E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προειδοποίηση ΕΜΥ για κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια

Νέα προειδοποίηση εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επικαιροποιώντας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Δημοσίευση 13/1/2025 | 13:14

Προειδοποίηση ΕΜΥ για κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια

Όπως σημειώνει η ΕΜΥ, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη (14-01-25).

Από την Τετάρτη (15-01-25) τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν ενώ ο παγετός, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, θα συνεχιστεί για το επόμενο τριήμερο.

Ειδικότερα, τη Δεύτερα 13-01-2025:

α) Βροχές – καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο (κυρίως το νότιο), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες και την Εύβοια.

β) Χιόνια

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν και σήμερα, Δευτέρα, για περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας σε πολύ χαμηλά υψόμετρα – ενδεικτικά τα 200 με 300 μέτρα. Λίγο πιο νότια τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα και αύριο θα χιονίζει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Δεν αποκλείεται κατά περιόδους να φτάνουν τα χιόνια ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Στην Αττική, σήμερα και αύριο, κατά διαστήματα θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και μικροπλημμυρικά επεισόδια.

Σημειώνεται πως στην Αττική, λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της λεωφόρου Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά. Πρόκειται για το ίδιο σημείο που είχε πλημμυρίσει και με λύματα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η κατάσταση στους δρόμους της Αττικής είναι εξαιρετικά δύσκολη από το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας της κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

«Πείραζαν» μετρητές και έκλεβαν ρεύμα στη μισή Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πέντε περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ.

Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κόσμος - Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

Διαφήμιση καθαριστικού για «βρώμικες γυναίκες» και «τοξικούς άνδρες» προκάλεσε σάλο στην Κίνα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Dettol απολογήθηκε δημοσίως - «Απαίσια διαφήμιση, με άφησε άφωνο», σχολιάζουν χρήστες στα κινεζικά social media

Αλλάζει όψη η Αττική: Αυτοί είναι οι 47 δρόμοι που μετατρέπονται σε ποδηλατόδρομους ‑ Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Ελλάδα 24.06.2026
Το εμβληματικό έργο του Βόρειου Ποδηλατικού Αξονα «Κηφισιά-Γκάζι» μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης, αλλάζοντας τον χάρτη των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα.

Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Ζητάω συγγνώμη» λέει ο 43χρονος ‑ Μήνυση κατά της συζύγου του δράστη από τον αδερφό

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
«Το μετάνιωσα, θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και τη δική μου», φέρεται να δήλωσε ο Σκοπιανός

Αίγιο: Το «ορφανό» DNA στο όπλο του διπλού φονικού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Στο Αίγιο εξετάζεται DNA τρίτου ατόμου στο όπλο του διπλού φονικού, ενώ ο 65χρονος Ιταλός επιμένει πως είναι αθώος

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: 36χρονη γιατρός έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκές στον τοκετό

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η άτυχη μητέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό την Παρασκευή το μεσημέρι και το Σάββατο παρουσιάστηκαν επιπλοκές - Κρίθηκε η ανάγκη μεταφοράς της σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και κατέληξε