E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιράν: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο ράπερ Αμίρ Ταταλού

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας στην πρώτη απόφαση για πενταετή φυλάκιση

Δημοσίευση 20/1/2025 | 08:11

Ιράν: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο ράπερ Αμίρ Ταταλού

Ιρανικό δικαστήριο επέβαλε σε δεύτερο βαθμό την θανατική ποινή τον ιρανό ράπερ Αμίρ Ταταλού, αφού τον έκρινε ένοχο για «βλασφημία», μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε την έφεση του εισαγγελέα» επί της προηγούμενης ποινής πενταετούς φυλάκισης και αυτήν την φορά ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε σε θάνατο για βλασφημία προς τον προφήτη» Μωάμεθ, έγραψε στην ιστοσελίδα της η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Etemad.

Ο 37χρονος τραγουδιστής και συνθέτης, ένας από τους πρωτοπόρους της ιρανικής ραπ, ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το 2018 εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αφού οι ιρανικές αρχές του αρνήθηκαν άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του μουσικού.


Τον Δεκέμβριο 2023, η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ο ράπερ παραδόθηκε στο Ιράν από τις τουρκικές αρχές βάσει διαταγής επαναστατικού δικαστηρίου της Τεχεράνης.

Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάρτιο 2024 με την κατηγορία της «ενθάρρυνσης της νέας γενιάς στην εκπόρνευση», «προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας» και «διάδοση άσεμνου περιεχομένου υπό την μορφή κλιπς και τραγουδιών».

Πριν από την αναχώρησή του για την Τουρκία, ο Αμίρ Ταταλού είχε συλληφθεί πολλές φορές και μία από αυτές, το 2016, «για παρενόχληση της κοινής γνώμης».

Γνωστός για τα τατουάζ του με τα οποία είναι καλυμμένος από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, ο ιρανός ράπερ είχε προκαλέσει πολεμική το 2017 όταν συναντήθηκε με τον υπερσυντηρητικό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, που σκοτώθηκε κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του τον Μάιο 2024.

Το 2015 έγραψε τραγούδι για την υποστήριξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μετά την υπογραφή της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στην διεθνή κοινότητα και την Τεχεράνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Μαχαιρώθηκαν μαθήτριες μέσα σε σχολείο

Ελλάδα 15.12.2025
Σοβαρό περιστατικό στο 60ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Αμυνας: Δείτε τις αλλαγές σε μισθούς και βαθμολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ελλάδα 15.12.2025
Ρυθμίσεις για τη σταδιοδρομία και την εξέλιξη Αξιωματικών, μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών

Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ΙSΙS ‑ Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Κόσμος 15.12.2025
Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και ποιο το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής

Ελλάδα 15.12.2025
Η ΑΑΔΕ μέσα από 11 ερωταπαντήσεις δίνει διευκρινίσεις σε βασικά ερωτήματα των πολιτών

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές ‑ Η θέση της Ελλάδας

Οικονομία 15.12.2025
Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες συχνά δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους σε τρόφιμα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 33χρονο γιατρό στα Χανιά ‑ Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Ελλάδα 15.12.2025
Μια εβδομάδα έχει πλέον συμπληρωθεί από την ημέρα που τα ίχνη του χάθηκαν

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ για «ύποπτες» επιστροφές ΦΠΑ

Οικονομία 15.12.2025
Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Σκάφος ελληνικών συμφερόντων με κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό ‑ Συνελήφθη ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

Κόσμος 15.12.2025
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Το σκάφος ρυμουλκείται με τη συμβολή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα

Οικονομία 15.12.2025
Όλες οι πληρωμές για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Έρχεται νέος φόρος για τα ακίνητα το 2027 ‑ Τι είναι το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης

Οικονομία 15.12.2025
Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο φόρο