E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Παγώνουν» οι ΗΠΑ ‑ Σπάνια χιονοθύελλα πλήττει από σήμερα το νότιο τμήμα της χώρας

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο πάγος και οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις αερομεταφορές για αρκετές ημέρες - Μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας παραμένει στην «κατάψυξη»

Δημοσίευση 21/1/2025 | 18:53

«Παγώνουν» οι ΗΠΑ ‑ Σπάνια χιονοθύελλα πλήττει από σήμερα το νότιο τμήμα της χώρας

Μια σπάνια χειμερινή θύελλα πλήττει από σήμερα τις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού, με πυκνό χιόνι και ισχυρές ριπές ανέμου, σε μια περιοχή που τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα σπανίζουν. Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας παραμένει στην «κατάψυξη».

Καθώς η θύελλα μετακινείται προς τα ανατολικά, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης άνοιγαν τους αυτοκινητόδρομους στο Χιούστον. Στο κέντρο της πόλης, οι δρόμοι, καλυμμένοι από χιόνι, ήταν σχεδόν έρημοι το πρωί, που συνήθως είναι ώρα αιχμής.

Η Άμπιγκεϊλ Άμπρεχτ, μια καθηγήτρια μαθηματικών στο Λύκειο Σάιπρες Γουντς της κομητείας Χάρις είπε ότι οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνουν μαθήματα σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη. «Εργάζομαι εδώ και έξι χρόνια σε αυτό το σχολείο του Τέξας και ποτέ δεν είχαν κλείσει τα σχολεία λόγω του καιρού και ιδίως λόγω χιονοθύελλας», είπε.

Χιόνι έπεφτε επίσης στη Νέα Ορλεάνη και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να φτάσει σε ύψος τα 20 εκατοστά, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κρατά από το 1895. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε κάποια μετρήσιμη χιονόπτωση στην πόλη αυτήν ήταν το 2009, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θύελλα αναμένεται ότι θα πλήξει επίσης το Μισισίπι, την Τζόρτζια και τη Φλόριντα. Έως και 12,5 εκατοστά χιόνι προβλέπεται να πέσουν στο Μομπάιλ της Αλαμπάμα, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για χιονοθύελλα στο νοτιοανατολικό Τέξας και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει πολύ κάτω από το μηδέν σε όλη την περιοχή. Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να λάβουν μέτρα για να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα και να μην παγώσουν οι σωλήνες του νερού στα σπίτια τους.


Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης ότι ο πάγος και οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις αερομεταφορές για αρκετές ημέρες, ή ακόμη και να ξεριζωθούν δέντρα και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Στην Ατλάντα και το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες και πολλά σχολεία ακύρωσαν τα μαθήματα.

Βορειότερα, το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ βιώνει ακόμη ένα πολικό ψύχος που αναμένεται να διαρκέσει. Στο Σικάγο το θερμόμετρο έδειχνε -21 βαθμούς Κελσίου ενώ κοντά στο Γκραντ Λέικ του Κολοράντο καταγράφηκε θερμοκρασία -39 βαθμών, η χαμηλότερη σε όλες τις ΗΠΑ σήμερα το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της 7χρονης που παλεύει μόνη της στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η μικρή κόρη της οικογένειας που αποδεκατίστηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο παραμένει διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό της.

Κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί: Ποιοι μπορούν να τους ξεμπλοκάρουν τώρα μέσω ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί ψηφιακή διαδικασία άρσης κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Τραγωδία στο Περού: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετά από πτώση μίνι βαν σε γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Το δυστύχημα έγινε σε γκρεμό στο βόρειο Περού, ανάμεσα στα θύματα και παιδί.

Υπόθεση Marfin: Παραβιάσεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της 46χρονης που αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων χωρίς εισαγγελική διάταξη και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά μέσων και χρηστών.

Καιρός σήμερα: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος και ποιες περιοχές θα δουν βροχή

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Mικρή άνοδος θερμοκρασίας από το Σάββατο.

Τούρκος επιστήμονας ανησυχεί για ισχυρό σεισμό – Ποια περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο γεωεπιστήμονας Naci Görür επανήλθε με νέα προειδοποίηση για τη Θάλασσα του Μαρμαρά, επικαλούμενος αυξημένη τεκτονική πίεση στο Ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας.

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

Πολιτική Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

Ελλάδα Χτες
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ‑καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα Χτες
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής