E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε – Τι πραγματικά συνέβη

Όλο το παρασκήνιο για τις παραβάσεις στο πόθεν έσχες

Δημοσίευση 14/1/2025 | 14:14

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε – Τι πραγματικά συνέβη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα Τρίτη 14/01, μίλησε μέσω ζωντανής σύνδεσης με την εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 σχετικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε όπως έγινε γνωστό εχθές 13/01.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κατηγορηθεί για τα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει δημόσια με τα περιουσιακά του στοιχεία. Συγκεκριμένα, ο ίδιος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για πλημμεληματική κατηγορία που αφορά σε παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – Δείτε εδώ το πόθεν έσχες.

Η παραπομπή αυτή σε δίκη έρχεται μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που είχε διενεργήσει για το θέμα αυτό η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση τον Μάρτιο του 2024 εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας στις ΗΠΑ από τον τότε πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, διατάξεις του οποίου απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.


Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε

«Καλημέρα, καταρχάς απλοί άνθρωποι είμαστε. Το βασικό σε αυτό που είπες είναι ότι δεν είναι εξωχώρια η προσωπική μου εταιρία, στην ουσία ο εαυτός μου που δάνεισε στην Αυγή στο κόκκινο το Χριστουγεννιάτικο δώρο. Είναι μια εταιρία στην Αμερική που είναι προσωπική εταιρία με το καθεστώς εκεί που στην ουσία φορολογείται στο ΑΦΜ, το προσωπικό.

Με άλλα λόγια είναι προσωπικό ζήτημα, είναι σαν εγώ να έχω δανείσει το Χριστουγεννιάτικο δώρο και είναι τιμή μου που παραπέμπομαι στην δικαιοσύνη για ένα ¨πλημμέλημα” εντός εισαγωγικών, για το γεγονός ότι ως ομογενής το κοινό του νόμου, δεν υπήρχε πρόβλεψη για το πως οι ομογενείς να μπορούν να πολιτευτούν στην Ελλάδα και να μπορούν να βιοπορίζονται, να μπορούν να έχουν τον κόπο της δουλειάς τους στο εξωτερικό χωρίς να τιμωρούνται επειδή είναι στην Ελλάδα.

Άρα τιμή μου που είμαι ο μόνος πολιτικός που έχει δανείσει στο κόμμα του το μέγιστο, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε δημόσιο, ούτε από το κράτος. Μακάρι να έκαναν και άλλοι. Εάν οι νόμοι δεν άλλαζαν η Ελλάδα δεν θα είχε πρόοδο. Οι νόμοι αλλάζουν όλη την ώρα, το θέμα είναι όταν οι νόμοι δεν είναι λειτουργικοί πρέπει να τους ανανεώνουμε.

Δεν είμαι νομικός για να σχολιάσω την δίκη μου, θεωρώ ότι θα αθωωθώ γιατί δεν το έκανα με δόλο, αλλιώς δεν θα υπήρχε ούτε καν χαρτόσημο σε αυτή τη δανεική σύμβαση την οποία την κατήγγειλε ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ που απέλησα για άλλους λόγους τους οποίους θα αναφέρω στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Σκληραίνει» ο ανταγωνισμός τα Σαββατοκύριακα – Τι έρχεται στη βραδινή ζώνη

Media 14.03.2026
Τα κανάλια επιστρατεύουν τα δυνατά τους χαρτιά και ο ανταγωνισμός «φουντώνει»

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Σινεμά 14.03.2026
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

Χρήστος Δάντης: Διακόπτει τις εμφανίσεις του

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής ενημέρωσε πως η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στη μουσική σκηνή που εμφανίζεται

Αρης Σοϊλέδης – Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο πρώην ποδοσφαιριστής

Tabloid Χτες
Δεν αποκάλυψε τον λόγο που τον οδήγησε στα επείγοντα

Kόρινθος: Πολίτης με νταλκά μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο και... τραγουδούσε Καζαντζίδη!

Παράξενα Χτες
Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, όταν πολίτης μπήκε στην αίθουσα και άρχισε να τραγουδά.

Ο Akylas ερμήνευσε μία διαφορετική εκτέλεση του «Ferto» και αποθεώθηκε

Eurovision Χτες
Δείτε το βίντεο - «Η λυπημένη εκδοχή του Ferto» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη λεζάντα του

Ο Robbie Williams απέλυσε τον μάνατζέρ του μετά από 14 χρόνια

Tabloid Χτες
Τέλος στη συνεργασία με τον Μάικλ Λόνι - «Το μουσικό τοπίο αλλάζει γρήγορα», εξήγησε