E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2025: 24χρονη που επέζησε από τη Χαμάς θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ

Η 24χρονη Γιουβάλ Ραφαήλ που επέζησε από το μακελειό της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova της 7ης Οκτωβρίου 2023, θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη φετινή Eurovision

Δημοσίευση 23/1/2025 | 11:46

Eurovision 2025: 24χρονη που επέζησε από τη Χαμάς θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ

Η 24χρονη Γιουβάλ Ραφαήλ που επέζησε από το τρoμoκρατικό χτύπημα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου του 2023, είναι η μεγάλη νικήτρια του “HaKokhav Haba” και ανακηρύχθηκε εκπρόσωπος του Ισραήλ στην Eurovision 2025.

Η Γιουβάλ αναδείχθηκε νικήτρια του The Next Star, ενός δημοφιλούς τηλεοπτικού talent show της ισραηλινής τηλεόρασης, όπου είχε συμμετάσχει στο παρελθόν και η Netta, νικήτρια της Eurovision το 2018. Η 24χρονη τραγουδίστρια βρισκόταν με φίλους της στο φεστιβάλ Nova όταν δέχτηκε επiθεση από τρoμoκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Επέζησε κρυμμένη κάτω από πτώμaτα στην άκρη του δρόμου.

«Η μουσική είναι ένα από τα πιο δυνατά συστατικά στη διαδικασία θεραπείας μου», είπε στον τελικό. Η Ραφαήλ είπε ότι θέλει να εμφανιστεί στην Ευρώπη και «να τους πει την ιστορία της χώρας, όσα πέρασα εγώ, όσα πέρασαν οι άλλοι». «Θέλω να πω την ιστορία -αλλά όχι από ένα μέρος που αναζητώ συμπάθεια. Θέλω να είναι από ένα σημείο που θα σταθώ δυνατή, και μπροστά στις αποδοκιμασίες, που είμαι 100% σίγουρη ότι θα προέλθουν από το πλήθος. Η μουσική μπορεί να μεταφέρει ένα μήνυμα με θαυμάσιο τρόπο», είπε, προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή στον διαγωνισμό τώρα είναι ένα δώρο της μοίρας».

Η τραυματική εμπειρία ώθησε την 25χρονη κοπέλα να μοιραστεί την ιστορία της σε διεθνή φόρα, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις συνέπειες της τρoμoκρατίας. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Ισραήλ, ανέπτυξε από μικρή ηλικία πάθος για τη μουσική και την υποκριτική.

Η ίδια περνά χρόνο στην Ελβετία με την οικογένειά της. Εκτίθεται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, όπως η ευρωπαϊκή κλασική μουσική, η τζαζ, η μπλουζ και το ψυχεδελικό ροκ. Αυτές οι διαφορετικές επιρροές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο να διαμορφώσουν την αντίληψή της για τη μουσική ως ένα ισχυρό εργαλείο συναισθηματικής και προσωπικής έκφρασης.

Η παγκόσμια ποπ κουλτούρα είχε επίσης βαθιά επίδραση στην καλλιτεχνική της οπτική, με ποπ είδωλα όπως η Beyoncé, ο Freddie Mercury και η Celine Dion να αποτελούν σημαντικές πηγές έμπνευσης. Η Yuval έχει δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις ότι θαυμάζει αυτούς τους καλλιτέχνες και τους θεωρεί πρότυπα. Αντλώντας από την επιρροή τους, κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της μοναδικό φωνητικό στυλ, το οποίο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό ενώ παράλληλα αποτίει φόρο τιμής σε μερικές από τις μεγαλύτερες φωνές γυναικών καλλιτεχνών όλων των εποχών.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας‚ μετά τη νίκη της χώρα στον διαγωνισμό του 2024, με το τραγούδι "The Code" του Nemo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πανέμορφη ηθοποιός που έκανε χαμό στα 90s και παντρεύτηκε 4 φορές

Celebrity Stories 25.03.2026
Έγινε γνωστή μέσα από την ταινία Clueless

Μια σχέση που ξεκίνησε με φιλία, προχώρησε σε δημόσιο δράμα και κατέληξε σε μουσικό φιάσκο

Tabloid 25.03.2026
Με ευχάριστο φινάλε όμως, πρέπει να το πούμε - έγιναν πάλι φίλες

Το μοντέλο που έβγαλε $95 εκατ. από το OnlyFans αποχαιρέτησε τον Ραντβίνσκι

Social Χτες
Μεγάλωσα με κουπόνια και εκείνος άλλαξε τη ζωή μου

Μαντόνα και Τζούλια Γκάρνερ αναβίωσαν το «Like a Virgin» σε γόνδολα στη Βενετία

Tabloid Χτες
Οι δύο καλλιτέχνιδες τραγούδησαν το εμβληματικό κομμάτι του 1984, σε σκηνή που παραπέμπει στο ιστορικό βιντεοκλίπ

Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Κατηγορεί τον πατέρα της κόρης της για κακoπoίηση και εκβιασμό: «Δεν θέλω να σιωπώ»

Tabloid Χτες
Το διάσημο μοντέλο παραδέχεται ότι η κόρη της Νίνα βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις, αφού ο πρώην άντρας της, χειραγωγεί το παιδί τους

Μαριγκόνα: «Αντρες Παναθηναϊκοί μου λένε ότι έγιναν Ολυμπιακοί για χάρη μου»

Tabloid Χτες
Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε η Μαριγκόνα την Τρίτη 24 Μαρτίου

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η γνωριμία με τον Ορλάντο Μπλουμ ‑ «Τον κοίταζα σαν χάνος»

Tabloid Χτες
Τις συναντήσεις της με διεθνείς σταρ θυμήθηκε και περιέγραψε στην εκπομπή «The 2night show» η Ντορέττα Παπαδημητρίου

Κιμ Καρντάσιαν: Διακοπές με τα παιδιά της και τον Λιούις Χάμιλτον στο Τόκιο

Tabloid Χτες
Η παρουσία του οδηγού της Formula 1 επιβεβαιώνει τις αναφορές που θέλουν τους δύο να έχουν αναπτύξει στενότερη σχέση

Το νέο βίντεο της Τούνη με τα «επιτεύγματά» της προκαλεί αντιδράσεις ‑ «Έτσι νιώθω που έχω καταφέρει όλα αυτά στα 32 μου»

Tabloid Χτες
«Η μισή Ελλάδα με μισεί γιατί δεν έχει καταφέρει όσα εγώ στα 32 μου», αναφέρει στη δημοσίευση

Ποια σταρ χώρισε λίγους μήνες μετά την πρόταση γάμου

Tabloid Χτες
O DJ των Slipknot της είχε κάνει πρόταση γάμου

Μυριέλλα Κουρεντή: Το τραγούδι που έγραψε για τον Ιησού ‑ «Δεν είμαι πια σκλάβος... είμαι παιδί του Θεού»

Tabloid Χτες
Μέσα από αναρτήσεις της στα social media μίλησε την πίστη της στον Ιησού και το τραγούδι που του έχει αφιερώσει

Η Μόνικα Μπελούτσι φωτογραφήθηκε με την 15χρονη κόρη της για την ιταλική Vogue

Social Χτες
Η 61χρονη ηθοποιός πόζαρε με τη Λεονί Κασέλ σε μια φωτογράφιση που συνδυάζει υψηλή μόδα και προσωπικές στιγμές