E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Τζούρισιτς και Γιάρεμτσουκ τα γκολ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2025 | 22:55

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γιάρεμτσουκ και με το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (5/2).

Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, να ψάχνουν τα πατήματά τους και το πρώτο 10λεπτο να περνάει χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση. Λίγα λεπτά μετά, στο 13′, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Σένκεφελντ από κοντά, μετά το φάουλ του Μπακασέτα και την κεφαλιά του Ίνγκασον, αλλά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Αμέσως μετά, στο 15′, φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι καθώς είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς που έφυγε άουτ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν επικίνδυνες.

Οι «πράσινοι» το κατάφεραν μόνο μέσω στημένων φάσεων, οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη πλευρά, δεν ένιωθαν κάποια πίεση και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που φτάσαμε στο 36′, όταν η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε την καλύτερή της ευκαιρία: Τετέ και Ιωαννίδης έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του Έλληνα φορ δεν ήταν καθόλου καλό.

Προηγήθηκαν οι «πράσινοι», ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι»

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγή. Ο Πάλμερ-Μπράουν πήρε τη θέση του Σένκεφελντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει και το ΟΑΚΑ λίγα λεπτά μετά… πήρε φωτιά. Στο 51′ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος πάσα μέσα στην περιοχή και ο Τζούρισιτς έκλεψε και εκτέλεσε για το 1-0.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε κάνοντας δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο 61′, με τους Έσε και Ελ Κααμπί να παίρνουν τις θέσεις των Κοστίνια και Στάμενιτς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να κάνει πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους» αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά.

Στο 69′ ο Πελίστρι, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Τετέ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν άψογος αυτή τη φορά και απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε λίγα λεπτά μετά το 1-1.

Στο 73′ ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ζέλσον για να βάλει τον Γιάρεμτσουκ και δύο λεπτά μετά, στο 75′, ο Ουκρανός φορ τα έκανε όλα σωστά: Απέφυγε πολύ ωραία τον Ίνγκασον, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Λοντίγκιν για την ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα πλέον και ο Βιτόρια συνέχισε τις αλλαγές για τους «πράσινους», θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του καθώς το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο 10λεπτο.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, στο 83′ συγκεκριμένα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη και στην επαναφορά απέκρουσε και το πλασέ του Μαντσίνι κρατώντας το 1-1. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, οπότε καμία εκ των δύο ομάδων δεν πήρε προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθεί ποιος θα περάσει στους «4», όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Ίνγκασον, Σένκεφελντ (46′ Πάλμερ-Μπράουν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (79′ Νίκας), Τετέ (67′ Πελίστρι), Τζούρισιτς (79′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (61′ Έσε), Ορτέγκα, Στάμενιτς (61′ Ελ Κααμπί), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73′ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (87′ Βέλντε), Κωστούλας (87′ Μασούρας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»

Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση €50.000 ο φαρμακοποιός για τα παράνομα χάπια αδυνατίσματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο φαρμακοποιός φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες, καθώς όπως ισχυρίστηκε για ό,τι παρασκεύαζε στο εργαστήριο υπήρχαν ιατρικές συνταγές

Νέα Siri με AI: Ποια iPhone, iPad και Mac θα υποστηρίζουν τη νέα Siri

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της Siri μέχρι σήμερα μαζί με το iOS 27, το macOS Golden Gate, το watchOS 27 και τις υπόλοιπες νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων

Formula 1: Ο Χάμιλτον για πρώτη φορά νικητής με τη Ferrari

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το μέγα όνειρο του Λιούις Χάμιλτον για την πρώτη του νίκη με τα κόκκινα και με το cavallino στο στήθος πραγματοποιήθηκε στο σημερινό GP Βαρκελώνης-Καταλονίας.

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ

Χαλάνδρι: «Υπήρχαν συνταγές που μου είχαν χορηγηθεί από γιατρούς», ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες του φαρμακοποιού και οκτώ ατόμων για παράνομη παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ στο Χαλάνδρι

Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του

Πολιτική Χτες
Μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία και στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα

Φρίκη για 12χρονη στην Τσεχία: Γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Κόσμος Χτες
Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε έναν χρόνο μέσα στο σπίτι

Βρετανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη

Κόσμος Χτες
«Φέρεται να βοηθούσε μυστικά στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας - Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά έξι ώρες