E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κου Κλουξ Κλαν μοιράζει φυλλάδια στο Κεντάκι που λέει στους μετανάστες να «φύγουν τώρα»

«Ανησυχητική και αηδιαστική» η προπαγάνδα της KKK, σύμφωνα με την αστυνομία

Δημοσίευση 22/1/2025 | 20:43

Η Κου Κλουξ Κλαν μοιράζει φυλλάδια στο Κεντάκι που λέει στους μετανάστες να «φύγουν τώρα»

Η αστυνομία του Κεντάκι διεξάγει έρευνα για τα ρατσιστικά φυλλάδια της Κου Κλουξ Κλαν που έλεγαν στους μετανάστες να «φύγουν τώρα».

Τα φυλλάδια διανεμήθηκαν σε όλη την πολιτεία. Τα φυλλάδια δείχνουν μια γελοιογραφία του «θείου Σαμ» να κλωτσάει μια πενταμελή οικογένεια, μεταξύ των οποίων ένα μωρό και δύο μικρά παιδιά. Ο θείος Σαμ κρατά ένα έγγραφο που λέει «Διακήρυξη» και δηλώνει: «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Παρακολούθηση όλων των μεταναστών. Αναφέρετέ τους όλους».

Σημειώνεται ότι ο θείος Σαμ είναι μια κοινή εθνική προσωποποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης ή των Ηνωμένων Πολιτειών εν γένει, που φέρεται να τέθηκε σε χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812 και υποτίθεται ότι ονομάστηκε έτσι για τον Σάμουελ Γουίλσον. 

Τα φυλλάδια διανεμήθηκαν την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα μιλήσει εχθρικά για τους μετανάστες και έχει ορκιστεί να ξεκινήσει «το μεγαλύτερο πρόγραμμα απέλασης στην αμερικανική ιστορία».

«Είμαστε ενήμεροι και έχουμε ήδη λάβει αναφορές για αυτήν την ανησυχητική και αηδιαστική προπαγάνδα της KKK στην κοινότητά μας. Αυτά τα απεχθή σκουπίδια έχουν εμφανιστεί και σε άλλες πόλεις», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα στο Λούντλοου του Κεντάκι στο Facebook.

«Δεν υποστηρίζουμε ούτε επιδοκιμάζουμε αυτού του είδους τη συμπεριφορά και εάν αισθάνεστε ότι σας παρενοχλούν ή δέχεστε απειλές, μην διστάσετε να καλέσετε και να υποβάλετε αναφορά στην αστυνομία».

«Αυτά τα φυλλάδια δεν αντιπροσωπεύουν την κοινότητα ή τις αξίες των κατοίκων της και δεν θα γίνουν ανεκτά» δήλωσε ο δήμαρχος του Φορτ Ράιτ, Ντέιβ Χάτερ.

Παρόμοια φυλλάδια είχαν διανεμηθεί σε γειτονιές της Ιντιάνα τον Νοέμβριο.

Ο Τζον ΜακΚλέιν, ο αρχηγός της αστυνομίας στο Bellevue του Κεντάκι, είπε στην Washington Post ότι ένας κάτοικος της περιοχής βρήκε ένα από τα φυλλάδια τη Δευτέρα. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε ο ΜακΚλέιν. «Είναι ανησυχητικό για την κοινότητά μας».

«Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο», είπε ο ΜακΚλέιν για τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

NBA: Πότε επιστρέφει στη δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα 27.12.2025
O Greek Freak μετράει 28.9 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά αγώνα, με τα «Ελάφια» να έχουν υποχωρήσει στην 11η θέση της κατάταξης στην Ανατολή

Τα τριήμερα του 2026 και οι αργίες που «χάνονται» επειδή πέφτουν Σάββατο

Ελλάδα 27.12.2025
Ποιες αργίες χάνονται, πού προκύπτουν τριήμερα και ποιο είναι το μοναδικό τετραήμερο του έτους – Το αναλυτικό ημερολόγιο των επίσημων αργιών και αποδράσεων του 2026

Ιταλία: Σχεδόν 3 μέτρα χιόνι στο θέρετρο Πράτο Νεβόσο ‑ Ρεκόρ για την Ευρώπη

Κόσμος 27.12.2025
Εντυπωσιακές εικόνες στο ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο

Το σχέδιο των τριών σταδίων στη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου: «Ο γιος δεν είχε πάει ούτε στην κηδεία της»

Ελλάδα 27.12.2025
Τα ευρήματα που οδήγησαν τις Αρχές στη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο - Ο κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Δεκεμβρίου

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος

Ελλάδα 27.12.2025
Eίχε εργαστεί από το 1982 σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες

Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις ορειβάτες που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια

Ελλάδα 27.12.2025
Το χρονικό της τραγωδίας - Βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από το χιόνι λίγο πριν από την κορυφή - Είχαν ξεκινήσει την ανάβαση από τον Αθανάσιο Διάκο

Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες που εγκλωβίστηκαν σε φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε μετά από έκρηξη θερμαντικού μέσου (πιθανότατα σόμπα υγραερίου)

«Κλείδωσε» η συνάντηση Ζελένσκι‑Τραμπ για τις 28 Δεκεμβρίου στη Φλόρντα – Τα 20+1 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου

Κόσμος Χτες
Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας είναι η παραχώρηση εδαφών και το καθεστώς του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι βρέθηκαν θαμμένοι σε χιονοστιβάδα