E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη φυλακή 48χρονος που χτυπούσε τη σύζυγο και τα παιδιά τους

«Μόλις είδα τους αστυνομικούς ένιωσα ασφάλεια μετά από χρόνια», είπε η 44χρονη

Δημοσίευση 14/1/2025 | 08:23

Στη φυλακή 48χρονος που χτυπούσε τη σύζυγο και τα παιδιά τους

«Τη στιγμή που αντίκρισα τους αστυνομικούς στο σπίτι ένιωσα ασφάλεια μετά από πολλά χρόνια». Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησε μία 44χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιγράψει στους δικαστές τη «λύτρωση» που ένιωσε όταν κατάλαβε πως ο σύζυγός της, που κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, επιτέλους θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Έτσι κι έγινε τελικά, αφού μετά τη σύλληψή του ο 48χρονος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή, ενώπιον ανηλίκων και για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή. Μάλιστα, οι δικαστές διέταξαν να εκτίσει το σύνολο της ποινής του και αποφάσισαν η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 44χρονης γυναίκας, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μέσα στο σπίτι τους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η παθούσα κατήγγειλε ότι στις 7:30, την ώρα που ετοίμαζε την 13χρονη κόρη της για το σχολείο, μετά από μία συζήτηση που είχε με τον κατηγορούμενο, εκείνος νευρίασε, όρμησε προς το μέρος της και άρχισε να την σφίγγει με δύναμη από τον λαιμό. Η ανήλικη, βλέποντας τη ζωή τη μητέρα της να κινδυνεύει, μπήκε στη μέση και προσπάθησε να την προστατεύσει όμως ο κατηγορούμενος την έπιασε από τα μαλλιά και την πέταξε με δύναμη στον καναπέ.

Εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα βρισκόταν και ο 24χρονος γιος του ζευγαριού ο οποίος άκουσε τις φωνές και για ακόμη μία φορά έβαλε το σώμα του μπροστά για να προστατεύσει την 44χρονη, καθώς ο πατέρας του προσπαθούσε να την χτυπήσει, απειλώντας τους παράλληλα ότι θα τους σκοτώσει. Μόλις η 13χρονη έφυγε για το σχολείο, τότε γιος και μητέρα κλειδώθηκαν στο υπνοδωμάτιο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί και να τους σώσουν.

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στη 1 τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος είχε επιτεθεί και πάλι στη σύζυγό του όταν την έπιασε ξανά από το λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει, όμως τα παιδιά της πάλι μπήκαν στη μέση για να την προστατεύσουν. Τότε απείλησε τον 24χρονο και τη μητέρα του λέγοντας ότι είχε σκοπό να τους σκοτώσει και τους δύο.

Μάλιστα, αυτά δεν ήταν τα μοναδικά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης, όπως είπε στους αστυνομικούς, καθώς πολύ συχνά ο σύζυγός της εκδήλωνε παρόμοια συμπροφορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν πριν από κάποια χρόνια την χτύπησε με το χέρι του δυνατά στο αριστερό της αυτί με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Όπως κατέθεσε η γυναίκα, δεν τον είχε καταγγείλει νωρίτερα καθώς ένιωθε ντροπή, όμως τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ο γιος της οικογένειας κατέθεσε με τη σειρά του ότι φοβάται για τη ζωή της μητέρας του και ότι βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να την προστατεύσει από τα χέρια του πατέρα του. Μιλώντας για το τελευταίο περιστατικό είπε ότι ο κατηγορούμενος την είχε ρίξει στο κρεβάτι και προσπαθούσε να της γυρίσει το χέρι όσο εκείνος είχε πέσει από πάνω της για να μη δεχθεί χτυπήματα, ενώ το συμβάν έληξε όταν γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε εγκαίρως, λίγα λεπτά αργότερα.

Ο νεαρός σημείωσε πως είναι συχνά αυτά τα περιστατικά βίας εις βάρος τόσο της μητέρας του όσο και του ίδιου, ενώ έφτασε στο σημείο να ενημερώσει μέχρι και φιλικό του πρόσωπο πως αν του συμβεί οτιδήποτε τότε θα ευθύνεται ο πατέρας του.

Στην απολογία του ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι δεν χτύπησε ούτε απείλησε τη σύζυγο και τα παιδιά του παρά μόνο έσπρωξε «απαλά» την ανήλικη κόρη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες

Νιγηρία: Αδιανόητο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο για το στεγαστικό

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα 794.000 κλειστά σπίτια στην Ελλάδα και τα παραδείγματα άλλων χωρών

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή

Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Ο ορειβάτης κατευθύνθηκε από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται

Καιρός: Καταιγίδες το επόμενο 24ωρο από ψυχρές αέριες μάζες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός Χτες
Η μετεωρολογική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα