E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη φυλακή 48χρονος που χτυπούσε τη σύζυγο και τα παιδιά τους

«Μόλις είδα τους αστυνομικούς ένιωσα ασφάλεια μετά από χρόνια», είπε η 44χρονη

Δημοσίευση 14/1/2025 | 08:23

Στη φυλακή 48χρονος που χτυπούσε τη σύζυγο και τα παιδιά τους

«Τη στιγμή που αντίκρισα τους αστυνομικούς στο σπίτι ένιωσα ασφάλεια μετά από πολλά χρόνια». Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησε μία 44χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιγράψει στους δικαστές τη «λύτρωση» που ένιωσε όταν κατάλαβε πως ο σύζυγός της, που κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, επιτέλους θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Έτσι κι έγινε τελικά, αφού μετά τη σύλληψή του ο 48χρονος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή, ενώπιον ανηλίκων και για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή. Μάλιστα, οι δικαστές διέταξαν να εκτίσει το σύνολο της ποινής του και αποφάσισαν η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 44χρονης γυναίκας, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μέσα στο σπίτι τους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η παθούσα κατήγγειλε ότι στις 7:30, την ώρα που ετοίμαζε την 13χρονη κόρη της για το σχολείο, μετά από μία συζήτηση που είχε με τον κατηγορούμενο, εκείνος νευρίασε, όρμησε προς το μέρος της και άρχισε να την σφίγγει με δύναμη από τον λαιμό. Η ανήλικη, βλέποντας τη ζωή τη μητέρα της να κινδυνεύει, μπήκε στη μέση και προσπάθησε να την προστατεύσει όμως ο κατηγορούμενος την έπιασε από τα μαλλιά και την πέταξε με δύναμη στον καναπέ.

Εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα βρισκόταν και ο 24χρονος γιος του ζευγαριού ο οποίος άκουσε τις φωνές και για ακόμη μία φορά έβαλε το σώμα του μπροστά για να προστατεύσει την 44χρονη, καθώς ο πατέρας του προσπαθούσε να την χτυπήσει, απειλώντας τους παράλληλα ότι θα τους σκοτώσει. Μόλις η 13χρονη έφυγε για το σχολείο, τότε γιος και μητέρα κλειδώθηκαν στο υπνοδωμάτιο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί και να τους σώσουν.

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στη 1 τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος είχε επιτεθεί και πάλι στη σύζυγό του όταν την έπιασε ξανά από το λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει, όμως τα παιδιά της πάλι μπήκαν στη μέση για να την προστατεύσουν. Τότε απείλησε τον 24χρονο και τη μητέρα του λέγοντας ότι είχε σκοπό να τους σκοτώσει και τους δύο.

Μάλιστα, αυτά δεν ήταν τα μοναδικά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης, όπως είπε στους αστυνομικούς, καθώς πολύ συχνά ο σύζυγός της εκδήλωνε παρόμοια συμπροφορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν πριν από κάποια χρόνια την χτύπησε με το χέρι του δυνατά στο αριστερό της αυτί με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Όπως κατέθεσε η γυναίκα, δεν τον είχε καταγγείλει νωρίτερα καθώς ένιωθε ντροπή, όμως τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ο γιος της οικογένειας κατέθεσε με τη σειρά του ότι φοβάται για τη ζωή της μητέρας του και ότι βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να την προστατεύσει από τα χέρια του πατέρα του. Μιλώντας για το τελευταίο περιστατικό είπε ότι ο κατηγορούμενος την είχε ρίξει στο κρεβάτι και προσπαθούσε να της γυρίσει το χέρι όσο εκείνος είχε πέσει από πάνω της για να μη δεχθεί χτυπήματα, ενώ το συμβάν έληξε όταν γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε εγκαίρως, λίγα λεπτά αργότερα.

Ο νεαρός σημείωσε πως είναι συχνά αυτά τα περιστατικά βίας εις βάρος τόσο της μητέρας του όσο και του ίδιου, ενώ έφτασε στο σημείο να ενημερώσει μέχρι και φιλικό του πρόσωπο πως αν του συμβεί οτιδήποτε τότε θα ευθύνεται ο πατέρας του.

Στην απολογία του ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι δεν χτύπησε ούτε απείλησε τη σύζυγο και τα παιδιά του παρά μόνο έσπρωξε «απαλά» την ανήλικη κόρη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Συγκλονίζει η περιγραφή της 40χρονης μητέρας η οποία κατάφερε να διασωθεί, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια ‑ Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρό ανασύρθηκε από πισίνα ανήλικο παιδί

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη με ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα

Νίκαια: Πήγαν να ανατινάξουν οικογένεια σωφρονιστικού στον αέρα γιατί έκανε… πολλές εφόδους σε κελιά

Ελλάδα 02.07.2026
Το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στη Νίκαια

Τουρκία: Συλλήψη του γνωστού stand‑up κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς με κατηγορία προσβολής του Ισλάμ

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Στο σόου, ο κωμικός αποτυπώνει σατιρικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με αιχμές για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Θεσσαλονίκη: Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης με γκαζάκια – Εντοπίστηκε το δίκυκλό τους

Ελλάδα 02.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν καρέ από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών της φονικής επίθεσης με γκαζάκια, στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά τώρα στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, σηκώθηκαν τρία εναέρια

Ελλάδα 02.07.2026
Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Πέθανε ο Γιώργος Τσαλακός

Κόσμος 02.07.2026
Έφυγε έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο - Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου

Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η έρευνα γα τα λείψανα, που ανακαλύφθηκαν στην Εκκλησία Αγίων Πέτρου και Παύλου δεν έχει αποκλείσει «εντελώς» το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει όντως στον ντ` Αρτανιάν

Ενοικιαστής στα Πετράλωνα: Είχε προειδοποιήσει για την κλίση της πολυκατοικίας 15 μέρες πριν – Του είπαν ότι φταίει ο σεισμός στην Εύβοια

Ελλάδα 02.07.2026
Ο κ. Μπάμπης Τσαπάς είχε ενημερώσει την ιδιοκτήτρια της αποθήκης, επισημαίνοντας ότι πιθανώς υπαίτιες ήταν οι εργασίες ανέγερσης πολυκατοικίας στο διπλανό οικόπεδο