E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος του Βασίλη Καλογήρου, που αγνοείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2024, στη Λάρισα.

Δημοσίευση 11/1/2025 | 11:21

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου, 39 ετών, στη Λάρισα, με drones και επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να «σαρώνουν» σπιθαμή τον Πηνειό, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν την 30ή Δεκεμβρίου 2024, όταν και έφυγε από το σπίτι του, στη Λάρισα, για έναν περίπατο κοντά στον Πηνειό. Παρά την τεράστια κινητοποίηση ανθρώπων και τεχνολογικών μέσων, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής το παραμικρό, με τον χρόνο πλέον να αποτελεί «εχθρό».

«Δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, γιατί δεν έχουμε βρει τον άνθρωπο. Όπως δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί σε αυτό ή να μας κάνει να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ ούτε την κοινωνά, ούτε την αστυνομία με κάποιο τρόπο. Πολύ φυσιολογικά έφυγε να κάνει μία βόλτα, την οποία έχει ξανακάνει. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, δε θα έλεγα πλούσιο. Δεν μας οδηγεί ότι μπορεί να κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείσουμε ότι όταν φθάνει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, είτε έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, δυστύχημα. Ή κάποιος προσπάθησε να κρύψει αυτό τον άνθρωπο, ή εκείνος είχε κάποιο ατύχημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει η αστυνομία, ή αποχώρησε οικειοθελώς από την περιοχή».

«Ο Βασίλης επέλεξε να εξαφανιστεί» – Η εκτίμηση Καλλιακμάνη

«Οι Αρχές αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του 39χρονου που ξεκίνησε από το σπίτι του, άφησε το κινητό του και εξαφανίστηκε προχωρώντας προς τον Πηνειό», ανέφερε ο επίτιμος Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, υπήρξαν «κάποιες μαρτυρίες ότι τον είδαν στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε ότι οι μέχρι τώρα μαρτυρίες δεν ήταν αξιόπιστες». Ωστόσο, εξήγησε πως όταν κάποιος εξαφανίζεται, είναι σύνηθες να υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, σε λίγες τελικά περιπτώσεις, όμως, αφορά σε πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη «δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι αυτόν τον άνθρωπο τον πήρε κάποιο αυτοκίνητο ή τον χτύπησε ή οτιδήποτε άλλο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε στον ποταμό. Μακάρι ο άνθρωπος να βρεθεί ζωντανός».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Βασίλης επέλεξε ο ίδιος να εξαφανιστεί, ελπίζοντας πως είναι ζωντανός. «Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος επέλεξε να εξαφανιστεί, ελπίζουμε να είναι στη ζωή», ολοκλήρωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε σοκ ο Καναδάς για το αιματοκύλισμα σε σχολείο: Φορούσε φόρεμα ο δράστης, λένε οι αναφορές

Κόσμος 11.02.2026
Οι Αρχές επισημαίνουν πως γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν την έχουν δώσει ακόμα

Πέθανε ξαφνικά πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο: Βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριό του στην Κρήτη

Αθλητικά Νέα 11.02.2026
Ο πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο και γυμναστής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την αδελφή του

Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Πολιτική 11.02.2026
Ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την Επιτροπή του κόμματος

Συμπλοκή οπαδών στην Πανεπιστημιούπολη: Δύο ελαφρά τραυματίες, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια ρόπαλα

Ελλάδα 11.02.2026
Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης - Ο ένας από τους τραυματίες βρέθηκε κοντά στη Θεολογική σχολή

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Χαμός στην εθνική οδό με μεθυσμένο οδηγό: Οδηγούσε για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα μέχρι που συγκρούστηκε με νταλίκα

Ελλάδα 11.02.2026
Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 35χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή και σκότωσε την οικογένεια του

Κόσμος 11.02.2026
Ο Ρετζέπ Τσενγκίζ βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από φυλακή όπου εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για απάτη και ένοπλες απειλές