E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση το εισόδημά σου

Οι εκατομμυριούχοι μπορούν να πληρώσουν έως και 100 χιλιάδες για παραβίαση του ορίου ταχύτητας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/1/2025 | 00:09

Η χώρα που το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση το εισόδημά σου
@freepik.com

Πρόσφατα, σε έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία στη Φινλανδία, επιβλήθηκε ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα στον κόσμο για υπερβολική ταχύτητα, δηλαδή 121.000 ευρώ, για οδήγηση 30 χλμ./ώρα πάνω από το όριο, όπου το πρόστιμο υπολογίζεται από το ποσοστό του εισοδήματος του παραβάτη.

«Λυπάμαι πραγματικά για το θέμα», είπε ο Anders Wiklöf, 76 ετών, στη Nya Åland, μια αυτόνομη φινλανδική περιοχή στη Βαλτική Θάλασσα. «Μόλις είχα αρχίσει να επιβραδύνω, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν συνέβη αρκετά γρήγορα. Έτσι πάει.»

Ο Wiklöf, πρόεδρος και ιδρυτής μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου με τζίρο 350 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, είπε ότι το όριο ταχύτητας άλλαξε «ξαφνικά» από 70 χλμ./ώρα σε 50 όταν φωτογραφήθηκε στα 82 χλμ./ώρα.

Όπως συνηθίζεται, τα πρόστιμα για παραβάσεις της κυκλοφορίας στη Φινλανδία βασίζονται στη σοβαρότητα της παράβασης και στο εισόδημα του παραβάτη, τα οποία η αστυνομία μπορεί να ελέγξει αμέσως συνδεόμενη μέσω των smartphone της σε μια κεντρική βάση δεδομένων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το φινλανδικό σύστημα, το «ημερήσιο πρόστιμο» υπολογίζεται με βάση το ημερήσιο διαθέσιμο εισόδημα του παραβάτη, το οποίο γενικά θεωρείται ότι είναι το ήμισυ του ημερήσιου καθαρού εισοδήματός του. Όσο περισσότερο ένας οδηγός υπερβαίνει το όριο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ημερών που λαμβάνει πρόστιμα.

Το γεγονός ότι ο Wiklöf έχει φάει δύο φορές στο παρελθόν πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ήταν επιβαρυντικός παράγοντας. Επίσης του πήραν την άδεια οδήγησης για 10 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «κανόνας του 80%» που ακολουθεί ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ

Stories 08.09.2025
Τον ακολουθούσαν και οι Albert Einstein και Steve Jobs

To επικίνδυνο πείραμα: Η Φλόριντα ανοίγει την πόρτα στις ξεχασμένες ασθένειες

Stories 08.09.2025
Η Φλόριντα απειλεί να ανατρέψει δεκαετίες δημόσιας υγείας

Η πρωτεΐνη που θα τρώει τα κύτταρα που μας αρρωσταίνουν

Νέα Εποχή 08.09.2025
Με έναν πολύ έξυπνο τρόπο

Γιατί η Ελλάδα βάζει τέλος σε μια παραδοσιακή καλοκαιρινή συνήθεια

Περιβάλλον 08.09.2025
Βρετανική ιστοσελίδα καταγγέλλει πως τουρίστας στην Ελλάδα έφαγε υψηλό πρόστιμο για «κάτι απλό»

Ποια είναι η Shabana Mahmood: Η πρώτη μουσουλμάνα γυναίκα Yπουργός στη Βρετανία

Πρόσωπα 08.09.2025
Η Βρετανία έχει νέα υπουργό Εσωτερικών και το όνομά της είναι Shabana Mahmood

Τι άλλο ανακάλυψε ο Νόμπελ που όμως δεν μάθαμε ποτέ;

Stories Χτες
Ανακαλύφθηκαν χαμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στη Σουηδία

Όταν οι Γάλλοι έφτιαξαν μια εβδομάδα... 10 ημερών

Ιστορικά Χτες
Μια περίεργη προσπάθεια στις αρχές του 19ου αιώνα

Αφρική: Γιατί ζητά να ξαναγραφτούν οι παγκόσμιοι χάρτες

Stories Χτες
Από το 1569 μέχρι σήμερα: Το λάθος που αλλάζει την εικόνα του κόσμου μας