E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος μιας μπριζόλας σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα

Δημοσίευση 12/1/2025 | 19:49

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ένας Έλληνας επιστήμονας εξηγεί πως όλο αυτό το διάστημα μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας λάθος και προτείνει τον σωστό τρόπο ψησίματος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βεκίνη από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ελλάδας η προσθήκη αλατιού καταστρέφει μια καλή μπριζόλα και επισημαίνει ακόμη πως αντί να την ψήσουμε στο τηγάνι, θα πρέπει πρώτα να την βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, γράφει η Express

Ο ειδικός λέει ότι η προσθήκη αλατιού αφαιρεί την υγρασία από το κρέας, καθιστώντας το πιο σκληρό και λιγότερο γευστικό. Αντί να βάζετε μπαχαρικά πριν από το τηγάνισμα, συνιστά να ζεσταίνετε τη μπριζόλα στο φούρνο μικροκυμάτων για έως και δύο λεπτά, πριν τη σοτάρετε γρήγορα για όχι περισσότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο τηγάνι.

Εξήγησε στο podcast Instant Genius του BBC: «Το αλάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται σε μια μπριζόλα πριν τηγανιστεί. Το αλάτι έχει αυτή την οσμωτική ικανότητα να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το κρέας και ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα σκληρό και άγευστο αποτέλεσμα.

«Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο μαγειρέματος ο Γιώργος Βεκίνης λέει: «Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια».

Τόνισε ακόμη πως η η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 έως 60 βαθμούς Κελσίου και προτείνει να προσθέσουμε και λίγο λάδι για περισσότερη γεύση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλοι μιλάνε για την εμφάνιση της Sydney Sweeney στο Stagecoach – Κι όχι άδικα!

Style 02.05.2025
Το πιο καυτό τρίο της ερήμου: Sydney Sweeney, Lizzo και Paris Hilton με outfit που έγραψαν ιστορίαα

Ξέχνα τα χάπια! Αυτό το φτηνό ρόφημα από το ψυγείο σου είναι το απόλυτο superfood για γερό ανοσοποιητικό!

Body+Mind 02.05.2025
Το ρόφημα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και κάνει το έντερό σου... ευτυχισμένο!

Το «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου που κάνει τη Μύκονο να... ιδρώνει – Η Guardian το αποθεώνει, οι Έλληνες το ανακαλύπτουν τώρα!

Ταξίδια 02.05.2025
Κυκλαδίτικη αύρα, εξωτικά νερά και παρθένα φύση – και όλα αυτά χωρίς πλοίο!

Πώς να διατηρείτε τα λεμόνια φρέσκα στο ψυγείο έως και τρεις μήνες

Food 02.05.2025
Ποιο είναι το κόλπο που πρέπει να κάνετε με τα λεμόνια

5 value for money serums με υαλουρονικό που θα «ξεδιψάσουν» την επιδερμίδα σου

Body+Mind 02.05.2025
Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει, ξεδίψασε την επιδερμίδα σου και ετοιμάσου να λάμψεις!

Lagom: Το μυστικό για ψυχική ισορροπία έρχεται από τη Σουηδία

Body+Mind 02.05.2025
Το Lagom αποτελεί μια απλή, αλλά βαθιά φιλοσοφία που προσφέρει έναν δρόμο προς την ισορροπημένη ζωή και την ψυχική ευημερία

Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη σεξουαλική ζωή;

Body+Mind Χτες
Είναι πολύ πιο αλληλένδετα απ` όσο φανταζόμαστε

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας κρύβεται σε αυτή την πρωτεΐνη

Body+Mind Χτες
Ένα «κουμπί» για τη γήρανση ανακάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες