E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος μιας μπριζόλας σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα

Δημοσίευση 12/1/2025 | 19:49

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ένας Έλληνας επιστήμονας εξηγεί πως όλο αυτό το διάστημα μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας λάθος και προτείνει τον σωστό τρόπο ψησίματος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βεκίνη από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ελλάδας η προσθήκη αλατιού καταστρέφει μια καλή μπριζόλα και επισημαίνει ακόμη πως αντί να την ψήσουμε στο τηγάνι, θα πρέπει πρώτα να την βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, γράφει η Express

Ο ειδικός λέει ότι η προσθήκη αλατιού αφαιρεί την υγρασία από το κρέας, καθιστώντας το πιο σκληρό και λιγότερο γευστικό. Αντί να βάζετε μπαχαρικά πριν από το τηγάνισμα, συνιστά να ζεσταίνετε τη μπριζόλα στο φούρνο μικροκυμάτων για έως και δύο λεπτά, πριν τη σοτάρετε γρήγορα για όχι περισσότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο τηγάνι.

Εξήγησε στο podcast Instant Genius του BBC: «Το αλάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται σε μια μπριζόλα πριν τηγανιστεί. Το αλάτι έχει αυτή την οσμωτική ικανότητα να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το κρέας και ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα σκληρό και άγευστο αποτέλεσμα.

«Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο μαγειρέματος ο Γιώργος Βεκίνης λέει: «Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια».

Τόνισε ακόμη πως η η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 έως 60 βαθμούς Κελσίου και προτείνει να προσθέσουμε και λίγο λάδι για περισσότερη γεύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι το «υγρό θερμόμετρο»: Πώς σου «καίει» τον εγκέφαλο ο καύσωνας

Body+Mind 06.07.2025
Όταν ανεβαίνει το θερμόμετρο, πέφτει η διάθεση – και η μνήμη σου.

Δεν αντέχεις τα αντηλιακά; Αυτά τα 5 θα σε κάνουν να τα λατρέψεις φέτος!

Style 06.07.2025
Μην ξεχνάς πως το αντηλιακό είναι το Νο1 προϊόν αντιγήρανσης. Και με αυτές τις υφές; Δεν υπάρχει δικαιολογία!

Πόση ώρα περνάς στο κινητό; Η ψυχολογία εξηγεί τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου

Body+Mind 06.07.2025
Μάθε πώς το κινητό επηρεάζει τη σκέψη σου αλλά και πώς να πάρεις πίσω τον έλεγχο!

5 προϊόντα skincare κάτω από 20€ που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Style 06.07.2025
Με τη σωστή χρήση, θα δεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονείται, να αποκτά λάμψη και υγεία

H απόχρωση μαλλιών της Lindsay Lohan είναι το απόλυτο trend

Body+Mind 06.07.2025
Το νέο look που έκλεψε τις εντυπώσεις

Τα 5 καλύτερα φυτά για αρχάριους plant parents

Σπίτι 06.07.2025
Είναι εύκολα στη συντήρηση και πολύ όμορφα!

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Eat + Drink 06.07.2025
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

3 red flags που δείχνουν ότι η δουλειά σου σε εξαντλεί

Body+Mind 06.07.2025
Ποιος είπε ότι τα red flags αφορούν μόνο τις σχέσεις; Είναι το ίδιο σημαντικά και στη δουλειά!

Ο λόγος που ένα βρέφος δεν πρέπει να πίνει νερό

Family 06.07.2025
Μπορεί ακόμα και η ζωή του να βρεθεί σε κίνδυνο