E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικαίωση για την Ελλάδα: Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Η Ελλάδα είναι ισχυρή και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Δημοσίευση 10/1/2025 | 19:07

Δικαίωση για την Ελλάδα: Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (C58927, 10/01/25) ακυρώνεται το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Σήμα «Turkaegean».

Υπενθυμίζεται, πως το 2021 ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Τουρκίας (TGA) κατέθεσε προς κατοχύρωση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. το εμπορικό σήμα ‘’Turkaegean’’. Τον Φεβρουάριο του 2023, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ασκήθηκε αίτηση ακύρωσης από την Ελληνική Δημοκρατία, με χειρισμό της υπόθεσης από τον ΟΒΙ για την προσβολή του σήματος του τουρκικού οργανισμού. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η σημερινή απόφαση, η οποία αποτελεί δικαίωση των ελληνικών θέσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Η Ελλάδα με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρή στο διεθνές στερέωμα και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα. Διεκδικούμε το δίκιο μας με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε έννομο μέσο. Έτσι φτάσαμε και στη δικαίωση με την προσβολή του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Σήματος ‘’Turkaegean’’».

Ο Πρόεδρος του ΟΒΙ, Δημήτρης Χρόνης, ανέφερε: «Η απόφαση ακύρωσης του ‘’Turkaegean’’ ικανοποιεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό την απόφαση να καταφύγουμε στην προσβολή του σήματος».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σχολίασε: «Στην υπόθεση ‘’Turkaegean’’ o ΟΒΙ μαζί τους νομικούς παραστάτες που εκπροσώπησαν την χώρα, δουλέψαμε συστηματικά και μεθοδικά για να έρθει το σημερινό θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη νομική μάχη».

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (Trademark Trial and Appeal Board of the United States Patent and Trademark Office – USPTO) να ζητήσει από την Τουρκία περισσότερες διευκρινίσεις για τον λόγο που επέλεξε το εμπορικό σήμα "TurkΑegean".

Με αυτή την απόφαση ζητείται από τον Τουρκικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης (TGA) να εξηγήσει για ποιο λόγο και με τι σκοπό επελέγη ο όρος, πράγμα που αποκαλύπτει πως ουσιαστικά οι ΗΠΑ αποδέχονται ότι και η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε πολιτική αγωγή στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ.

Στην Τουρκία έχει δοθεί διορία 20 ημερών ώστε να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθήνα: Αγριος καβγάς υπό καταρρακτώδη βροχή στη μέση του δρόμου – Οδηγός ΙΧ χτύπησε ταξιτζή

Ελλάδα 11.11.2025
Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια άλλων διερχόμενων οδηγών και πεζών

Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο «δίκασε» τον Κριστιάνο: Είναι στους δέκα καλύτερους όλων των εποχών, αλλά όχι δα κι ο κορυφαίος

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου αναγνώρισε τη σπουδαία καριέρα του Πορτογάλου επιθετικού, ωστόσο τόνισε πως δεν τον θεωρεί τον κορυφαίο όλων των εποχών

Σάλος στην Ουκρανία: Φίλος του Ζελένσκι διέφυγε από τη χώρα, εμπλέκεται σε υπόθεση με μίζες 100 εκατ. δολαρίων

Κόσμος 11.11.2025
Μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς για τον ενεργειακό τομέα – Ακόμη και παραίτηση της κυβέρνησης ζητά η αντιπολίτευση

Μεταναστευτικό: Μόλις ένας στους 10 που δήλωνε «ανήλικος» αποδείχθηκε τελικά ανήλικος

Ελλάδα 11.11.2025
Τα πρώτα στοιχεία από το νέο πλαίσιο εξετάσεων, που εφαρμόζεται από τα τέλη Αυγούστου, δείχνουν εκτεταμένες ψευδείς δηλώσεις ηλικίας από παράνομους μετανάστες. Από τους 104, 59 άτομα ήταν ενήλικες,10 ήταν πράγματι ανήλικοι,35 φάκελοι παραμένουν σε εξέλιξη και το αποτέλεσμά τους αναμένεται.

Πρόβλεψη – «εφιάλτης» από ΟΟΣΑ: Το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 14% έως το 2060

Οικονομία 11.11.2025
Τρεις άξονες πολιτικής προτείνει ο οργανισμός

Τουρκία: Απαγόρευση του CHP και φυλάκιση έως 2.352 χρόνια για Ιμάμογλου ζητεί ο εισαγγελέας

Κόσμος 11.11.2025
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρίσκεται στη φυλακή από τον Μάρτιο εν αναμονή της δίκης του

Συνετρίβη τουρκικό μεταγωγικό C‑130 στη Γεωργία – Επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη, δείτε βίντεο

Κόσμος 11.11.2025
Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, σε πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας, σύμφωνα με τουρικά ΜΜΕ

Απόβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 11.11.2025
Διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τη στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ανακαλύφθηκε νέο είδος μέλισσας και ονομάστηκε «Λούσιφερ»

Κόσμος 11.11.2025
Πήρε το όνομά της από σειρά του Netflix

Η ομάδα με πρώην αστέρες της Premier League που ισοπεδώνει αντιπάλους

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Καλωσορίσατε σε ένα Sunday League που δεν έχετε ξαναδεί