E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μίμης Δομάζος: Το άγνωστο περιστατικό με τον Πούσκας που άφησε εποχή

«Ο Μίμης Δομάζος δεν τα παρατούσε ποτέ»

Δημοσίευση 24/1/2025 | 11:46

Μίμης Δομάζος: Το άγνωστο περιστατικό με τον Πούσκας που άφησε εποχή

Ο Τάκης Οικονομόπουλος, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και διεθνής τερματοφύλακας, το πρωί της Παρασκευής μίλησε για τον καλό του φίλο, Μίμη Δομάζο

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου ο Μίμης Δομάζος, ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια, στους φίλους του, αλλά και στον Παναθηναϊκό, την ομάδα που υπηρέτησε με πάθος και δεν εγκατέλειψε ποτέ.

Ο Μίμης Δομάζος γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1942, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού μέσου και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος, μια άλλη μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού και διεθνής τερματοφύλακας, το πρωί της Παρασκευής μίλησε για τον καλό του φίλο, Μίμη Δομάζο.

«Ήταν ένας παίκτης με ένταση, πάθος και αποφασιστικότητα. Ήθελε πάντα να είναι πρώτος. Ήταν άνθρωπος που δεν τα παρατούσε ποτέ, ένας πραγματικός ηγέτης μέσα στο γήπεδο», ανέφερε ο Τάκης Οικονομόπουλος, περιγράφοντας τη δυναμική προσωπικότητα του Δομάζου.

Σε ερώτηση για κάποια ιδιαίτερη στιγμή που θυμάται, ο Τάκης Οικονομόπουλος σημείωσε: «Θυμάμαι πολλές στιγμές από την εποχή που ήμασταν μαζί στον Παναθηναϊκό. Ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Είχε ένα μοναδικό χάρισμα να εμπνέει τους συμπαίκτες του και να μας παρακινεί όλους να δίνουμε το 100%».

«Λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να πάω να τον δω στο νοσοκομείο αλλά έχω δυσκολία με το περπάτημα», πρόσθεσε.

Ο καλός φίλος του «Στρατηγού» εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του φίλου και συμπαίκτη του, τονίζοντας τη σπουδαιότητά του όχι μόνο ως παίκτη, αλλά και ως ανθρώπου.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος αναφέρθηκε σε μία χαρακτηριστική στιγμή που τον συνδέει με τον Μίμη Δομάζο και τον Φέρεντς Πούσκας και τον ίδιο. «Ο Μίμης ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να κάνει τα πάντα. Θυμάμαι μία στιγμή που είχαμε πάει να παίξουμε ένα παιχνίδι μπάσκετ και έκανε ένα τακουνάκι και πήγε στο καλάθι. Του λέει τότε στον Πούσκας, "Το έβαλα με τακουνάκι, πάμε στοίχημα αν θα το βάλεις κι εσύ." Ο Πούσκας, χωρίς να το σκεφτεί, πήγε στη μέση του γηπέδου και έβαλε καλάθι, ενώ ο Δομάζος του είπε: "Στοίχημα αν το ξαναβάλεις", και εκείνος το ξαναέβαλε!», ανέφερε.

Ο Μίμης Δομάζος θεωρείται σύμβολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ήταν βασικό μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή μέσα από τις αξέχαστες στιγμές που χάρισε στο γήπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χριστίνα Σάλτη: Θετική σε αλκοτέστ η τραγουδίστρια ‑ Της αφαιρέθηκε το δίπλωμα

Tabloid 17.03.2026
Η ίδια δημοσίευεσε ένα βίντεο στο TikTok, ενημερώνοντας με έναν χιουμοριστικό τρόπο το κοινό της για το συμβάν

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Γιόρτασε τα 40α γενέθλιά της στις Μαλδίβες ‑ Το βίντεο με τον «λογαριασμό»

Social 17.03.2026
Υπό τους ρυθμούς του τραγουδιού «Λογαριασμός» της Κατερίνας Λιόλιου, η 40χρονη πλέον Ιωάννα ξεκινά από μια αιώρα φορώντας μια μπλούζα που γράφει 39+1 και καταλήγει σε μια παραλία με ένα κόκκινο μαγιό

Η μεγάλη ταινία που αρνήθηκε: Η σταρ που είπε «όχι» σε ρόλο‑φαινόμενο και το μετάνιωσε

Celebrity Stories 17.03.2026
Λίγο πριν βγει στις αίθουσες η συνέχεια μιας από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του 2000, μια αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια χαμένη ευκαιρία του Χόλιγουντ

Σαρώνει το «Ferto» ‑ Έγινε διασκευή από Εσθονό ράπερ και ο Akylas «αντέδρασε»

Tabloid Χτες
Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision απασχολεί εντός και εκτός Ελλάδος

Η Τζέσι Μπάκλεϊ προς τον σύντροφό της: «Θέλω να κάνω μαζί σου ακόμα 20.000 μωρά»

Tabloid Χτες
Η νικήτρια του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην 98η τελετή απονομής δεν προκάλεσε καμία έκπληξη

Γκουίνεθ Πάλτροου: Δείτε το viral βίντεο όπου παραλίγο να αποκαλυφθούν τα πάντα

Tabloid Χτες
Αναστάτωση προκάλεσε το τολμηρό φόρεμά της στα Όσκαρ

Αγγελική Ηλιάδη για πρώτη φορά: «Ο Μπάμπης Λαζαρίδης με κακοποιούσε άσχημα»

Tabloid Χτες
Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά, 18 χρόνια μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία, για ό,τι της συνέβαινε

Χαμός στα Οσκαρ: Η Teyana Taylor ξεσπάει στα παρασκήνια – «Είσαι πολύ αγενής!»

Tabloid Χτες
«Έβαλε τα χέρια του πάνω σε μια γυναίκα», ακούγεται να λέει εκνευρισμένη στο βίντεο που έγινε viral.

Στο Μενίδι ο Μπραντ Πιτ

Tabloid Χτες
Η παρουσία του στην περιοχή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τοποθεσίες όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σκηνές της παραγωγής, όπως η Ύδρα, η Χαλκίδα, η πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας και η Νέα Μάκρη