E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικαίωση για την Ελλάδα: Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Η Ελλάδα είναι ισχυρή και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Δημοσίευση 10/1/2025 | 19:07

Δικαίωση για την Ελλάδα: Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (C58927, 10/01/25) ακυρώνεται το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Σήμα «Turkaegean».

Υπενθυμίζεται, πως το 2021 ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Τουρκίας (TGA) κατέθεσε προς κατοχύρωση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. το εμπορικό σήμα ‘’Turkaegean’’. Τον Φεβρουάριο του 2023, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ασκήθηκε αίτηση ακύρωσης από την Ελληνική Δημοκρατία, με χειρισμό της υπόθεσης από τον ΟΒΙ για την προσβολή του σήματος του τουρκικού οργανισμού. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η σημερινή απόφαση, η οποία αποτελεί δικαίωση των ελληνικών θέσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Η Ελλάδα με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρή στο διεθνές στερέωμα και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα. Διεκδικούμε το δίκιο μας με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε έννομο μέσο. Έτσι φτάσαμε και στη δικαίωση με την προσβολή του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Σήματος ‘’Turkaegean’’».

Ο Πρόεδρος του ΟΒΙ, Δημήτρης Χρόνης, ανέφερε: «Η απόφαση ακύρωσης του ‘’Turkaegean’’ ικανοποιεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό την απόφαση να καταφύγουμε στην προσβολή του σήματος».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σχολίασε: «Στην υπόθεση ‘’Turkaegean’’ o ΟΒΙ μαζί τους νομικούς παραστάτες που εκπροσώπησαν την χώρα, δουλέψαμε συστηματικά και μεθοδικά για να έρθει το σημερινό θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη νομική μάχη».

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (Trademark Trial and Appeal Board of the United States Patent and Trademark Office – USPTO) να ζητήσει από την Τουρκία περισσότερες διευκρινίσεις για τον λόγο που επέλεξε το εμπορικό σήμα "TurkΑegean".

Με αυτή την απόφαση ζητείται από τον Τουρκικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης (TGA) να εξηγήσει για ποιο λόγο και με τι σκοπό επελέγη ο όρος, πράγμα που αποκαλύπτει πως ουσιαστικά οι ΗΠΑ αποδέχονται ότι και η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε πολιτική αγωγή στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ.

Στην Τουρκία έχει δοθεί διορία 20 ημερών ώστε να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σρι Λάνκα: Χειροπέδες σε 22 βουδιστές μοναχούς για μεταφορά 110 κιλών ισχυρού είδους κάνναβης

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα και οι βουδιστές μοναχοί είχαν κρύψει την κάνναβη στα τοιχώματα από τις βαλίτσες τους

Χάος σε αγώνα πυγμαχίας στην Τραπεζούντα, Τούρκος βγήκε νοκ άουτ από Ρώσο και ακολούθησε συμπλοκή στο ρινγκ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο Σεργκέι Γκορόκοφ πανηγύριζε πολύ έντονα και όταν ο προπονητής του πλησίασε την γωνία του Τούρκου, η σπίθα έγινε... πυρκαγιά

Ζωντανοί οι Ρόκετς, διέλυσαν τους Λέικερς και έστειλαν τη σειρά σε Game 5

Αθλητικά Νέα 27.04.2026
Το Χιούστον επικράτησε άνετα των Λος Αντζελες Λέϊκερς και απέτρεψε τη σαρωτική ήττα σε σειρά.

Πώς ο πράκτορος των Μυστικών Υπηρεσιών σώθηκε από τον ένοπλο που είχε ανοίξει πυρ χάρη στο κινητό του

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πράκτορας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αδιανόητο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης επειδή δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι οποίες προχωρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο σημείο μετέβησαν οι Αρχές καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα

Αγιος Δημήτριος: «Μας έπιασε όλους κρίση όταν μάθαμε ότι τον είχε σκοτώσει»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτουν τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 27χρονο

HΠΑ: Πυροβολισμοί στο Όστιν – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

Κόσμος 27.04.2026
Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει