E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα

Δημοσίευση 13/1/2025 | 10:09

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Ένα κρούσμα μεταπνευμονοϊού ΗMPV νοσηλεύεται με βαριά λοίμωξη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο ασθενής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στην εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», παρουσιάζει βαρύτατη νόσο, καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και είναι σε ανοσοκαταστολή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να τον διασωληνώσουν. Οι πρώτες εξετάσεις αποκάλυψαν λοίμωξη από τον ανθρώπινο μεταπνευμονοϊό (ΗMPV), ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα επαναληπτικά τεστ. Πρόκειται για το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media, ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος τόνισε πως στη ΜΕΘ νοσηλεύεται σε πρηνή θέση ασθενής διασωληνωμένος με βαριά νόσο, σε έδαφος ανοσοκαταστολής.

Δείτε την ανάρτηση:

«Δεύτερο καταγεγραμμένο βαρύ κρούσμα με μεταπνευμονοϊό σε μία εβδομάδα
Ο ΗMPV, είναι ένας εποχικός αναπνευστικός ιός που συνήθως δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος για ηλικιωμένους, πολύ μικρά παιδιά και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής στο Νοσοκομείο «Αττικόν» πάσχει από σοβαρή αιματολογική κακοήθεια.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει προκαλέσει ανησυχία το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης περιστατικών σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Στην Ελλάδα, εκτός από το περιστατικό στο «Αττικόν», ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη, με έναν 70χρονο που νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Στην ίδια οικογένεια έχουν μολυνθεί και άλλα μέλη, με ηπιότερα συμπτώματα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της στενής παρακολούθησης των ασθενών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η τήρηση μέτρων υγιεινής, όπως η τακτική πλύση των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, παραμένουν σημαντικά μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξολοθρευτής 2: Έφυγε από τη ζωή ο Γουίλιαμ Γουίσερ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Γουίλιαμ Γουίσερ, συνσεναριογράφος του «Εξολοθρευτή 2» μαζί με τον Τζέιμς Κάμερον, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το υπουργείο Υγείας δίνει γενικές οδηγίες για τις μέρες που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Ιαπωνία: Υπάλληλοι φορούν στολές αρκούδας για να εκπαιδεύσουν κατοίκους στην αντιμετώπισή τους

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές, έχουν κλείσει πάνω από 100 σχολεία και οι αρχές εκπαιδεύουν τους πολίτες στη χρήση όπλων.

Ο Νίκο Γουίλιαμς και η συγκινητική χειρονομία για τη μητέρα του μετά το Μουντιάλ – Η ιστορία που κρύβεται πίσω

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής παρέδωσε το μετάλλιό του στη μητέρα του, η οποία είχε διασχίσει τη Σαχάρα έγκυος για να φτάσει στην Ισπανία.

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.