E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 11/1/2025 | 09:38

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Aλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο (11.01.2025) και στο επόμενο διήμερο αναμένονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα φέρουν χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους με την αλλαγή του καιρού να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις το μετεωρολόγων έρχονται βροχές και χιόνια, κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» 10 ακόμα και 11 βαθμών! Για σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και μόνο στα νοτιότερα τμήματα προβλέπονται μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειωθούν στο Ιόνιο, γενικά στα δυτικά ηπειρωτικά, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές βροχές αναμένονται όμως και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου από τη Λέσβο μέχρι και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και το πρωί και το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14 στα βόρεια και 17-19 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες σε παρόμοιες εντάσεις.

Νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές προβλέπονται στην Αττική το Σάββατο, αλλά και ανοίγματα του καιρού με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-19 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα, και προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας θα δυναμώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς ,με βοριάδες 2-4 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Βροχές, χιόνια και κρύο

Από αύριο Κυριακή η αλλαγή σκηνικού στον καιρό θα είναι εμφανής. Θα βρέξει σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια προβλέπονται από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα σε όλα τα ορεινά, ενώ το βράδυ θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια στους 8 βαθμούς το μεσημέρι και στα κεντρικά στους 12, αλλά θα παραμείνει κοντά στους 16-19 στις υπόλοιπες περιοχές. Μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει βόρειος άνεμος ισχυρός 7-8 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νοτιάδες 4-6, στο Ιόνιο και 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος , με καταιγίδες να επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στα βόρεια θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα, από τα 200-300μ κ πάνω και οι χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Θεσσαλία, θα είναι πυκνές… προς το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα. Σε πτώση η θερμοκρασία, θα φτάσει τους 5 στα βόρεια, 8-13 στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι, αλλά θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές στα δυτικά και νότια και θα φυσάει ισχυρός βοριάς 7-8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρευνα‑σοκ για τη φετινή γρίπη: Γιατί είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών

Ελλάδα 21.01.2026
Περισσότερα από 15 εκατομμύρια άτομα νόσησαν

«Πικρός» καφές στον Βόλο – 27χρονος κατέληξε στο Αυτόφωρο

Ελλάδα 21.01.2026
Ακριβά πλήρωσε την αγάπη του για τον στιγμιαίο καφέ ένας 27χρονος

Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσει την Τετάρτη το Δημόσιο

Ελλάδα 21.01.2026
Τηλεργασία και δικαιολογημένες απουσίες

Ισπανία: Τουλάχιστον 15 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Βαρκελώνη – Νεκρός ο μηχανοδηγός

Κόσμος 21.01.2026
Από τους τραυματίες, οι τέσσερις έχουν σοβαρά τραύματα

Βίντεο: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Στα λευκά έχουν ντυθεί Καρπενήσι, Φλώρινα, λίμνη Πλαστήρα

Καιρός 21.01.2026
Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων

Ανεξέλεγκτη η έξαρση της ιλαράς στις ΗΠΑ: Πάνω από 600 κρούσματα στη Νότια Καρολίνα

Κόσμος 21.01.2026
Η σοβαρότερη επιδημία των τελευταίων 30 ετών

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν