E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούτιν: Αν δεν είχαν κλέψει τη νίκη από τον Τραμπ το 2020 ίσως να μην ξεκινούσε πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε έξυπνο και ρεαλιστή τον Τραμπ και εξέφρασε την ετοιμοτητά του να συζητήσει μαζί του για τον τερματισμό του πολέμου, πάνω στα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί

Δημοσίευση 24/1/2025 | 18:37

Πούτιν: Αν δεν είχαν κλέψει τη νίκη από τον Τραμπ το 2020 ίσως να μην ξεκινούσε πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι «ανοιχτός σε συζητήσεις» με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για κοινή δουλειά σε θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τιμές στον ενεργειακό τομέα και είπε ότι αυτό θα είναι μια καλή ιδέα και για τους δύο τους να συναντηθούν.

Ωστόσο ο Πούτιν είπε σε δημοσιογράφο της ρωσικής τηλεόρασης ότι το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία περιπλέκεται λόγω του γεγονότος ότι ο πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει υπογράψει διάταγμα που τον αποτρέπει να διεξάγει συνομιλίες με τον Πούτιν.

Μάλιστα, επισήμανε πως οι σύμμαχοι του Ζελένσκι πρέπει να τον υποχρεώσουν να άρει την απαγόρευση των διαπραγματεύσεων: «Δεν βιάζεται (ο Ζελένσκι) να ακολουθήσει τις οδηγίες των χορηγών του - και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες οδηγίες - για να ακυρώσει το διάταγμα που εκδόθηκε και απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις. Νομίζω ότι στο τέλος, αυτοί που πληρώνουν χρήματα θα πρέπει να τον αναγκάσουν να το κάνει αυτό».

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Τραμπ, ο οποίος αυτή την εβδομάδα απείλησε να πλήξει τη Ρωσία με νέες κυρώσεις και δασμούς εάν δεν διαπραγματευθεί για τον τερματισμό του πολέμου, έξυπνο και ρεαλιστή. Είπε ότι δεν αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος να λάβει αποφάσεις για κυρώσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία.

«Δεν είναι μόνο έξυπνος, αλλά και ρεαλιστής. Και δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι θα λάβει αποφάσεις που θα βλάψουν την ίδια την αμερικανική οικονομία» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και συνέχισε: «Ως εκ τούτου, πιθανότατα, θα ήταν καλύτερο για εμάς να συναντηθούμε, με βάση τις σημερινές πραγματικότητες, για να μιλήσουμε ήρεμα για όλους εκείνους τους τομείς που ενδιαφέρουν τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τη Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι. Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτό εξαρτάται πρωτίστως, φυσικά, από τις αποφάσεις και τις επιλογές της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η «κρίση στην Ουκρανία» το 2022, χρονιά κατά την οποία το Κρεμλίνο άρχισε τη σύγκρουση, θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί εάν ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

«Μπορώ μόνο να συμφωνήσω με (τον Ντόναλντ Τραμπ) ότι αν ήταν πρόεδρος, αν δεν του είχαν κλέψει τη νίκη το 2020, ίσως να μην υπήρχε η κρίση στην Ουκρανία που συνέβη το 2022», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 «εκλάπησαν» από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τι είναι τυπικό για τη ρωσική και την αμερικανική οικονομία; Δεν είμαστε μόνο ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενεργειακών πόρων, αλλά είμαστε και οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ενεργειακών πόρων. Και αυτό σημαίνει ότι τόσο για τη δική μας όσο και για την αμερικανική οικονομία, οι πολύ υψηλές τιμές είναι κακές. Επειδή πρέπει να παράγουμε εντός της χώρας, χρησιμοποιώντας ενεργειακούς πόρους, πρέπει να παράγουμε και άλλα αγαθά εντός της χώρας. Και οι πολύ χαμηλές τιμές είναι επίσης πολύ κακές, διότι αυτό υπονομεύει τις επενδυτικές ευκαιρίες των ενεργειακών εταιρειών. Υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσουμε εδώ...» είπε, ακόμα, ο Πούτιν για τα ενεργειακά και το αίτημα Τραμπ να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Για τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αρνείται τη διαπραγμάτευση με τη Μόσχα, ο Πούτιν είπε: «Πράγματι, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει πολλές δηλώσεις για το θέμα αυτό. Πρώτον, θέλω να πω ότι η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε να έχει επαφές με τις ΗΠΑ. Και δεν φταίμε εμείς που η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε αυτές τις επαφές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές

Κεφαλονιά: Τα «σπάσανε» οι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Μυρτούς ‑ Δεν λένε ούτε «γεια»

Ελλάδα 20.04.2026
Σιωπηλοί οι «φίλοι» της 19χρονης Μυρτούς που σήμερα θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από τις Συκιές – Τον εντόπισε πολίτης

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 26χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Απριλίου, ενώ είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τρόμος σε τσίρκο στη Ρωσία: Τίγρης βγήκε από το προστατευτικό δίχτυ και πήγε... βόλτα στις κερκίδες

Κόσμος 20.04.2026
«Δεν είναι ότι δεν υπήρχε 100% καμία απειλή για το κοινό, αλλά αυτές είναι ήμερες τίγρεις» ισχυρίστηκε ο διευθυντής του τσίρκου

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο

Κόσμος 20.04.2026
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο

Σίνδος: Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Εθνική Οδό και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ελλάδα 20.04.2026
Το ζώο έφυγε από το κοπάδι του και βγήκε στον δρόμο σημαίνοντας συναγερμό στην Τροχαία αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού

Ιράν:«Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»

Κόσμος 20.04.2026
Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό

Τραγικό τέλος για 38χρονη Βραζιλιάνα σε αγώνα ironman στο Τέξας: Βρέθηκε στον πάτο μιας λίμνης

Κόσμος 20.04.2026
Φίλος της Μάρα Φλάβια Αραούχο άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τις ημέρες πριν από τον αγώνα

Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες‑πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Κόσμος Χτες
Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ