E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα

Δημοσίευση 13/1/2025 | 10:09

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο ασθενής με μεταπνευμονοϊό

Ένα κρούσμα μεταπνευμονοϊού ΗMPV νοσηλεύεται με βαριά λοίμωξη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο ασθενής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στην εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», παρουσιάζει βαρύτατη νόσο, καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και είναι σε ανοσοκαταστολή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να τον διασωληνώσουν. Οι πρώτες εξετάσεις αποκάλυψαν λοίμωξη από τον ανθρώπινο μεταπνευμονοϊό (ΗMPV), ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα επαναληπτικά τεστ. Πρόκειται για το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα HMPV στη χώρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media, ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος τόνισε πως στη ΜΕΘ νοσηλεύεται σε πρηνή θέση ασθενής διασωληνωμένος με βαριά νόσο, σε έδαφος ανοσοκαταστολής.

Δείτε την ανάρτηση:

«Δεύτερο καταγεγραμμένο βαρύ κρούσμα με μεταπνευμονοϊό σε μία εβδομάδα
Ο ΗMPV, είναι ένας εποχικός αναπνευστικός ιός που συνήθως δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος για ηλικιωμένους, πολύ μικρά παιδιά και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής στο Νοσοκομείο «Αττικόν» πάσχει από σοβαρή αιματολογική κακοήθεια.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει προκαλέσει ανησυχία το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης περιστατικών σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Στην Ελλάδα, εκτός από το περιστατικό στο «Αττικόν», ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη, με έναν 70χρονο που νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Στην ίδια οικογένεια έχουν μολυνθεί και άλλα μέλη, με ηπιότερα συμπτώματα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της στενής παρακολούθησης των ασθενών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η τήρηση μέτρων υγιεινής, όπως η τακτική πλύση των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, παραμένουν σημαντικά μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φοιτητική στέγη: Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Πού φτάνουν τα ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα 7 στα 10 σπίτια στην Αθήνα ξεπερνούν τα 50 χρόνια - Πόσο ψάχνουν να πληρώσουν οι υποψήφιοι φοιτητές σε κάθε πόλη

Xάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «Red Code» λόγω καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Δύο «αόρατα κύματα» χτύπησαν τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 90 λεπτά

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το φαινόμενο «pressure jump» που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Πάτρα: Κυνηγούσε την γυναίκα του για να την χτυπήσει – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για να τη σώσει

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και συνέλαβαν τον νταή σύζυγο

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.