E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Τζούρισιτς και Γιάρεμτσουκ τα γκολ

Δημοσίευση 15/1/2025 | 21:35

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1‑1: Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί η πρόκριση στους «4»

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γιάρεμτσουκ και με το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (5/2).

Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, να ψάχνουν τα πατήματά τους και το πρώτο 10λεπτο να περνάει χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση. Λίγα λεπτά μετά, στο 13′, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Σένκεφελντ από κοντά, μετά το φάουλ του Μπακασέτα και την κεφαλιά του Ίνγκασον, αλλά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Αμέσως μετά, στο 15′, φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι καθώς είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς που έφυγε άουτ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν επικίνδυνες.

Οι «πράσινοι» το κατάφεραν μόνο μέσω στημένων φάσεων, οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη πλευρά, δεν ένιωθαν κάποια πίεση και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που φτάσαμε στο 36′, όταν η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε την καλύτερή της ευκαιρία: Τετέ και Ιωαννίδης έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του Έλληνα φορ δεν ήταν καθόλου καλό.

Προηγήθηκαν οι «πράσινοι», ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι»

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγή. Ο Πάλμερ-Μπράουν πήρε τη θέση του Σένκεφελντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει και το ΟΑΚΑ λίγα λεπτά μετά… πήρε φωτιά. Στο 51′ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος πάσα μέσα στην περιοχή και ο Τζούρισιτς έκλεψε και εκτέλεσε για το 1-0.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε κάνοντας δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο 61′, με τους Έσε και Ελ Κααμπί να παίρνουν τις θέσεις των Κοστίνια και Στάμενιτς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να κάνει πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους» αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά.

Στο 69′ ο Πελίστρι, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Τετέ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν άψογος αυτή τη φορά και απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε λίγα λεπτά μετά το 1-1.

Στο 73′ ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ζέλσον για να βάλει τον Γιάρεμτσουκ και δύο λεπτά μετά, στο 75′, ο Ουκρανός φορ τα έκανε όλα σωστά: Απέφυγε πολύ ωραία τον Ίνγκασον, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Λοντίγκιν για την ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα πλέον και ο Βιτόρια συνέχισε τις αλλαγές για τους «πράσινους», θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του καθώς το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο 10λεπτο.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, στο 83′ συγκεκριμένα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη και στην επαναφορά απέκρουσε και το πλασέ του Μαντσίνι κρατώντας το 1-1. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, οπότε καμία εκ των δύο ομάδων δεν πήρε προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθεί ποιος θα περάσει στους «4», όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Ίνγκασον, Σένκεφελντ (46′ Πάλμερ-Μπράουν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (79′ Νίκας), Τετέ (67′ Πελίστρι), Τζούρισιτς (79′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (61′ Έσε), Ορτέγκα, Στάμενιτς (61′ Ελ Κααμπί), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73′ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (87′ Βέλντε), Κωστούλας (87′ Μασούρας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουηδία: Η Amazon κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις «κούκλες του σeξ» με την παιδική εμφάνιση

Κόσμος Χτες
H σουηδική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών ChildX ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κατέθεσε μήνυση

Συρμός του μετρό σταμάτησε στο Μοναστηράκι – Έβγαζε καπνούς

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες εκκένωσαν άμεσα τον συρμό

Τρόμος στη Γερμανία: Ακυρώνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω φόβων για επιθέσεις ισλαμιστών

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση της Σαξονίας-Ανχαλτ απαγόρευσε την αγορά μετά τις ανησυχίες για επιθέσεις, προκαλώντας πολιτική διαμάχη με τον δήμο Μαγδεμβούργου

Ο Τραμπ βάζει «δίαιτα» στη βίζα ‑ τέλος τα ταξίδια για όσους θεωρούνται υπέρβαροι!

Κόσμος Χτες
Νέα πολιτική-σοκ στις ΗΠΑ με στόχο τη “διάσωση” των φορολογουμένων, προκαλεί παγκόσμιο σάλο

Λάρισα: Λάμπες πέφτουν από το ταβάνι εν ώρα μαθήματος – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Σάλος στη Γαλλία: Σκληρό πoρνό σε τηλεόραση πλοίου που ταξίδευε προς Βρετανία ‑ «Παιδιά ούρλιαζαν»

Κόσμος Χτες
Η DFDS αναφέρει ότι η ταινία προβλήθηκε κατά λάθος στους επιβάτες που παρακολουθούσαν τον αγώνα της F1 στη γραμμή Γαλλία-Ηνωμένο Βασίλειο

Ουκρανία: Παραιτήθηκαν η υπουργός Ενέργειας και ο υπουργός Δικαιοσύνης εν μέσω έρευνας για διαφθορά

Ελλάδα Χτες
Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο, δήλωσε ότι υπέβαλε αίτημα στη Βουλή για την αποπομπή των δύο υπουργών, ενώ διευκρίνισε ότι διεξάγεται έρευνα για διαφθορά στην Ουκρανική Κρατική Εταιρεία Πυρηνικής Ενέργειας Energoatom

Απόπειρα απαγωγής 24χρονου στη Νέα Ιωνία: Περίπου 10 άτομα μπούκαραν σπίτι του και τον άρπαξαν

Ελλάδα Χτες
Αφορμή φέρεται να αποτελεί η διαφορά για μια κοπέλα

Μητσοτάκης: Ανάρτηση στα social media για τα μέτρα ελάφρυνσης στη ΔΕΘ για τους νέους

Ελλάδα Χτες
Το γκάλοπ μεταξύ των νέων έδειξε είτε δεν γνώριζαν καθόλου, είτε είχαν ελάχιστη ενημέρωση για τα συγκεκριμένα μέτρα

Ηράκλειο: 67χρονη επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρή στο κατάστημά της

Ελλάδα Χτες
Γείτονας που την είδε πεσμένη μπρούμυτα στο έδαφος ειδοποίησε αμέσως περίοικους και τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Κακοποιούσε το 6 μηνών βρέφος της, του προκάλεσε μόνιμη αναπηρία και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια αλλά με αναστολή

Ελλάδα Χτες
Η άγρια κακοποίηση του βρέφους από την ίδια του τη μητέρα ξεκίνησε μόλις έναν μήνα μετά τη γέννησή του - Το χρονικό της υπόθεσης