E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Στα ύψη και η ενοικίαση με τον μήνα

Δημοσίευση 22/1/2025 | 13:32

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Για μόλις 11 τ.μ. οι τιμές στα πάρκινγκ αγγίζουν τις αντίστοιχες ενός διαμερίσματος - «Δεν είναι περίεργο» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Χρυσάφι κοστίζουν οι δυσέρευτες και ως εκ τούτου πολυπόθητες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τιμές αγοράς φτάνουν ή και ξεπερνούν αυτές ενός διαμερίσματος.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η ακριβότερη θέση στάθμευσης 11 τ.μ. που διατίθεται προς πώληση βρίσκεται στο Κολωνάκι και τιμάται στα 385.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή μπορεί κάποιος να πληρώσει 350.000 ευρώ για να αγοράσει ένα γκαράζ 60 τ.μ. και 200.000 ευρώ για μια κλειστή θέση στάθμευσης 12 τ.μ.

Κοστολογείται δηλαδή μια υπόγεια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας προς 16.677 ευρώ/τ.μ. Για ενοίκιο δε, ενδεικτικά μία θέση μεγέθους 11 τ.μ. σε υπόγειο φυλασσόμενο πάρκινγκ στη Βασιλίσσης Σοφίας φτάνει να κοστίζει 700 ευρώ τον μήνα, ακριβότερα από μια ανάλογη θέση για super car στο Μονακό.

«Αυτά τα νούμερα ισχύουν και το πρόβλημα δεν το συναντάμε μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν χτιστεί πολύ παλιά όταν δεν υπήρχε πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης στις πολυκατοικίες», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA.

Το μηνιαίο κόστος μιας θέσης στάθμευσης στο Κολωνάκι φτάνει τα 600 – 700 ευρώ

Πάρκινγκ: Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

Τα ποσά είναι πολύ υψηλά και δυσανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου, παραδέχεται ο ίδιος, αλλά «σκεφτείτε ότι τέτοιες αγοραπωλησίες γίνονται σε πολυκατοικίες που μέσα μπορεί να έχουν μια διπλωματική αντιπροσωπεία ή ένα πολύ μεγάλο δικηγορικό γραφείο».

Ο κ. Θεοδωρίδης διευκρινίζει ακολούθως ότι «κάποιες από τις τιμές αφορούν σε εικονικές συναλλαγές αλλά για το Κολωνάκι δεν είναι περίεργο να βγαίνει μια θέση παρκινγκ στα 300.000 ευρώ ή να νοικιάζεται για 600 – 700 ευρώ τον μήνα όταν μιλάμε για εταιρείες που μπορούν να τα διαθέσουν».

Αλλά ακόμα και σε προάστια, η εικόνα δεν διαφέρει πολύ. Στην Κηφισιά, για παράδειγμα, μια θέση στάθμευσης 14 τ.μ. κοστίζει 1.000 ευρώ, είναι δηλαδή ακριβότερη από μια ανάλογη θέση που νοικιάζει η Sotheby’s σε πολυτελές οικιστικό συγκρότημα στην Μαρίνα του Μονακό, επάνω από το διάσημο τούνελ του πριγκιπάτου, ενώ σε ανάλογη τιμή ενοικιάζεται και μία θέση στου Γκύζη.

Αυτό εξαρτάται από το σημείο του προαστίου, δηλαδή αν στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχει πρόβλημα με το πάρκιγνκ, λέει ο κ. Θεοδωρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»

Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση €50.000 ο φαρμακοποιός για τα παράνομα χάπια αδυνατίσματος

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Ο φαρμακοποιός φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες, καθώς όπως ισχυρίστηκε για ό,τι παρασκεύαζε στο εργαστήριο υπήρχαν ιατρικές συνταγές

Νέα Siri με AI: Ποια iPhone, iPad και Mac θα υποστηρίζουν τη νέα Siri

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της Siri μέχρι σήμερα μαζί με το iOS 27, το macOS Golden Gate, το watchOS 27 και τις υπόλοιπες νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων

Formula 1: Ο Χάμιλτον για πρώτη φορά νικητής με τη Ferrari

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Το μέγα όνειρο του Λιούις Χάμιλτον για την πρώτη του νίκη με τα κόκκινα και με το cavallino στο στήθος πραγματοποιήθηκε στο σημερινό GP Βαρκελώνης-Καταλονίας.

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 14.06.2026
Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ

Χαλάνδρι: «Υπήρχαν συνταγές που μου είχαν χορηγηθεί από γιατρούς», ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες του φαρμακοποιού και οκτώ ατόμων για παράνομη παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ στο Χαλάνδρι

Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του

Πολιτική 14.06.2026
Μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία και στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα

Φρίκη για 12χρονη στην Τσεχία: Γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Κόσμος 14.06.2026
Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε έναν χρόνο μέσα στο σπίτι

Βρετανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη

Κόσμος 14.06.2026
«Φέρεται να βοηθούσε μυστικά στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας - Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά έξι ώρες

Reuters: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην αποκτήσει πυρηνικά ‑ «Κλείνει» η συμφωνία με τις ΗΠΑ

Κόσμος 14.06.2026
Σε οριστική συμφωνία με τις ΗΠΑ καταλήγει το Ιράν, καθώς αποδέχεται τον βασικό όρο της Ουάσιγκτον να μην αποκτήσει πυρηνικά. Σημαντικές αποκαλύψεις για το