E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος του Βασίλη Καλογήρου, που αγνοείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2024, στη Λάρισα.

Δημοσίευση 11/1/2025 | 11:21

Λάρισα: Αγωνία για την τύχη του Βασίλη – «Εχθρός» ο χρόνος, τα δύο σενάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου, 39 ετών, στη Λάρισα, με drones και επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να «σαρώνουν» σπιθαμή τον Πηνειό, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν την 30ή Δεκεμβρίου 2024, όταν και έφυγε από το σπίτι του, στη Λάρισα, για έναν περίπατο κοντά στον Πηνειό. Παρά την τεράστια κινητοποίηση ανθρώπων και τεχνολογικών μέσων, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής το παραμικρό, με τον χρόνο πλέον να αποτελεί «εχθρό».

«Δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, γιατί δεν έχουμε βρει τον άνθρωπο. Όπως δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί σε αυτό ή να μας κάνει να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ ούτε την κοινωνά, ούτε την αστυνομία με κάποιο τρόπο. Πολύ φυσιολογικά έφυγε να κάνει μία βόλτα, την οποία έχει ξανακάνει. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, δε θα έλεγα πλούσιο. Δεν μας οδηγεί ότι μπορεί να κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείσουμε ότι όταν φθάνει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, είτε έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, δυστύχημα. Ή κάποιος προσπάθησε να κρύψει αυτό τον άνθρωπο, ή εκείνος είχε κάποιο ατύχημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει η αστυνομία, ή αποχώρησε οικειοθελώς από την περιοχή».

«Ο Βασίλης επέλεξε να εξαφανιστεί» – Η εκτίμηση Καλλιακμάνη

«Οι Αρχές αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του 39χρονου που ξεκίνησε από το σπίτι του, άφησε το κινητό του και εξαφανίστηκε προχωρώντας προς τον Πηνειό», ανέφερε ο επίτιμος Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, υπήρξαν «κάποιες μαρτυρίες ότι τον είδαν στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε ότι οι μέχρι τώρα μαρτυρίες δεν ήταν αξιόπιστες». Ωστόσο, εξήγησε πως όταν κάποιος εξαφανίζεται, είναι σύνηθες να υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, σε λίγες τελικά περιπτώσεις, όμως, αφορά σε πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη «δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι αυτόν τον άνθρωπο τον πήρε κάποιο αυτοκίνητο ή τον χτύπησε ή οτιδήποτε άλλο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε στον ποταμό. Μακάρι ο άνθρωπος να βρεθεί ζωντανός».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Βασίλης επέλεξε ο ίδιος να εξαφανιστεί, ελπίζοντας πως είναι ζωντανός. «Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος επέλεξε να εξαφανιστεί, ελπίζουμε να είναι στη ζωή», ολοκλήρωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 31.03.2026
Δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα, η τηλεκπαίδευση ενεργοποιείται άμεσα

Απίστευτο συμβάν στη Σύρο: Αντρας με μαχαίρι κυνηγούσε να σφάξει νοσηλεύτρια

Ελλάδα 31.03.2026
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη βία σε βάρος υγειονομικών

Ο πόλεμος στο Ιράν «κόβει» το ήλιο: Παγκόσμιος πανικός για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και τα νοσοκομεία

Κόσμος 31.03.2026
Ο πόλεμος με το Ιράν χτυπά το Κατάρ, στραγγαλίζει την παγκόσμια αγορά ηλίου και απειλεί chip τεχνητής νοημοσύνης, MRI και διαστημικές αποστολές, ανοίγοντας μια νέα γεωπολιτική κρίση υψηλής τεχνολογίας

Σάντσεθ: «Βήμα προς το απαρτχάιντ» η θανατική ποινή μόνο για Παλαιστίνιους από το Ισραήλ

Κόσμος 31.03.2026
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει σε πολλές περιπτώσεις τη στάση της Ισπανίας αντισημιτική

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 31.03.2026
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ

Αθλητικά Νέα 31.03.2026
Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή

Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πέσει από μέσα – Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του δρόμου»

Κόσμος 31.03.2026
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκρινε πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι τ

Πρωτοφανής καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων: Ταράτσα στους Αμπελόκηπους είχε...κότες και κατσίκες

Ελλάδα 31.03.2026
Τι αναφέρει ο δήμος Αθηναίων για την καταγγελία που έλαβε σχετικά με την παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους.

Σοκ στην Ιταλία: Ανοιξαν τον τάφο δολοφονημένου μοντέλου ‑ Αδιανόητο αυτό που ακολούθησε

Κόσμος 31.03.2026
Αγνωστοι παραβίασαν τον τάφο της Πάμελα Τζενίνι

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος 31.03.2026
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν