E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Στα ύψη και η ενοικίαση με τον μήνα

Δημοσίευση 22/1/2025 | 13:32

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Για μόλις 11 τ.μ. οι τιμές στα πάρκινγκ αγγίζουν τις αντίστοιχες ενός διαμερίσματος - «Δεν είναι περίεργο» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Χρυσάφι κοστίζουν οι δυσέρευτες και ως εκ τούτου πολυπόθητες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τιμές αγοράς φτάνουν ή και ξεπερνούν αυτές ενός διαμερίσματος.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η ακριβότερη θέση στάθμευσης 11 τ.μ. που διατίθεται προς πώληση βρίσκεται στο Κολωνάκι και τιμάται στα 385.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή μπορεί κάποιος να πληρώσει 350.000 ευρώ για να αγοράσει ένα γκαράζ 60 τ.μ. και 200.000 ευρώ για μια κλειστή θέση στάθμευσης 12 τ.μ.

Κοστολογείται δηλαδή μια υπόγεια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας προς 16.677 ευρώ/τ.μ. Για ενοίκιο δε, ενδεικτικά μία θέση μεγέθους 11 τ.μ. σε υπόγειο φυλασσόμενο πάρκινγκ στη Βασιλίσσης Σοφίας φτάνει να κοστίζει 700 ευρώ τον μήνα, ακριβότερα από μια ανάλογη θέση για super car στο Μονακό.

«Αυτά τα νούμερα ισχύουν και το πρόβλημα δεν το συναντάμε μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν χτιστεί πολύ παλιά όταν δεν υπήρχε πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης στις πολυκατοικίες», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA.

Το μηνιαίο κόστος μιας θέσης στάθμευσης στο Κολωνάκι φτάνει τα 600 – 700 ευρώ

Πάρκινγκ: Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

Τα ποσά είναι πολύ υψηλά και δυσανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου, παραδέχεται ο ίδιος, αλλά «σκεφτείτε ότι τέτοιες αγοραπωλησίες γίνονται σε πολυκατοικίες που μέσα μπορεί να έχουν μια διπλωματική αντιπροσωπεία ή ένα πολύ μεγάλο δικηγορικό γραφείο».

Ο κ. Θεοδωρίδης διευκρινίζει ακολούθως ότι «κάποιες από τις τιμές αφορούν σε εικονικές συναλλαγές αλλά για το Κολωνάκι δεν είναι περίεργο να βγαίνει μια θέση παρκινγκ στα 300.000 ευρώ ή να νοικιάζεται για 600 – 700 ευρώ τον μήνα όταν μιλάμε για εταιρείες που μπορούν να τα διαθέσουν».

Αλλά ακόμα και σε προάστια, η εικόνα δεν διαφέρει πολύ. Στην Κηφισιά, για παράδειγμα, μια θέση στάθμευσης 14 τ.μ. κοστίζει 1.000 ευρώ, είναι δηλαδή ακριβότερη από μια ανάλογη θέση που νοικιάζει η Sotheby’s σε πολυτελές οικιστικό συγκρότημα στην Μαρίνα του Μονακό, επάνω από το διάσημο τούνελ του πριγκιπάτου, ενώ σε ανάλογη τιμή ενοικιάζεται και μία θέση στου Γκύζη.

Αυτό εξαρτάται από το σημείο του προαστίου, δηλαδή αν στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχει πρόβλημα με το πάρκιγνκ, λέει ο κ. Θεοδωρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.

Τι έγραψε τουρίστας για το πιτόγυρο στην Αθήνα και πώς αντέδρασαν οι Έλληνες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Φιλανδός επισκέπτης αποθέωσε την τιμή του πιτόγυρου των 4 ευρώ, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες που θυμούνται φθηνότερες εποχές.

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Στην πολυετή λογοτεχνική του διαδρομή κυκλοφόρησε συνολικά 34 βιβλία - Ήταν γιος της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη - Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου, με την οποία απέκτησε έναν γιο

Τρόμος σε zipline στην Ινδία: Δείτε τι συνέβη σε τουρίστα κατά τη διάρκεια της βόλτας του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο μηχανισμός ασφαλείας έσπασε εν ώρα χρήσης και ο τουρίστας έπεσε από ύψος 12 μέτρων, υποστηρίζοντας πολλαπλά κατάγματα και νευρολογικές βλάβες.

Πλαταμώνας: Κάρφωσαν μαχαίρι στο πόδι 16χρονου που μπήκε στη μέση για να σταματήσει καβγά

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πλαταμώνα Πιερίας, όταν ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από αιχμηρό

Τρόμος στην Ακρόπολη: Ανδρας με μαχαίρι τραυμάτισε τουρίστες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Συναγερμός έχει σημάνει το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου στην Ακρόπολη.

Κυψέλη: Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα της γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες σχετικά με τον εντοπισμό της σορού που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη μέσα σε βαλίτσα, σε εγκαταλελειμμένο

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών – Η χώρα θα χρειαστεί 25.000 κατοικίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Η υπηρεσιακή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες δεσμεύτηκε για παράδοση 4.000 νέων κατοικιών στους πληγέντες έως τον Δεκέμβριο

«Χτυπήσαμε δεξαμενόπλοια στο Ορμούζ», λέει η Τεχεράνη – Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση στον πόλεμο ΗΠΑ‑Ιράν

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το πλήρωμα δεξαμενόπλοιου εγκατέλειψε το σκάφος έπειτα από αναφορές για πλήγμα από βλήμα