E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2025: 24χρονη που επέζησε από τη Χαμάς θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ

Η 24χρονη Γιουβάλ Ραφαήλ που επέζησε από το μακελειό της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova της 7ης Οκτωβρίου 2023, θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη φετινή Eurovision

Δημοσίευση 23/1/2025 | 11:46

Eurovision 2025: 24χρονη που επέζησε από τη Χαμάς θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ

Η 24χρονη Γιουβάλ Ραφαήλ που επέζησε από το τρoμoκρατικό χτύπημα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου του 2023, είναι η μεγάλη νικήτρια του “HaKokhav Haba” και ανακηρύχθηκε εκπρόσωπος του Ισραήλ στην Eurovision 2025.

Η Γιουβάλ αναδείχθηκε νικήτρια του The Next Star, ενός δημοφιλούς τηλεοπτικού talent show της ισραηλινής τηλεόρασης, όπου είχε συμμετάσχει στο παρελθόν και η Netta, νικήτρια της Eurovision το 2018. Η 24χρονη τραγουδίστρια βρισκόταν με φίλους της στο φεστιβάλ Nova όταν δέχτηκε επiθεση από τρoμoκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Επέζησε κρυμμένη κάτω από πτώμaτα στην άκρη του δρόμου.

«Η μουσική είναι ένα από τα πιο δυνατά συστατικά στη διαδικασία θεραπείας μου», είπε στον τελικό. Η Ραφαήλ είπε ότι θέλει να εμφανιστεί στην Ευρώπη και «να τους πει την ιστορία της χώρας, όσα πέρασα εγώ, όσα πέρασαν οι άλλοι». «Θέλω να πω την ιστορία -αλλά όχι από ένα μέρος που αναζητώ συμπάθεια. Θέλω να είναι από ένα σημείο που θα σταθώ δυνατή, και μπροστά στις αποδοκιμασίες, που είμαι 100% σίγουρη ότι θα προέλθουν από το πλήθος. Η μουσική μπορεί να μεταφέρει ένα μήνυμα με θαυμάσιο τρόπο», είπε, προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή στον διαγωνισμό τώρα είναι ένα δώρο της μοίρας».

Η τραυματική εμπειρία ώθησε την 25χρονη κοπέλα να μοιραστεί την ιστορία της σε διεθνή φόρα, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις συνέπειες της τρoμoκρατίας. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Ισραήλ, ανέπτυξε από μικρή ηλικία πάθος για τη μουσική και την υποκριτική.

Η ίδια περνά χρόνο στην Ελβετία με την οικογένειά της. Εκτίθεται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, όπως η ευρωπαϊκή κλασική μουσική, η τζαζ, η μπλουζ και το ψυχεδελικό ροκ. Αυτές οι διαφορετικές επιρροές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο να διαμορφώσουν την αντίληψή της για τη μουσική ως ένα ισχυρό εργαλείο συναισθηματικής και προσωπικής έκφρασης.

Η παγκόσμια ποπ κουλτούρα είχε επίσης βαθιά επίδραση στην καλλιτεχνική της οπτική, με ποπ είδωλα όπως η Beyoncé, ο Freddie Mercury και η Celine Dion να αποτελούν σημαντικές πηγές έμπνευσης. Η Yuval έχει δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις ότι θαυμάζει αυτούς τους καλλιτέχνες και τους θεωρεί πρότυπα. Αντλώντας από την επιρροή τους, κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της μοναδικό φωνητικό στυλ, το οποίο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό ενώ παράλληλα αποτίει φόρο τιμής σε μερικές από τις μεγαλύτερες φωνές γυναικών καλλιτεχνών όλων των εποχών.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας‚ μετά τη νίκη της χώρα στον διαγωνισμό του 2024, με το τραγούδι "The Code" του Nemo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κέβιν Μπέικον δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών: Η κόρη του έκανε αναπαράσταση της αντίδρασής του, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 09.05.2026
«Με τσιμπούσαν παντού, ακόμη και κάτω από το πουκάμισό μου», είπε ο ηθοποιός

Γυναίκα χώρισε τον σύντροφό της αφού είδε τι συζήταγε με το ChatGPT

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Η στιγμή που διάβασε το ιστορικό συνομιλιών του και κατάλαβε πως η σχέση τους είχε ήδη τελειώσει

Πώς σχολιάστηκε στις εκπομπές η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

E-Daily 3.Left 09.05.2026
«Χειροκροτώ», «Τη θαύμασα πολύ και τη ζήλεψα»

«Αθήνα, ξύπνα!»: Η ανάρτηση των Metallica λίγο πριν την μεγάλη συναυλία

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Έκαναν ανάρτηση στις 6 το πρωί!

Τι τηλεθέαση έκανε η Σία Κοσιώνη στο τελευταίο της δελτίο στον ΣΚΑΪ;

Media 09.05.2026
To γενικό σύνολο στο φινάλε της δημοσιογράφου

H βίλα της Kylie Jenner βγήκε στο σφυρί και είναι ακραία – Θα κολλήσεις με τις λεπτομέρειες

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Γιατί πουλάει τώρα; Η κίνηση της Kylie Jenner που σηκώνει ερωτήματα

Κώστας Τσουρός: Το αντίο του στη Σία Κοσιώνη – «Όλοι οι κύκλοι κλείνουν και ανοίγουν πολλές φορές πολύ καλύτεροι»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής αποχαιρέτησε on air τη Σία Κοσιώνη, η οποία σήμερα εκφωνεί το τελευταίο της δελτίο ειδήσεων στον ΣΚΑΙ έπειτα από δύο δεκαετίες

Σία Κοσιώνη: Το συγκινητικό αντίο στο τελευταίο δελτίο του ΣΚΑΙ – «Ήμουν 26, είμαι 46, εις το επανιδείν»

Media Χτες
Με βουρκωμένα μάτια και χειροκρότημα από τους συνεργάτες της έκλεισε η δημοφιλής παρουσιάστρια 20 χρόνια στον σταθμό

Αθηνά Οικονομάκου – Μπρούνο Τσερέλα: Παντρεύονται στην Αττική! Η προαγγελία του γάμου τους

E-Daily 3.Left Χτες
Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα αναμένεται να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, επισφραγίζοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τον έρωτά τους

Αννα Μαρία Βέλλη: Αποκαλύπτει πώς «έπεισε» τον σύντροφό της να παντρευτούν

E-Daily 3.Left Χτες
Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να ενωθούν την Κυριακή 10 Μαΐου η Αννα Μαρία Βέλλη και ο εκλεκτός της καρδιάς, Ακη Σβολάκη

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Αναβάλλεται ο γάμος της της με τον Γιάννη Καραβασάνη

E-Daily 3.Left Χτες
Την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα είναι η παρουσιάστρια του GNTM συνάντησε στο αεροδρόμιο η κάμερα του «Πρωινού» και ο Γρηγόρης Μπάκας

Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει στη Super Κατερίνα μετά τη γέννηση της κόρης της: «Μου λείψατε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε την επιστροφή της μέσα από τα social media, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές