E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 11/1/2025 | 09:38

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και χιόνια – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Aλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο (11.01.2025) και στο επόμενο διήμερο αναμένονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα φέρουν χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους με την αλλαγή του καιρού να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις το μετεωρολόγων έρχονται βροχές και χιόνια, κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» 10 ακόμα και 11 βαθμών! Για σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και μόνο στα νοτιότερα τμήματα προβλέπονται μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειωθούν στο Ιόνιο, γενικά στα δυτικά ηπειρωτικά, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές βροχές αναμένονται όμως και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου από τη Λέσβο μέχρι και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και το πρωί και το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14 στα βόρεια και 17-19 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες σε παρόμοιες εντάσεις.

Νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές προβλέπονται στην Αττική το Σάββατο, αλλά και ανοίγματα του καιρού με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-19 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα, και προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας θα δυναμώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς ,με βοριάδες 2-4 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Βροχές, χιόνια και κρύο

Από αύριο Κυριακή η αλλαγή σκηνικού στον καιρό θα είναι εμφανής. Θα βρέξει σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια προβλέπονται από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα σε όλα τα ορεινά, ενώ το βράδυ θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια στους 8 βαθμούς το μεσημέρι και στα κεντρικά στους 12, αλλά θα παραμείνει κοντά στους 16-19 στις υπόλοιπες περιοχές. Μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει βόρειος άνεμος ισχυρός 7-8 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νοτιάδες 4-6, στο Ιόνιο και 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος , με καταιγίδες να επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στα βόρεια θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα, από τα 200-300μ κ πάνω και οι χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Θεσσαλία, θα είναι πυκνές… προς το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα. Σε πτώση η θερμοκρασία, θα φτάσει τους 5 στα βόρεια, 8-13 στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι, αλλά θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές στα δυτικά και νότια και θα φυσάει ισχυρός βοριάς 7-8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα 28.03.2026
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα 28.03.2026
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».