E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Τζούρισιτς και Γιάρεμτσουκ τα γκολ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2025 | 22:55

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γιάρεμτσουκ και με το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (5/2).

Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, να ψάχνουν τα πατήματά τους και το πρώτο 10λεπτο να περνάει χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση. Λίγα λεπτά μετά, στο 13′, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Σένκεφελντ από κοντά, μετά το φάουλ του Μπακασέτα και την κεφαλιά του Ίνγκασον, αλλά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Αμέσως μετά, στο 15′, φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι καθώς είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς που έφυγε άουτ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν επικίνδυνες.

Οι «πράσινοι» το κατάφεραν μόνο μέσω στημένων φάσεων, οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη πλευρά, δεν ένιωθαν κάποια πίεση και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που φτάσαμε στο 36′, όταν η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε την καλύτερή της ευκαιρία: Τετέ και Ιωαννίδης έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του Έλληνα φορ δεν ήταν καθόλου καλό.

Προηγήθηκαν οι «πράσινοι», ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι»

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγή. Ο Πάλμερ-Μπράουν πήρε τη θέση του Σένκεφελντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει και το ΟΑΚΑ λίγα λεπτά μετά… πήρε φωτιά. Στο 51′ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος πάσα μέσα στην περιοχή και ο Τζούρισιτς έκλεψε και εκτέλεσε για το 1-0.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε κάνοντας δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο 61′, με τους Έσε και Ελ Κααμπί να παίρνουν τις θέσεις των Κοστίνια και Στάμενιτς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να κάνει πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους» αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά.

Στο 69′ ο Πελίστρι, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Τετέ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν άψογος αυτή τη φορά και απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε λίγα λεπτά μετά το 1-1.

Στο 73′ ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ζέλσον για να βάλει τον Γιάρεμτσουκ και δύο λεπτά μετά, στο 75′, ο Ουκρανός φορ τα έκανε όλα σωστά: Απέφυγε πολύ ωραία τον Ίνγκασον, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Λοντίγκιν για την ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα πλέον και ο Βιτόρια συνέχισε τις αλλαγές για τους «πράσινους», θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του καθώς το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο 10λεπτο.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, στο 83′ συγκεκριμένα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη και στην επαναφορά απέκρουσε και το πλασέ του Μαντσίνι κρατώντας το 1-1. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, οπότε καμία εκ των δύο ομάδων δεν πήρε προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθεί ποιος θα περάσει στους «4», όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Ίνγκασον, Σένκεφελντ (46′ Πάλμερ-Μπράουν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (79′ Νίκας), Τετέ (67′ Πελίστρι), Τζούρισιτς (79′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (61′ Έσε), Ορτέγκα, Στάμενιτς (61′ Ελ Κααμπί), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73′ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (87′ Βέλντε), Κωστούλας (87′ Μασούρας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, δείτε χάρτη με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο

Καιρός 22.01.2026
Στο μετεωρολογικό σταθμό του Παπάγου σημειώθηκε το υψηλότερο ύψος βροχής

Συμβούλιο Ειρήνης: Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν δέχθηκε – «Υπό μελέτη» απαντά ο Ρώσος

Κόσμος 22.01.2026
Η... πονηρή πρόταση του Ρώσου Προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του

Έβρος: Η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση αγοραπωλησιών σε αλλοδαπούς «επενδυτές»

Ελλάδα 22.01.2026
Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιλαμβάνουν πιο αυστηρά κριτήρια

Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα ‑ Βράχια στους δρόμους και ορμητικοί χείμαρροι

Ελλάδα 22.01.2026
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά - Μία 56χρονη έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο

Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb

Ελλάδα 22.01.2026
Σε ποιες διατάξεις στηρίχτηκε το υπουργείο Παιδείας για την «τιμωρία» της εκπαιδευτικού

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για Γροιλανδία και Αρκτική

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Βίντεο – σοκ από την Ανω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, η κατάσταση είναι κρίσιμη

Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία

Ελλάδα Χτες
Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 56 ετών στην Ανω Γλυφάδα

Κακοκαιρία στην Αττική: Μπήκαν νερά στον Ηλεκτρικό, προβλήματα και στο ΤΡΑΜ ‑ Ποιοι σταθμοί είναι εκτός λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί προσωρινά οι σταθμοί Μοσχάτο και Καλλιθέα του Ηλεκτρικού.

Ένταση στο Νταβός: Η Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο μετά από υποτιμητικά σχόλια υπουργού του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Λαγκάρντ αποχώρησε όταν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Χάουαρντ Λούτνικ, άρχισε να μιλάει για την Ευρώπη