E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Πότε έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο στη χώρα μας

Μπορεί τώρα ο καιρός να είναι ανοιξιάτικος όμως από τον Φεβρουάριο θα αλλάξει ριζικά

Δημοσίευση 24/1/2025 | 08:41

Καιρός: Πότε έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο στη χώρα μας
pexels

Ο καιρός αλλάζει αρχές Φεβρουαρίου με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι οι ψυχρές αέριες μάζες δεν αποκλείεται να φέρουν χιονοεκπλήξεις στη χώρα μας.

Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και καταιγίδες από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Πάντως, κατά τον προγνώστη καιρού, Σάκη Αρναούτογλου, από τις αρχές Φεβρουαρίου τα στοιχεία επιμένουν για αλλαγή του καιρού ενώ οι νέες ψυχρές αέριες μάζες δεν αποκλείεται να μας φέρουν και νέες χιονοεκπλήξεις.

Ο καιρός το Σάββατο 25 Ιανουαρίου
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί και το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mια ανάσα από το Αμπου Ντάμπι o Παναθηναϊκός ‑ Νίκησε την Εφές στην Κων/πολη με 77‑81

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα της Αναντολού Εφές και έκανε το 2-1, απέχοντας μια νίκη από το Fnal-4 του Αμπου Ντάμπι

Hellenic Train: Απολύθηκε ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών

Ελλάδα Χτες
Η Hellenic Train προχώρησε στην απόλυση του Κώστα Γενιδούνια την ώρα που επρόκειτο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των μηχανοδηγών

Μαραντόνα: Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τον θάνατο του Αργεντίνου θρύλου

Κόσμος Χτες
Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της κλινικής όπου χειρουργήθηκε

Καβγάς Γεωργιάδη‑Κωνσταντοπούλου: Αναφορές σε στρινγκ, φούστες και επίκληση… στο ChatGPT

Πολιτική Χτες
Ο έντονος διάλογός τους με αφορμή τον Πολάκη

Η στιγμή που Βρετανός τουρίστας επιτίθεται σε οδηγό ταξί στην Τουρκία και προσπαθεί να του δαγκώσει τη μύτη ‑ Σε κώμα το θύμα

Κόσμος Χτες
Ο 56χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από τη βίαιη επίθεση - Προφυλακισμένος ο δράστης

Σε πύρινο κλοιό η Ιερουσαλήμ ‑ Εκκενώνονται οικισμοί, έκλεισαν δρόμοι, ζητήθηκε βοήθεια και από την Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Κομμένη η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με το Τελ Αβίβ - Προσφέρθηκε να βοηθήσει και η Παλαιστινιακή Αρχή με το Ισραήλ να μην έχει απαντήσει

Συνελήφθη 59χρονος στην Αλεξανδρούπολη για κατασκοπεία

Ελλάδα Χτες
Φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Σπύρος Μπιμπίλας: Αποσύρεται από την πολιτική; Όσα είπε ο βουλευτής

Πολιτική Χτες
«Νομίζω ότι είναι κάτι που έκανε έναν κύκλο και πήρα μια εμπειρία πολύ σημαντική»