E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 11/1/2025 | 09:38

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Aλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο (11.01.2025) και στο επόμενο διήμερο αναμένονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα φέρουν χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους με την αλλαγή του καιρού να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις το μετεωρολόγων έρχονται βροχές και χιόνια, κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» 10 ακόμα και 11 βαθμών! Για σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και μόνο στα νοτιότερα τμήματα προβλέπονται μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειωθούν στο Ιόνιο, γενικά στα δυτικά ηπειρωτικά, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές βροχές αναμένονται όμως και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου από τη Λέσβο μέχρι και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και το πρωί και το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14 στα βόρεια και 17-19 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες σε παρόμοιες εντάσεις.

Νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές προβλέπονται στην Αττική το Σάββατο, αλλά και ανοίγματα του καιρού με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-19 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα, και προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας θα δυναμώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς ,με βοριάδες 2-4 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Βροχές, χιόνια και κρύο

Από αύριο Κυριακή η αλλαγή σκηνικού στον καιρό θα είναι εμφανής. Θα βρέξει σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια προβλέπονται από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα σε όλα τα ορεινά, ενώ το βράδυ θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια στους 8 βαθμούς το μεσημέρι και στα κεντρικά στους 12, αλλά θα παραμείνει κοντά στους 16-19 στις υπόλοιπες περιοχές. Μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει βόρειος άνεμος ισχυρός 7-8 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νοτιάδες 4-6, στο Ιόνιο και 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος , με καταιγίδες να επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στα βόρεια θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα, από τα 200-300μ κ πάνω και οι χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Θεσσαλία, θα είναι πυκνές… προς το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα. Σε πτώση η θερμοκρασία, θα φτάσει τους 5 στα βόρεια, 8-13 στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι, αλλά θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές στα δυτικά και νότια και θα φυσάει ισχυρός βοριάς 7-8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος Χτες
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος Χτες
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Απαίτηση για δίκαιες εκλογές

Κόσμος Χτες
Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα Χτες
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία Χτες
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος Χτες
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική Χτες
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο