E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Τζούρισιτς και Γιάρεμτσουκ τα γκολ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2025 | 22:55

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γιάρεμτσουκ και με το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (5/2).

Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, να ψάχνουν τα πατήματά τους και το πρώτο 10λεπτο να περνάει χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση. Λίγα λεπτά μετά, στο 13′, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Σένκεφελντ από κοντά, μετά το φάουλ του Μπακασέτα και την κεφαλιά του Ίνγκασον, αλλά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Αμέσως μετά, στο 15′, φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι καθώς είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς που έφυγε άουτ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν επικίνδυνες.

Οι «πράσινοι» το κατάφεραν μόνο μέσω στημένων φάσεων, οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη πλευρά, δεν ένιωθαν κάποια πίεση και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που φτάσαμε στο 36′, όταν η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε την καλύτερή της ευκαιρία: Τετέ και Ιωαννίδης έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του Έλληνα φορ δεν ήταν καθόλου καλό.

Προηγήθηκαν οι «πράσινοι», ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι»

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγή. Ο Πάλμερ-Μπράουν πήρε τη θέση του Σένκεφελντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει και το ΟΑΚΑ λίγα λεπτά μετά… πήρε φωτιά. Στο 51′ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος πάσα μέσα στην περιοχή και ο Τζούρισιτς έκλεψε και εκτέλεσε για το 1-0.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε κάνοντας δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο 61′, με τους Έσε και Ελ Κααμπί να παίρνουν τις θέσεις των Κοστίνια και Στάμενιτς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να κάνει πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους» αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά.

Στο 69′ ο Πελίστρι, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Τετέ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν άψογος αυτή τη φορά και απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε λίγα λεπτά μετά το 1-1.

Στο 73′ ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ζέλσον για να βάλει τον Γιάρεμτσουκ και δύο λεπτά μετά, στο 75′, ο Ουκρανός φορ τα έκανε όλα σωστά: Απέφυγε πολύ ωραία τον Ίνγκασον, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Λοντίγκιν για την ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα πλέον και ο Βιτόρια συνέχισε τις αλλαγές για τους «πράσινους», θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του καθώς το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο 10λεπτο.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, στο 83′ συγκεκριμένα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη και στην επαναφορά απέκρουσε και το πλασέ του Μαντσίνι κρατώντας το 1-1. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, οπότε καμία εκ των δύο ομάδων δεν πήρε προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθεί ποιος θα περάσει στους «4», όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Ίνγκασον, Σένκεφελντ (46′ Πάλμερ-Μπράουν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (79′ Νίκας), Τετέ (67′ Πελίστρι), Τζούρισιτς (79′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (61′ Έσε), Ορτέγκα, Στάμενιτς (61′ Ελ Κααμπί), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73′ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (87′ Βέλντε), Κωστούλας (87′ Μασούρας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα 10.01.2026
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 10.01.2026
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός 10.01.2026
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος 10.01.2026
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα 10.01.2026
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος 10.01.2026
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος 10.01.2026
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα 10.01.2026
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα 10.01.2026
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος 10.01.2026
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος 10.01.2026
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»