E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος μιας μπριζόλας σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα

Δημοσίευση 12/1/2025 | 19:49

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ένας Έλληνας επιστήμονας εξηγεί πως όλο αυτό το διάστημα μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας λάθος και προτείνει τον σωστό τρόπο ψησίματος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βεκίνη από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ελλάδας η προσθήκη αλατιού καταστρέφει μια καλή μπριζόλα και επισημαίνει ακόμη πως αντί να την ψήσουμε στο τηγάνι, θα πρέπει πρώτα να την βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, γράφει η Express

Ο ειδικός λέει ότι η προσθήκη αλατιού αφαιρεί την υγρασία από το κρέας, καθιστώντας το πιο σκληρό και λιγότερο γευστικό. Αντί να βάζετε μπαχαρικά πριν από το τηγάνισμα, συνιστά να ζεσταίνετε τη μπριζόλα στο φούρνο μικροκυμάτων για έως και δύο λεπτά, πριν τη σοτάρετε γρήγορα για όχι περισσότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο τηγάνι.

Εξήγησε στο podcast Instant Genius του BBC: «Το αλάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται σε μια μπριζόλα πριν τηγανιστεί. Το αλάτι έχει αυτή την οσμωτική ικανότητα να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το κρέας και ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα σκληρό και άγευστο αποτέλεσμα.

«Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο μαγειρέματος ο Γιώργος Βεκίνης λέει: «Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια».

Τόνισε ακόμη πως η η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 έως 60 βαθμούς Κελσίου και προτείνει να προσθέσουμε και λίγο λάδι για περισσότερη γεύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αμαλία Κωστοπούλου απογείωσε το preppy στυλ με άρωμα Νέας Υόρκης

Style 14.10.2025
Μας δίνει έμπνευση για το φθινοπωρινό μας στυλ!

Ποια sneakers είναι cool αυτή τη στιγμή; Ένα breakdown των πιο hot τάσεων

Style 14.10.2025
Από animal prints μέχρι suede υφές και mules, αυτά είναι τα παπούτσια που φοριούνται τώρα παντού.

Το skincare λάθος που κάνεις κάθε βράδυ και σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη

Style Χτες
Το μυστικό που αγνοείς και «κλέβει» τη φρεσκάδα από την επιδερμίδα σου

Το mind hack που θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι σε 5 λεπτά

Body+Mind Χτες
Αυτό το mind hack είναι σαν το κουμπί reset που όλοι χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας!

Τα πιο εύκολα μπισκότα που φτιάξατε ποτέ

Food Χτες
Είναι τραγανά έξω και μαλακά μέσα

Οι τρείς τροφές για να κόψετε την πείνα σας

Food Χτες
Για να μην παρασύρεστε από την λιγούρα

Η ευρωπαϊκή χώρα που μπορείς να ταξιδέψεις σχεδόν δωρεάν

Ταξίδια Προχτές
Η πρώτη χώρα στον κόσμο με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες και δεκάδες πολιτιστικές εμπειρίες χωρίς κόστος!

Τα 4 καλύτερα προϊόντα ματιών για να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους

Style Προχτές
Αξίζει να επενδύσεις στη φροντίδα σου, γιατί τα μάτια σου είναι η πιο εκφραστική περιοχή του προσώπου!

Πως η ιαπωνική τέχνη του «ikigai» μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τον σκοπό στη ζωή σου

Body+Mind Προχτές
Το ikigai δεν είναι απλά μια λέξη, αλλά τρόπος ζωής!

Από ramen μέχρι bao buns: πού τρως καλό ασιατικό στα νότια προάστια

Eat + Drink Προχτές
Τα νότια έχουν πλέον τη δική τους ταυτότητα στην ασιατική γαστρονομία