E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιράν: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο ράπερ Αμίρ Ταταλού

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας στην πρώτη απόφαση για πενταετή φυλάκιση

Δημοσίευση 20/1/2025 | 08:11

Ιράν: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο ράπερ Αμίρ Ταταλού

Ιρανικό δικαστήριο επέβαλε σε δεύτερο βαθμό την θανατική ποινή τον ιρανό ράπερ Αμίρ Ταταλού, αφού τον έκρινε ένοχο για «βλασφημία», μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε την έφεση του εισαγγελέα» επί της προηγούμενης ποινής πενταετούς φυλάκισης και αυτήν την φορά ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε σε θάνατο για βλασφημία προς τον προφήτη» Μωάμεθ, έγραψε στην ιστοσελίδα της η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Etemad.

Ο 37χρονος τραγουδιστής και συνθέτης, ένας από τους πρωτοπόρους της ιρανικής ραπ, ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το 2018 εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αφού οι ιρανικές αρχές του αρνήθηκαν άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του μουσικού.


Τον Δεκέμβριο 2023, η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ο ράπερ παραδόθηκε στο Ιράν από τις τουρκικές αρχές βάσει διαταγής επαναστατικού δικαστηρίου της Τεχεράνης.

Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάρτιο 2024 με την κατηγορία της «ενθάρρυνσης της νέας γενιάς στην εκπόρνευση», «προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας» και «διάδοση άσεμνου περιεχομένου υπό την μορφή κλιπς και τραγουδιών».

Πριν από την αναχώρησή του για την Τουρκία, ο Αμίρ Ταταλού είχε συλληφθεί πολλές φορές και μία από αυτές, το 2016, «για παρενόχληση της κοινής γνώμης».

Γνωστός για τα τατουάζ του με τα οποία είναι καλυμμένος από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, ο ιρανός ράπερ είχε προκαλέσει πολεμική το 2017 όταν συναντήθηκε με τον υπερσυντηρητικό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, που σκοτώθηκε κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του τον Μάιο 2024.

Το 2015 έγραψε τραγούδι για την υποστήριξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μετά την υπογραφή της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στην διεθνή κοινότητα και την Τεχεράνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα 17.09.2025
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος 17.09.2025
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος 17.09.2025
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα 17.09.2025
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ

ΗΠΑ: Ανακαλείται η βίζα σε όσους «πανηγύρισαν» για την δολοφονία Τσάρλι Κερκ

Κόσμος 17.09.2025
Ο Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε πως θα ανακληθούν βίζες αν χαίρονται με τη δολοφονία του Κερκ.

Αιγάλεω – ΑΕΚ 0‑1: Νικηφόρο ξεκίνημα στη League Phase του Κυπέλλου με «λυτρωτή» Πιερό

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, το γκολ του Πιερό στο 23’ χάρισε στην ΑΕΚ το τρίποντο, με τον Ζοάο Μάριο να ντεμπουτάρει και την Ένωση να κρατά ξανά ανέπαφη την εστία.

Στο νοσοκομείο 15χρονος που ξυλοκοπήθηκε από 16χρονο συμμαθητή του στα Ιωάννινα

Ελλάδα 17.09.2025
Ο πατέρας του συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος - Απολογείται την Παρασκευή ο 16χρονος