E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος του Βασίλη Καλογήρου, που αγνοείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2024, στη Λάρισα.

Δημοσίευση 11/1/2025 | 11:21

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου, 39 ετών, στη Λάρισα, με drones και επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να «σαρώνουν» σπιθαμή τον Πηνειό, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν την 30ή Δεκεμβρίου 2024, όταν και έφυγε από το σπίτι του, στη Λάρισα, για έναν περίπατο κοντά στον Πηνειό. Παρά την τεράστια κινητοποίηση ανθρώπων και τεχνολογικών μέσων, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής το παραμικρό, με τον χρόνο πλέον να αποτελεί «εχθρό».

«Δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, γιατί δεν έχουμε βρει τον άνθρωπο. Όπως δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί σε αυτό ή να μας κάνει να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ ούτε την κοινωνά, ούτε την αστυνομία με κάποιο τρόπο. Πολύ φυσιολογικά έφυγε να κάνει μία βόλτα, την οποία έχει ξανακάνει. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, δε θα έλεγα πλούσιο. Δεν μας οδηγεί ότι μπορεί να κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείσουμε ότι όταν φθάνει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, είτε έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, δυστύχημα. Ή κάποιος προσπάθησε να κρύψει αυτό τον άνθρωπο, ή εκείνος είχε κάποιο ατύχημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει η αστυνομία, ή αποχώρησε οικειοθελώς από την περιοχή».

«Ο Βασίλης επέλεξε να εξαφανιστεί» – Η εκτίμηση Καλλιακμάνη

«Οι Αρχές αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του 39χρονου που ξεκίνησε από το σπίτι του, άφησε το κινητό του και εξαφανίστηκε προχωρώντας προς τον Πηνειό», ανέφερε ο επίτιμος Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, υπήρξαν «κάποιες μαρτυρίες ότι τον είδαν στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε ότι οι μέχρι τώρα μαρτυρίες δεν ήταν αξιόπιστες». Ωστόσο, εξήγησε πως όταν κάποιος εξαφανίζεται, είναι σύνηθες να υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, σε λίγες τελικά περιπτώσεις, όμως, αφορά σε πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη «δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι αυτόν τον άνθρωπο τον πήρε κάποιο αυτοκίνητο ή τον χτύπησε ή οτιδήποτε άλλο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε στον ποταμό. Μακάρι ο άνθρωπος να βρεθεί ζωντανός».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Βασίλης επέλεξε ο ίδιος να εξαφανιστεί, ελπίζοντας πως είναι ζωντανός. «Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος επέλεξε να εξαφανιστεί, ελπίζουμε να είναι στη ζωή», ολοκλήρωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Οικονομία 25.11.2025
Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Πολιτική 25.11.2025
«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Ελλάδα 25.11.2025
Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Ελλάδα 25.11.2025
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Ελλάδα 25.11.2025
Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή ‑ Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Οικονομία 25.11.2025
Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος 25.11.2025
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα 25.11.2025
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος 25.11.2025
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα 25.11.2025
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της