E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Τζούρισιτς και Γιάρεμτσουκ τα γκολ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2025 | 22:55

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γιάρεμτσουκ και με το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (5/2).

Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, να ψάχνουν τα πατήματά τους και το πρώτο 10λεπτο να περνάει χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση. Λίγα λεπτά μετά, στο 13′, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Σένκεφελντ από κοντά, μετά το φάουλ του Μπακασέτα και την κεφαλιά του Ίνγκασον, αλλά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Αμέσως μετά, στο 15′, φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι καθώς είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς που έφυγε άουτ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν επικίνδυνες.

Οι «πράσινοι» το κατάφεραν μόνο μέσω στημένων φάσεων, οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη πλευρά, δεν ένιωθαν κάποια πίεση και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που φτάσαμε στο 36′, όταν η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε την καλύτερή της ευκαιρία: Τετέ και Ιωαννίδης έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του Έλληνα φορ δεν ήταν καθόλου καλό.

Προηγήθηκαν οι «πράσινοι», ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι»

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγή. Ο Πάλμερ-Μπράουν πήρε τη θέση του Σένκεφελντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει και το ΟΑΚΑ λίγα λεπτά μετά… πήρε φωτιά. Στο 51′ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος πάσα μέσα στην περιοχή και ο Τζούρισιτς έκλεψε και εκτέλεσε για το 1-0.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε κάνοντας δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο 61′, με τους Έσε και Ελ Κααμπί να παίρνουν τις θέσεις των Κοστίνια και Στάμενιτς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να κάνει πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους» αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά.

Στο 69′ ο Πελίστρι, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Τετέ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν άψογος αυτή τη φορά και απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε λίγα λεπτά μετά το 1-1.

Στο 73′ ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ζέλσον για να βάλει τον Γιάρεμτσουκ και δύο λεπτά μετά, στο 75′, ο Ουκρανός φορ τα έκανε όλα σωστά: Απέφυγε πολύ ωραία τον Ίνγκασον, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Λοντίγκιν για την ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα πλέον και ο Βιτόρια συνέχισε τις αλλαγές για τους «πράσινους», θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του καθώς το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο 10λεπτο.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, στο 83′ συγκεκριμένα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη και στην επαναφορά απέκρουσε και το πλασέ του Μαντσίνι κρατώντας το 1-1. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, οπότε καμία εκ των δύο ομάδων δεν πήρε προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθεί ποιος θα περάσει στους «4», όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Ίνγκασον, Σένκεφελντ (46′ Πάλμερ-Μπράουν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (79′ Νίκας), Τετέ (67′ Πελίστρι), Τζούρισιτς (79′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (61′ Έσε), Ορτέγκα, Στάμενιτς (61′ Ελ Κααμπί), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73′ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (87′ Βέλντε), Κωστούλας (87′ Μασούρας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βερολίνο: Αγριογούρουνο έκανε... βόλτα σε εμπορικό κέντρο ‑ Το έδιωξαν αστυνομικοί με ασπίδες

Κόσμος 15.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, το αγριογούρουνο μπήκε στο εμπορικό κέντρο από τις συρόμενες γυάλινες πόρτες και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους

Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ψαράς

Ελλάδα 15.03.2026
Τον 81χρονο εντόπισε κάτοικος της περιοχής που συμμετείχε στις έρευνες με τη βάρκα του

Ήπιε 3 λίτρα μπύρα στο διάλειμμα και απολύθηκε ‑ Aποζημιώθηκε με ... 47.000 ευρώ

Κόσμος 15.03.2026
Και όμως, εργαζόμενος κατάφερε να πιει 3 λίτρα μπύρας εν ώρα διαλλείματος από την εργασία του, να απολυθεί και να πάρει αποζημίωση 47.000 ευρώ από την εταιρεία του

Χαλκίδα: Κρατούμενος απέδρασε από την αστυνομική διεύθυνση και έτρεχε ξυπόλυτος στον δρόμο

Ελλάδα 15.03.2026
Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα

Ανήλικη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στα Χανιά ‑ Βιντεοσκοπούσαν την άρρωστη πράξη τους

Ελλάδα 15.03.2026
Η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις για την υπόθεση

Θεσσαλονίκη: Νεαρός έτρεχε με 179χλμ/ώρα στη Μουδανιών ‑ Το όριο είναι 90

Ελλάδα 15.03.2026
Ο 22χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Αγγλία: Αγνωστοι διέσωσαν μητέρα και κόρη που είχαν κολλήσει σε κινούμενη άμμο ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.03.2026
Κρατώντας ένα μακρύ σχοινί, τέσσερις άνδρες κατάφεραν να βγάλουν την κόρη από την άμμο και να την τοποθετήσουν σε ένα ασφαλές μέρος και στη συνέχεια ελευθέρωσαν τη μητέρα

Σημαντική ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε στη Γαλλία χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη

Κόσμος 15.03.2026
Η σελίδα από το έργο «Περί Σφαίρας και Κυλίνδρου» εντοπίστηκε σε μουσείο της Γαλλίας, δίνοντας τέλος σε μια αναζήτηση δεκαετιών

Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο από εκεί, να φροντίσουν για την ασφάλεια

Ελλάδα 15.03.2026
Εκτίναξη στις τιμές πετρελαίου και νέες επιθέσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή – Απειλές της Τεχεράνης για αντίποινα σε αμερικανικές εταιρείες

Βόλος: «Εκρηκτικό» σκηνικό σε σχολείο ‑ Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά Διευθυντή

Ελλάδα 15.03.2026
Βόλος: «Εκρηκτικό» σκηνικό σε σχολείο - Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά Διευθυντή

Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στα Ιωάννινα ‑ «Ήθελα να τον χτυπήσω κι άλλο» έλεγε ο δράστης στο σχολείο

Ελλάδα 15.03.2026
Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο μαθητής που περίμενε την κοπέλα του - Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια - Τρομάζουν οι αποκαλύψεις

Ηράκλειο: Θρήνος για τον χαμό βρέφους 4 μηνών ‑ Παθολογικά φέρονται να ήταν τα αίτια θανάτου

Ελλάδα 15.03.2026
Το άτυχο αγοράκι ήταν το 5ο παιδάκι της οικογένειας