E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 11/1/2025 | 09:38

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Aλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο (11.01.2025) και στο επόμενο διήμερο αναμένονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα φέρουν χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους με την αλλαγή του καιρού να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις το μετεωρολόγων έρχονται βροχές και χιόνια, κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» 10 ακόμα και 11 βαθμών! Για σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και μόνο στα νοτιότερα τμήματα προβλέπονται μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειωθούν στο Ιόνιο, γενικά στα δυτικά ηπειρωτικά, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές βροχές αναμένονται όμως και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου από τη Λέσβο μέχρι και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και το πρωί και το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14 στα βόρεια και 17-19 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες σε παρόμοιες εντάσεις.

Νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές προβλέπονται στην Αττική το Σάββατο, αλλά και ανοίγματα του καιρού με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-19 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα, και προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας θα δυναμώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς ,με βοριάδες 2-4 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Βροχές, χιόνια και κρύο

Από αύριο Κυριακή η αλλαγή σκηνικού στον καιρό θα είναι εμφανής. Θα βρέξει σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια προβλέπονται από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα σε όλα τα ορεινά, ενώ το βράδυ θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια στους 8 βαθμούς το μεσημέρι και στα κεντρικά στους 12, αλλά θα παραμείνει κοντά στους 16-19 στις υπόλοιπες περιοχές. Μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει βόρειος άνεμος ισχυρός 7-8 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νοτιάδες 4-6, στο Ιόνιο και 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος , με καταιγίδες να επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στα βόρεια θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα, από τα 200-300μ κ πάνω και οι χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Θεσσαλία, θα είναι πυκνές… προς το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα. Σε πτώση η θερμοκρασία, θα φτάσει τους 5 στα βόρεια, 8-13 στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι, αλλά θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές στα δυτικά και νότια και θα φυσάει ισχυρός βοριάς 7-8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς σχηματίστηκαν οι τρεις εντυπωσιακές «φάλαινες» της Ταϊλάνδης που μοιάζουν να... κολυμπούν μέσα στο δάσος

Κόσμος 10.02.2026
Ο σχηματισμός δημιουργήθηκε πριν από περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια - Ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας οδηγεί στους τρεις βράχους, ωστόσο μόνο οι δύο μεγαλύτεροι είναι προσβάσιμοι στο κοινό

Αγριο ξύλο μέσα σε αστικό λεωφορείο ‑ Επιβάτες «πιάστηκαν» στα χέρια

Ελλάδα 10.02.2026
Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αποκάλυψη ισραηλινών ΜΜΕ: Ο Νετανιάχου είχε ενημερωθεί για το σχέδιο εισβολής της Χαμάς από το 2018

Κόσμος 10.02.2026
Παρά τις επανειλημμένες δημόσιες αρνήσεις του Νετανιάχου ότι είχε δει ή ακούσει για το έγγραφο «Τείχη της Ιεριχούς» πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, το Ynet υποστηρίζει ότι η ενημέρωση είχε γίνει αρκετές φορές

Σοκαριστικό τροχαίο στο Μεξικό: Γυναίκα βγαίνει ξαφνικά στον δρόμο και αυτοκίνητο την εκτοξεύει μέτρα μακριά

Κόσμος 10.02.2026
Η γυναίκα κατέβηκε αιφνιδιαστικά από το αυτοκίνητο των γονιών της και άρχισε να τρέχει προς τις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας - Οι γονείς της είχαν καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης λίγο πριν το ατύχημα

Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο τελευταίος εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ελλάδα 10.02.2026
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά ζελεδάκια με ουσία από παραισθησιογόνα μανιτάρια

Ελλάδα 10.02.2026
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση όλων των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη

Ρουμανία: Νέο τρoχαίo δυστύχημα στον δρόμο που σκoτώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Κόσμος 10.02.2026
Ένας πατέρας με τα δύο παιδιά του, έχασαν τη ζωή τους όταν ένα φορτηγό βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και διέλυσε το ΙΧ τους

Το Ιράν προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από τις ΗΠΑ

Κόσμος 10.02.2026
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις εισόδους στον πυρηνικό σταθμό του Ισφαχάν να έχουν καλυφτεί με χώμα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας – Όλα όσα περιλαμβάνει

Ελλάδα 10.02.2026
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, συμμετέχει ενεργά μέσα από Ειδικά Κέντρα Πανεπιστημιακών Κλινικών

Πέθανε η ηθοποιός Μάγδα Λέκκα

Ελλάδα 10.02.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 11 καταστήματα που βάζουν «λουκέτο» 20 Φεβρουαρίου

Ελλάδα 10.02.2026
Το πρόγραμμα κλεισίματος και αναδιάρθρωσης των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) υλοποιείται υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών

«Βόμβα» από τα έγγραφα Έπσταϊν: Ένα 9χρονο κορίτσι ήταν θύμα του καταδικασμένου παιδόφιλου

Κόσμος 10.02.2026
Από τα περισσότερα από 3 εκατομμύρια έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκύπτει ότι πολλά ανήλικα κορίτσια ήταν θύματα του κυκλώματος του Έπσταϊν