E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μην τα αγγίξετε! Αποκαλύφθηκε η αηδιαστική αλήθεια για τις μαύρες μπάλες που ξεβράστηκαν στις ακτές – «Λουκέτο» σε 9 παραλίες

Τι έχει συμβεί

Δημοσίευση 14/1/2025 | 17:57

Μην τα αγγίξετε! Αποκαλύφθηκε η αηδιαστική αλήθεια για τις μαύρες μπάλες που ξεβράστηκαν στις ακτές – «Λουκέτο» σε 9 παραλίες

Για μία ακόμα φορά οι παραλίες στο Σίδνεϊ αντιμετωπίζουν ένα γνωστό κι ανεξήγητο πρόβλημα με ορισμένες μπάλες που προκαλούν μυστήριο.

Κλείνουν συνεχώς οι παραλίες στο Σίδνεϊ, καθώς οι μυστηριώδεις μπάλες εμφανίζονται ξανά και προκαλούν πολλά προβλήματα εκτός από ανησυχία.

Σίδνεϊ: Εμφανίστηκαν ξανά οι μυστηριώδεις μπάλες – Τι ακριβώς συμβαίνει

Οι παραλίες του Σίδνεϊ αντιμετωπίζουν ξανά το φαινόμενο των μυστηριωδών μπαλών, προκαλώντας ανησυχία και νέα λουκέτα.

Μετά από μήνες ησυχίας, μικρά σφαιρίδια που μοιάζουν με μάρμαρα εμφανίζονται ξανά στις ακτές του Σίδνεϊ, αυτή τη φορά σε γκρι και λευκές αποχρώσεις. Το φαινόμενο είχε πρωτοεμφανιστεί τον Οκτώβριο με χιλιάδες μαύρες μπάλες που είχαν οδηγήσει στο προσωρινό κλείσιμο παραλιών, όπως η δημοφιλής Μποντι.

Έκτακτα μέτρα και έρευνες

Αυτή τη φορά, οι αρχές έκλεισαν εννέα παραλίες, συμπεριλαμβανομένων των Manly και Dee Why. Όπως δήλωσε η δήμαρχος των Βόρειων Παραλιών, Σου Χάινς, «δεν ξέρουμε ακόμη τι είναι αυτές οι μπάλες, και αυτό τις καθιστά ακόμα πιο ανησυχητικές». Οι πρώτες αναφορές έδειχναν πιθανές διαρροές λυμάτων, αλλά τα νέα ευρήματα παραμένουν ανεξήγητα.Οι αρχές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας (EPA), συγκεντρώνουν δείγματα για περαιτέρω ανάλυση, ενώ εξετάζονται και άλλες περιοχές. Το κοινό καλείται να ενημερώσει τις αρχές αν εντοπίσει νέα συντρίμμια.

Τι δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις;

Παρά τον αρχικό χαρακτηρισμό τους ως «μπάλες πίσσας», οι αναλύσεις από το περιστατικό του Οκτωβρίου αποκάλυψαν μια πολυσύνθετη σύνθεση. Τα συντρίμμια περιείχαν από μαγειρικό λάδι και σαπούνι, μέχρι μεθαμφεταμίνη, φάρμακα και τρίχες. Σύμφωνα με επιστήμονες, το υλικό μοιάζει με “fatbergs” – μάζες λίπους και λαδιού που σχηματίζονται συχνά στα αποχετευτικά συστήματα.

Ωστόσο, το Sydney Water αρνείται οποιοδήποτε γνωστό πρόβλημα στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης, αφήνοντας την προέλευση των μπαλών άγνωστη.

Η πολιτικός των Πρασίνων, Σου Χίγκινσον, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την αδυναμία των αρχών να εξηγήσουν την προέλευση των μπαλών, λέγοντας: «Η EPA δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παραλιών του Σίδνεϊ για το κοινό».

Το φαινόμενο προκαλεί ευρύτερη ανησυχία για την περιβαλλοντική υγεία και την ασφάλεια των λουομένων, με τις αρχές να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους και καθαρισμούς.

Το μυστήριο συνεχίζεται

Μέχρι να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για την προέλευση και τη φύση αυτών των μπαλών, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραλιών καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

Ελλάδα Χτες
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

Ελλάδα Χτες
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

Πολιτική Χτες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία