E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα

Δημοσίευση 13/1/2025 | 10:09

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Ένα κρούσμα μεταπνευμονοϊού ΗMPV νοσηλεύεται με βαριά λοίμωξη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο ασθενής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στην εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», παρουσιάζει βαρύτατη νόσο, καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και είναι σε ανοσοκαταστολή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να τον διασωληνώσουν. Οι πρώτες εξετάσεις αποκάλυψαν λοίμωξη από τον ανθρώπινο μεταπνευμονοϊό (ΗMPV), ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα επαναληπτικά τεστ. Πρόκειται για το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media, ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος τόνισε πως στη ΜΕΘ νοσηλεύεται σε πρηνή θέση ασθενής διασωληνωμένος με βαριά νόσο, σε έδαφος ανοσοκαταστολής.

Δείτε την ανάρτηση:

«Δεύτερο καταγεγραμμένο βαρύ κρούσμα με μεταπνευμονοϊό σε μία εβδομάδα
Ο ΗMPV, είναι ένας εποχικός αναπνευστικός ιός που συνήθως δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος για ηλικιωμένους, πολύ μικρά παιδιά και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής στο Νοσοκομείο «Αττικόν» πάσχει από σοβαρή αιματολογική κακοήθεια.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει προκαλέσει ανησυχία το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης περιστατικών σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Στην Ελλάδα, εκτός από το περιστατικό στο «Αττικόν», ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη, με έναν 70χρονο που νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Στην ίδια οικογένεια έχουν μολυνθεί και άλλα μέλη, με ηπιότερα συμπτώματα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της στενής παρακολούθησης των ασθενών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η τήρηση μέτρων υγιεινής, όπως η τακτική πλύση των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, παραμένουν σημαντικά μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα 25.04.2026
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό