E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Στα ύψη και η ενοικίαση με τον μήνα

Δημοσίευση 22/1/2025 | 13:32

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Για μόλις 11 τ.μ. οι τιμές στα πάρκινγκ αγγίζουν τις αντίστοιχες ενός διαμερίσματος - «Δεν είναι περίεργο» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Χρυσάφι κοστίζουν οι δυσέρευτες και ως εκ τούτου πολυπόθητες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τιμές αγοράς φτάνουν ή και ξεπερνούν αυτές ενός διαμερίσματος.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η ακριβότερη θέση στάθμευσης 11 τ.μ. που διατίθεται προς πώληση βρίσκεται στο Κολωνάκι και τιμάται στα 385.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή μπορεί κάποιος να πληρώσει 350.000 ευρώ για να αγοράσει ένα γκαράζ 60 τ.μ. και 200.000 ευρώ για μια κλειστή θέση στάθμευσης 12 τ.μ.

Κοστολογείται δηλαδή μια υπόγεια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας προς 16.677 ευρώ/τ.μ. Για ενοίκιο δε, ενδεικτικά μία θέση μεγέθους 11 τ.μ. σε υπόγειο φυλασσόμενο πάρκινγκ στη Βασιλίσσης Σοφίας φτάνει να κοστίζει 700 ευρώ τον μήνα, ακριβότερα από μια ανάλογη θέση για super car στο Μονακό.

«Αυτά τα νούμερα ισχύουν και το πρόβλημα δεν το συναντάμε μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν χτιστεί πολύ παλιά όταν δεν υπήρχε πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης στις πολυκατοικίες», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA.

Το μηνιαίο κόστος μιας θέσης στάθμευσης στο Κολωνάκι φτάνει τα 600 – 700 ευρώ

Πάρκινγκ: Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

Τα ποσά είναι πολύ υψηλά και δυσανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου, παραδέχεται ο ίδιος, αλλά «σκεφτείτε ότι τέτοιες αγοραπωλησίες γίνονται σε πολυκατοικίες που μέσα μπορεί να έχουν μια διπλωματική αντιπροσωπεία ή ένα πολύ μεγάλο δικηγορικό γραφείο».

Ο κ. Θεοδωρίδης διευκρινίζει ακολούθως ότι «κάποιες από τις τιμές αφορούν σε εικονικές συναλλαγές αλλά για το Κολωνάκι δεν είναι περίεργο να βγαίνει μια θέση παρκινγκ στα 300.000 ευρώ ή να νοικιάζεται για 600 – 700 ευρώ τον μήνα όταν μιλάμε για εταιρείες που μπορούν να τα διαθέσουν».

Αλλά ακόμα και σε προάστια, η εικόνα δεν διαφέρει πολύ. Στην Κηφισιά, για παράδειγμα, μια θέση στάθμευσης 14 τ.μ. κοστίζει 1.000 ευρώ, είναι δηλαδή ακριβότερη από μια ανάλογη θέση που νοικιάζει η Sotheby’s σε πολυτελές οικιστικό συγκρότημα στην Μαρίνα του Μονακό, επάνω από το διάσημο τούνελ του πριγκιπάτου, ενώ σε ανάλογη τιμή ενοικιάζεται και μία θέση στου Γκύζη.

Αυτό εξαρτάται από το σημείο του προαστίου, δηλαδή αν στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχει πρόβλημα με το πάρκιγνκ, λέει ο κ. Θεοδωρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ – Ζελένσκι στο Mar‑a‑Lago: Η συνάντηση που μπορεί να κρίνει τον πόλεμο

Κόσμος Χτες
Εξελίξεις, δηλώσεις και παρασκήνιο από μια συνάντηση με δυνητικά καθοριστικές συνέπειες

Κόπα Αφρικα: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο τερματοφύλακας του Σουδάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Το περιστατικό συνέβη χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια εμφανής σύγκρουση

North Evia Pass 2025: Πότε είναι η δεύτερη φάση για τους δικαιούχους

Ελλάδα Χτες
Η πλειονότητα των αιτήσεων προτιμούσε τη δεύτερη φάση

Γκύζη: Το σημείωμα που έγραψε ο 74χρονος πριν πηδήξει στο κενό

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με τραύματα στο λαιμό - Συγγενικό πρόσωπο μιλάει για «κουραστική κατάσταση» αναφερόμενη στην υγεία της 67χρονης

Το 2026 γεμίζει τον ουρανό με εκλείψεις, αποστολές στη Σελήνη και σπάνια φαινόμενα

Tech + Science Χτες
Ολικές και δακτυλιοειδείς εκλείψεις, νέες αποστολές και εντυπωσιακά φαινόμενα στο ημερολόγιο της χρονιάς

Συρία: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαδηλώσεις

Κόσμος Χτες
Αγνωστοι άνοιξαν πυρ στην πλατεία Αζχάρι

Γκύζη: 74χρονος μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης ανέβηκε στον 4ο όροφο πολυκατοικίας και βούτηξε στο κενό - Ο ίδιος άφησε σημείωμα αυτοκτονίας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μη μου κάνετε αυτήν την ερώτηση, είναι ασέβεια»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ενόχληση του σταρ του NBA σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Μπουλς

Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό

Κόσμος Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια - σύμβολο του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 91 ετών

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν

Ελλάδα Χτες
Μια εκτίμηση του «χριστουγεννιάτικου τζίρου» για το 2025 ανά κλάδο στην Ελλάδα δείχνει πως θα κυμανθεί κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Κόσμος Προχτές
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία

Κόσμος Προχτές
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του