E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε – Τι πραγματικά συνέβη

Όλο το παρασκήνιο για τις παραβάσεις στο πόθεν έσχες

Δημοσίευση 14/1/2025 | 14:14

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε – Τι πραγματικά συνέβη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα Τρίτη 14/01, μίλησε μέσω ζωντανής σύνδεσης με την εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 σχετικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε όπως έγινε γνωστό εχθές 13/01.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κατηγορηθεί για τα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει δημόσια με τα περιουσιακά του στοιχεία. Συγκεκριμένα, ο ίδιος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για πλημμεληματική κατηγορία που αφορά σε παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – Δείτε εδώ το πόθεν έσχες.

Η παραπομπή αυτή σε δίκη έρχεται μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που είχε διενεργήσει για το θέμα αυτό η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση τον Μάρτιο του 2024 εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας στις ΗΠΑ από τον τότε πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, διατάξεις του οποίου απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.


Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε

«Καλημέρα, καταρχάς απλοί άνθρωποι είμαστε. Το βασικό σε αυτό που είπες είναι ότι δεν είναι εξωχώρια η προσωπική μου εταιρία, στην ουσία ο εαυτός μου που δάνεισε στην Αυγή στο κόκκινο το Χριστουγεννιάτικο δώρο. Είναι μια εταιρία στην Αμερική που είναι προσωπική εταιρία με το καθεστώς εκεί που στην ουσία φορολογείται στο ΑΦΜ, το προσωπικό.

Με άλλα λόγια είναι προσωπικό ζήτημα, είναι σαν εγώ να έχω δανείσει το Χριστουγεννιάτικο δώρο και είναι τιμή μου που παραπέμπομαι στην δικαιοσύνη για ένα ¨πλημμέλημα” εντός εισαγωγικών, για το γεγονός ότι ως ομογενής το κοινό του νόμου, δεν υπήρχε πρόβλεψη για το πως οι ομογενείς να μπορούν να πολιτευτούν στην Ελλάδα και να μπορούν να βιοπορίζονται, να μπορούν να έχουν τον κόπο της δουλειάς τους στο εξωτερικό χωρίς να τιμωρούνται επειδή είναι στην Ελλάδα.

Άρα τιμή μου που είμαι ο μόνος πολιτικός που έχει δανείσει στο κόμμα του το μέγιστο, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε δημόσιο, ούτε από το κράτος. Μακάρι να έκαναν και άλλοι. Εάν οι νόμοι δεν άλλαζαν η Ελλάδα δεν θα είχε πρόοδο. Οι νόμοι αλλάζουν όλη την ώρα, το θέμα είναι όταν οι νόμοι δεν είναι λειτουργικοί πρέπει να τους ανανεώνουμε.

Δεν είμαι νομικός για να σχολιάσω την δίκη μου, θεωρώ ότι θα αθωωθώ γιατί δεν το έκανα με δόλο, αλλιώς δεν θα υπήρχε ούτε καν χαρτόσημο σε αυτή τη δανεική σύμβαση την οποία την κατήγγειλε ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ που απέλησα για άλλους λόγους τους οποίους θα αναφέρω στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχω μετανιώσει για συμπεριφορές, έχω υπάρξει άδικος σε συνεργασίες»

Tabloid 01.02.2026
Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα, είπαμε;»

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη μήνυση στον Αδωνι Γεωργιάδη: «Από παλικαρισμούς και νταηλίκια χορτάσαμε»

Tabloid 01.02.2026
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε σε ζωντανή σύνδεση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ποιος είναι ο Κρητικό πιλότος που έγινε viral χάρη στις ξεκαρδιστικές ατάκες του

Tabloid 01.02.2026
Η προσγείωση δεν ήταν εύκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά ο πιλότος δεν άφησε το άγχος να φανεί

Το «απίθανο ζευγάρι» των 00s που μάγεψε τα tabloids και τελείωσε νωρίς

Celebrity Stories 01.02.2026
Από τα πλατό του Scrubs μέχρι τα τραγούδια της καρδιάς – η σχέση που καθήλωσε τα φώτα της δημοσιότητας και… τελείωσε λόγω διαφοράς ηλικίας

Έλλη Κοκκίνου – Αμηχανία στο «Καλύτερα δε γίνεται» για τον Διονύση Σχοινά

Tabloid Χτες
«Έχουν περάσει τα χρόνια, έχουν παραγραφεί αυτά»

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Με προσβάλλει να με υποστηρίζει»

Tabloid Χτες
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος καυτηρίασε τη στάση του Γιώργου Λιάγκα

Evangelia: Παντρεύεται στην Κρήτη

Tabloid Χτες
Όλα δείχνουν πως η τραγουδίστρια Evangelia και ο αρραβωνιαστικός της, Jay Stolar ετοιμάζονται για κρητικό γάμο

Γιώργος Σεϊταρίδης: Τρία χρόνια παρακαλούσα τη σύζυγό μου να με παντρευτεί

Tabloid Χτες
Έχουμε φτάσει στα 12 χρόνια και ακόμα με αντέχει, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Η Πέγκυ Ζήνα «μεταμορφώθηκε» σε Αμαλία από το «Παρά Πέντε» και τραγούδησε το «Ματώνω»

Tabloid Χτες
Χρόνια περιμέναμε αυτό το το βίντεο και πλέον, ήρθε