E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος του Βασίλη Καλογήρου, που αγνοείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2024, στη Λάρισα.

Δημοσίευση 11/1/2025 | 11:21

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου, 39 ετών, στη Λάρισα, με drones και επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να «σαρώνουν» σπιθαμή τον Πηνειό, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν την 30ή Δεκεμβρίου 2024, όταν και έφυγε από το σπίτι του, στη Λάρισα, για έναν περίπατο κοντά στον Πηνειό. Παρά την τεράστια κινητοποίηση ανθρώπων και τεχνολογικών μέσων, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής το παραμικρό, με τον χρόνο πλέον να αποτελεί «εχθρό».

«Δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, γιατί δεν έχουμε βρει τον άνθρωπο. Όπως δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί σε αυτό ή να μας κάνει να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ ούτε την κοινωνά, ούτε την αστυνομία με κάποιο τρόπο. Πολύ φυσιολογικά έφυγε να κάνει μία βόλτα, την οποία έχει ξανακάνει. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, δε θα έλεγα πλούσιο. Δεν μας οδηγεί ότι μπορεί να κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείσουμε ότι όταν φθάνει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, είτε έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, δυστύχημα. Ή κάποιος προσπάθησε να κρύψει αυτό τον άνθρωπο, ή εκείνος είχε κάποιο ατύχημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει η αστυνομία, ή αποχώρησε οικειοθελώς από την περιοχή».

«Ο Βασίλης επέλεξε να εξαφανιστεί» – Η εκτίμηση Καλλιακμάνη

«Οι Αρχές αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του 39χρονου που ξεκίνησε από το σπίτι του, άφησε το κινητό του και εξαφανίστηκε προχωρώντας προς τον Πηνειό», ανέφερε ο επίτιμος Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, υπήρξαν «κάποιες μαρτυρίες ότι τον είδαν στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε ότι οι μέχρι τώρα μαρτυρίες δεν ήταν αξιόπιστες». Ωστόσο, εξήγησε πως όταν κάποιος εξαφανίζεται, είναι σύνηθες να υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, σε λίγες τελικά περιπτώσεις, όμως, αφορά σε πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη «δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι αυτόν τον άνθρωπο τον πήρε κάποιο αυτοκίνητο ή τον χτύπησε ή οτιδήποτε άλλο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε στον ποταμό. Μακάρι ο άνθρωπος να βρεθεί ζωντανός».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Βασίλης επέλεξε ο ίδιος να εξαφανιστεί, ελπίζοντας πως είναι ζωντανός. «Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος επέλεξε να εξαφανιστεί, ελπίζουμε να είναι στη ζωή», ολοκλήρωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.