E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα

Δημοσίευση 13/1/2025 | 10:09

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Ένα κρούσμα μεταπνευμονοϊού ΗMPV νοσηλεύεται με βαριά λοίμωξη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο ασθενής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στην εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», παρουσιάζει βαρύτατη νόσο, καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και είναι σε ανοσοκαταστολή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να τον διασωληνώσουν. Οι πρώτες εξετάσεις αποκάλυψαν λοίμωξη από τον ανθρώπινο μεταπνευμονοϊό (ΗMPV), ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα επαναληπτικά τεστ. Πρόκειται για το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media, ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος τόνισε πως στη ΜΕΘ νοσηλεύεται σε πρηνή θέση ασθενής διασωληνωμένος με βαριά νόσο, σε έδαφος ανοσοκαταστολής.

Δείτε την ανάρτηση:

«Δεύτερο καταγεγραμμένο βαρύ κρούσμα με μεταπνευμονοϊό σε μία εβδομάδα
Ο ΗMPV, είναι ένας εποχικός αναπνευστικός ιός που συνήθως δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος για ηλικιωμένους, πολύ μικρά παιδιά και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής στο Νοσοκομείο «Αττικόν» πάσχει από σοβαρή αιματολογική κακοήθεια.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει προκαλέσει ανησυχία το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης περιστατικών σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Στην Ελλάδα, εκτός από το περιστατικό στο «Αττικόν», ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη, με έναν 70χρονο που νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Στην ίδια οικογένεια έχουν μολυνθεί και άλλα μέλη, με ηπιότερα συμπτώματα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της στενής παρακολούθησης των ασθενών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η τήρηση μέτρων υγιεινής, όπως η τακτική πλύση των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, παραμένουν σημαντικά μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Κόσμος 05.03.2026
Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 05.03.2026
Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές

Νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης με αυξημένη μεταδοτικότητα – Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Κόσμος 05.03.2026
Καταγράφεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας

«Θα λες ψέματα μέχρι να πεθάνεις»: 43χρονη δήμαρχος καταδικάστηκε για βiασμό 16χρονου

Κόσμος 05.03.2026
Η Μίστι Ρόμπερτς αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης για τη σeξουαλική επίθεση τον Ιούλιο του 2024 σε πισίνα-πάρτι