, φυσικά, από τις αποφάσεις και τις επιλογές της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η «κρίση στην Ουκρανία» το 2022, χρονιά κατά την οποία το Κρεμλίνο άρχισε τη σύγκρουση, θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί εάν ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

«Μπορώ μόνο να συμφωνήσω με (τον Ντόναλντ Τραμπ) ότι αν ήταν πρόεδρος, αν δεν του είχαν κλέψει τη νίκη το 2020, ίσως να μην υπήρχε η κρίση στην Ουκρανία που συνέβη το 2022», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 «εκλάπησαν» από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τι είναι τυπικό για τη ρωσική και την αμερικανική οικονομία; Δεν είμαστε μόνο ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενεργειακών πόρων, αλλά είμαστε και οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ενεργειακών πόρων. Και αυτό σημαίνει ότι τόσο για τη δική μας όσο και για την αμερικανική οικονομία, οι πολύ υψηλές τιμές είναι κακές. Επειδή πρέπει να παράγουμε εντός της χώρας, χρησιμοποιώντας ενεργειακούς πόρους, πρέπει να παράγουμε και άλλα αγαθά εντός της χώρας. Και οι πολύ χαμηλές τιμές είναι επίσης πολύ κακές, διότι αυτό υπονομεύει τις επενδυτικές ευκαιρίες των ενεργειακών εταιρειών. Υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσουμε εδώ...» είπε, ακόμα, ο Πούτιν για τα ενεργειακά και το αίτημα Τραμπ να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Για τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αρνείται τη διαπραγμάτευση με τη Μόσχα, ο Πούτιν είπε: «Πράγματι, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει πολλές δηλώσεις για το θέμα αυτό. Πρώτον, θέλω να πω ότι η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε να έχει επαφές με τις ΗΠΑ. Και δεν φταίμε εμείς που η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε αυτές τις επαφές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι όπως και πρωτοδίκως από το Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 04.03.2026
Εγκληματική οργάνωση και στο Εφετείο η Χρυσή Αυγή - Παρόντες στη σημερινή δίκη ήταν μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ιωάννης Λαγός

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βασίλης Δανιήλ

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας αποτέλεσε μια εμβληματική προσωπικότητα

Κύπρος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το προσωπικό τους να φύγει από το νησί

Κόσμος 04.03.2026
Η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ μία τέτοια οδηγία για αυτούς στην Κύπρο

Έφτασαν στην Κύπρο οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά»

Ελλάδα 04.03.2026
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν και οι δυνάμεις από Γαλλία και Βρετανία

Μέση Ανατολή: Διευρύνεται το χάος – Νεκρή 11χρονη στο Κουβέιτ

Κόσμος 04.03.2026
Bομβαρδίστηκε ξενοδοχείο στη Βηρυττό

Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες ‑ Αυτό είναι το μήνυμα

Ελλάδα 04.03.2026
Πηγές του ΓΕΣ προειδοποιούν τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της απάτης με τα SMS περί επιστράτευσης και χορήγησης φύλλων πορείας

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για πάνω από 8 μήνες ‑ Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Ελλάδα 04.03.2026
Το κόστος χορήγησης για όσους τα χρειαστούν για μεγαλύτερο διάστημα αναμένεται να καλυφθεί από εθνικούς πόρους

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα με ενέσιμο διάλυμα ‑ Η δολοφονία αστυνομικού με 14 σφαίρες το 1991

Κόσμος 04.03.2026
Σε ηλικία 18 ετών, ο Μπίλι Κιρς είχε σκοτώσει τον Ντάνι Πάρις κατά τη διάρκεια ενός απλού τροχονομικού ελέγχου

Βίντεο: Δημοσιογράφος του CNN στο Τελ Αβίβ τρέχει σε καταφύγιο με τρεμάμενη φωνή

Κόσμος 04.03.2026
Kαθώς ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν έχει διπλό όφελος για τον Πούτιν

Κόσμος 04.03.2026
Θα μπορούσε να βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πρόστιμα για ΙΧ χωρίς ασφάλιση, ΚΤΕΟ και τέλη ‑ Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες

Ελλάδα 04.03.2026
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ξεκινούν νέο γύρο ηλεκτρονικών διασταυρώσεων