E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Στα ύψη και η ενοικίαση με τον μήνα

Δημοσίευση 22/1/2025 | 13:32

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Για μόλις 11 τ.μ. οι τιμές στα πάρκινγκ αγγίζουν τις αντίστοιχες ενός διαμερίσματος - «Δεν είναι περίεργο» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Χρυσάφι κοστίζουν οι δυσέρευτες και ως εκ τούτου πολυπόθητες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τιμές αγοράς φτάνουν ή και ξεπερνούν αυτές ενός διαμερίσματος.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η ακριβότερη θέση στάθμευσης 11 τ.μ. που διατίθεται προς πώληση βρίσκεται στο Κολωνάκι και τιμάται στα 385.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή μπορεί κάποιος να πληρώσει 350.000 ευρώ για να αγοράσει ένα γκαράζ 60 τ.μ. και 200.000 ευρώ για μια κλειστή θέση στάθμευσης 12 τ.μ.

Κοστολογείται δηλαδή μια υπόγεια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας προς 16.677 ευρώ/τ.μ. Για ενοίκιο δε, ενδεικτικά μία θέση μεγέθους 11 τ.μ. σε υπόγειο φυλασσόμενο πάρκινγκ στη Βασιλίσσης Σοφίας φτάνει να κοστίζει 700 ευρώ τον μήνα, ακριβότερα από μια ανάλογη θέση για super car στο Μονακό.

«Αυτά τα νούμερα ισχύουν και το πρόβλημα δεν το συναντάμε μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν χτιστεί πολύ παλιά όταν δεν υπήρχε πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης στις πολυκατοικίες», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA.

Το μηνιαίο κόστος μιας θέσης στάθμευσης στο Κολωνάκι φτάνει τα 600 – 700 ευρώ

Πάρκινγκ: Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

Τα ποσά είναι πολύ υψηλά και δυσανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου, παραδέχεται ο ίδιος, αλλά «σκεφτείτε ότι τέτοιες αγοραπωλησίες γίνονται σε πολυκατοικίες που μέσα μπορεί να έχουν μια διπλωματική αντιπροσωπεία ή ένα πολύ μεγάλο δικηγορικό γραφείο».

Ο κ. Θεοδωρίδης διευκρινίζει ακολούθως ότι «κάποιες από τις τιμές αφορούν σε εικονικές συναλλαγές αλλά για το Κολωνάκι δεν είναι περίεργο να βγαίνει μια θέση παρκινγκ στα 300.000 ευρώ ή να νοικιάζεται για 600 – 700 ευρώ τον μήνα όταν μιλάμε για εταιρείες που μπορούν να τα διαθέσουν».

Αλλά ακόμα και σε προάστια, η εικόνα δεν διαφέρει πολύ. Στην Κηφισιά, για παράδειγμα, μια θέση στάθμευσης 14 τ.μ. κοστίζει 1.000 ευρώ, είναι δηλαδή ακριβότερη από μια ανάλογη θέση που νοικιάζει η Sotheby’s σε πολυτελές οικιστικό συγκρότημα στην Μαρίνα του Μονακό, επάνω από το διάσημο τούνελ του πριγκιπάτου, ενώ σε ανάλογη τιμή ενοικιάζεται και μία θέση στου Γκύζη.

Αυτό εξαρτάται από το σημείο του προαστίου, δηλαδή αν στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχει πρόβλημα με το πάρκιγνκ, λέει ο κ. Θεοδωρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν