E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Στα ύψη και η ενοικίαση με τον μήνα

Δημοσίευση 22/1/2025 | 13:32

Κολωνάκι: Θέση πάρκινγκ πωλείται στα 385.000 ευρώ

Για μόλις 11 τ.μ. οι τιμές στα πάρκινγκ αγγίζουν τις αντίστοιχες ενός διαμερίσματος - «Δεν είναι περίεργο» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Χρυσάφι κοστίζουν οι δυσέρευτες και ως εκ τούτου πολυπόθητες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τιμές αγοράς φτάνουν ή και ξεπερνούν αυτές ενός διαμερίσματος.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η ακριβότερη θέση στάθμευσης 11 τ.μ. που διατίθεται προς πώληση βρίσκεται στο Κολωνάκι και τιμάται στα 385.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή μπορεί κάποιος να πληρώσει 350.000 ευρώ για να αγοράσει ένα γκαράζ 60 τ.μ. και 200.000 ευρώ για μια κλειστή θέση στάθμευσης 12 τ.μ.

Κοστολογείται δηλαδή μια υπόγεια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας προς 16.677 ευρώ/τ.μ. Για ενοίκιο δε, ενδεικτικά μία θέση μεγέθους 11 τ.μ. σε υπόγειο φυλασσόμενο πάρκινγκ στη Βασιλίσσης Σοφίας φτάνει να κοστίζει 700 ευρώ τον μήνα, ακριβότερα από μια ανάλογη θέση για super car στο Μονακό.

«Αυτά τα νούμερα ισχύουν και το πρόβλημα δεν το συναντάμε μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν χτιστεί πολύ παλιά όταν δεν υπήρχε πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης στις πολυκατοικίες», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA.

Το μηνιαίο κόστος μιας θέσης στάθμευσης στο Κολωνάκι φτάνει τα 600 – 700 ευρώ

Πάρκινγκ: Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

Τα ποσά είναι πολύ υψηλά και δυσανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου, παραδέχεται ο ίδιος, αλλά «σκεφτείτε ότι τέτοιες αγοραπωλησίες γίνονται σε πολυκατοικίες που μέσα μπορεί να έχουν μια διπλωματική αντιπροσωπεία ή ένα πολύ μεγάλο δικηγορικό γραφείο».

Ο κ. Θεοδωρίδης διευκρινίζει ακολούθως ότι «κάποιες από τις τιμές αφορούν σε εικονικές συναλλαγές αλλά για το Κολωνάκι δεν είναι περίεργο να βγαίνει μια θέση παρκινγκ στα 300.000 ευρώ ή να νοικιάζεται για 600 – 700 ευρώ τον μήνα όταν μιλάμε για εταιρείες που μπορούν να τα διαθέσουν».

Αλλά ακόμα και σε προάστια, η εικόνα δεν διαφέρει πολύ. Στην Κηφισιά, για παράδειγμα, μια θέση στάθμευσης 14 τ.μ. κοστίζει 1.000 ευρώ, είναι δηλαδή ακριβότερη από μια ανάλογη θέση που νοικιάζει η Sotheby’s σε πολυτελές οικιστικό συγκρότημα στην Μαρίνα του Μονακό, επάνω από το διάσημο τούνελ του πριγκιπάτου, ενώ σε ανάλογη τιμή ενοικιάζεται και μία θέση στου Γκύζη.

Αυτό εξαρτάται από το σημείο του προαστίου, δηλαδή αν στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχει πρόβλημα με το πάρκιγνκ, λέει ο κ. Θεοδωρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρειος Πάγος: Δικαιώθηκαν οι δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη ‑ Πώς θα υπολογίζονται οι τόκοι

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Δημοσιεύθηκε η απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δικαίωσε τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στις 10 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία, μέχρι τέλος καλοκαιριού οι 2 ψηφοφορίες

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Τι προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων - Αναμένονται οι προτάσεις των άλλων κομμάτων

Μαρζάν Σατραπί: Πέθανε η καλλιτέχνης που δημιούργησε το «Περσέπολις»

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
«Η Μαρζάν Σατραπί πέθανε από θλίψη λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της και έρωτα της ζωής της»

Έσβησε η φωτιά στη Φιλοθέη Αττικής

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα

ECDC: Κουνούπι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας στην Ελλάδα ‑ Ποια τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Η τελευταία επιστημονική ενημέρωση αναδεικνύει δύο ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις για την Ευρώπη

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά: Ταξί έπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο οδηγός

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύγκρουση Σλοβακίας – ΕΕ για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Κόσμος 04.06.2026
Ο Ρόμπερτ Φίτσο ζητά να μην αναγνωρίζονται στη Σλοβακία γάμοι που έχουν τελεστεί νόμιμα σε άλλα κράτη-μέλη

Χαλκιδική: Kαθυστερήσεις στις κρατήσεις και αδύναμο ξεκίνημα

Ελλάδα 04.06.2026
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους μήνες αιχμής, αλλά έντονος προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στα χερσαία σύνορα που έχουν ήδη οδηγήσει σε ακυρώσεις κρατήσεων.

Αργίες 2026: Ποιες απομένουν και ποιες είναι τριήμερο

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον οικισμό με τους Βιλανάκηδες στη Λάρισα

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Μέλη της οικογένειας βρέθηκαν στα δίχτυα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΟΕ πριν μερικούς μήνες

Ανείπωτη τραγωδία στα Καλάβρυτα: 55χρονος πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείου και κατέληξε ο ίδιος

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Την ώρα που η σύζυγός του ανάρρωνε στο νοσοκομείο ο 55χρονος κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο πλευρό της

Γυναίκα επιτέθηκε σε 23χρονη Εβραία μέσα στο μετρό και της ξερίζωσε τούφα από τα μαλλιά

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η επίθεση που δέχθηκε μια 23χρονη γυναίκα εβραϊκής καταγωγής μέσα στο μετρό - Η φερόμενη ως δράστιδα συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν