E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτη καταγγελία Τζόκοβιτς: Το 2022 στην Αυστραλία με δηλητηρίασαν

Μου έβαλαν μόλυβδο στο φαγητό

Δημοσίευση 10/1/2025 | 07:22

Απίστευτη καταγγελία Τζόκοβιτς: Το 2022 στην Αυστραλία με δηλητηρίασαν

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς, το Australian Open, με στόχο τον 100ο τίτλο ATP και την επέκταση του ρεκόρ του στα Grand Slam.

Πριν όμως το κάνει αυτό, προέβη σε μια συγκλονιστική καταγγελία.

Μιλώντας στο περιοδικό GQ, ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις... γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2022, και έκανε την αποκάλυψη ότι δηλητηριάστηκε με μόλυβδο τις ημέρες που είχε τεθεί υπό κράτηση στην Αυστραλία, πριν απελαθεί τότε. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς αναγκάστηκε, τότε, να εγκαταλείψει την Αυστραλία, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Αυστραλιανό Οπεν, τον Ιανουάριο του 2022. Οι αυστραλιανές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα, γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως ισχυρίστηκε ο Σέρβος τενίστας, δηλητηριάστηκε στη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο. «Είχα κάποια προβλήματα υγείας. Και συνειδητοποίησα ότι σε αυτό το ξενοδοχείο στη Μελβούρνη με τάιζαν με κάποιο φαγητό που με δηλητηρίασε» τόνισε. «Είχα κάποιες ανακαλύψεις όταν επέστρεψα στη Σερβία. Ποτέ δεν το είπα αυτό σε κανέναν δημόσια, αλλά ανακάλυψα ότι είχα ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο βαρέως μετάλλου. Είχα πολύ υψηλό επίπεδο μολύβδου και υδραργύρου».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι προήλθε από το φαγητό, ο Τζόκοβιτς απάντησε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστραλίας, που κλήθηκε να σχολιάσει, δήλωσε στο GQ: «Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, το υπουργείο δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις».

Ερωτηθείς περαιτέρω για τον αποκλεισμό του από το Australian Open του 2022, επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του Covid, ο Τζόκοβιτς απάντησε: «Ήταν πολιτικό θέμα, όχι υγειονομικό. Δεν είμαι υπέρ ή κατά των εμβολίων. Είμαι υπέρ της ελευθερίας επιλογής για το σώμα μας».

Τα ρεκόρ και ο Αλκαράθ

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, πάντως, και παρόλο που οι αριθμοί του φαίνονται ακατάρριπτοι, ο ίδιος ο Τζόκοβιτς θεωρεί ότι ο Κάρλος Αλκαράθ μπορεί να τους ξεπεράσει.

«Ο κόσμος λέει πως κανείς δεν θα καταρρίψει τα ρεκόρ μου, αλλά εγώ διαφωνώ» δήλωσε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ. «Ο Κάρλος έχει κάνει κάτι που κανείς στην ιστορία δεν πέτυχε σε τόσο νεαρή ηλικία. Νομίζω πως έχει όλες τις πιθανότητες να το καταφέρει και σύντομα.»

Ο Τζόκοβιτς σχολίασε τη φιλοδοξία του Αλκαράθ: «Ο ίδιος έχει πει ότι θέλει να γίνει ο καλύτερος στην ιστορία. Σέβομαι αυτή τη νοοτροπία, αλλά ίσως είναι νωρίς να σκέφτεται την ιστορία.»

Η σχέση με Φέντερερ και Ναδάλ

Ο Σέρβος αναφέρθηκε στη σχέση του με τους δύο μεγάλους αντιπάλους του, τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ: «Είναι μια σχέση με σκαμπανεβάσματα. Πάντα προσπαθούσα να είμαι φιλικός και σεβαστικός εκτός γηπέδου. Αλλά στην αρχή, η αυτοπεποίθηση μου ότι μπορούσα να τους κερδίσω ίσως δεν τους άρεσε.»

Με χιούμορ, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πιούμε ένα ποτό και να μιλήσουμε ανοιχτά για ό,τι τους ενοχλεί σε μένα, ή το αντίστροφο. Θα μάθαινα πολλά από αυτούς.»

Ο Ναδάλ, ο πιο δύσκολος αντίπαλος

Ο Τζόκοβιτς τόνισε πως ο Ναδάλ ήταν ο πιο «εκφοβιστικός» αντίπαλός του: «Ο Ράφα είχε μια φυσική παρουσία που ένιωθες πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. Ήταν έτοιμος να δώσει μάχη από το πρώτο λεπτό. Τα ουρλιαχτά και η ένταση του ήταν τρομακτικά για πολλούς παίκτες.»

Η απόσυρση: Πώς και πότε

Όσον αφορά τη δική του απόσυρση, ο Τζόκοβιτς είπε: «Σκέφτομαι περισσότερο το πώς, παρά το πότε. Αν δω ότι οι προκλήσεις των Grand Slam γίνονται όλο και πιο δύσκολες, τότε ίσως έρθει η ώρα. Αλλά προς το παρόν νιώθω καλά και συνεχίζω. Ο πατέρας μου προσπαθεί εδώ και καιρό να με κάνει να αποσυρθώ. Όμως σέβεται την απόφασή μου να συνεχίσω. Με ρωτά: "Τι άλλο θέλεις να πετύχεις;"»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Κόσμος 13.09.2025
Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Ελλάδα 13.09.2025
Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νέα «ασφυξία» στα Χανιά: 580 «ξεχασμένοι» μετανάστες στην Αγιά, φοβάται για εξέγερση το Λιμενικό

Ελλάδα 13.09.2025
Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα Χανιά το περασμένο 24ωρο

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Ελλάδα 13.09.2025
Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Αθλητικά Νέα 13.09.2025
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Ελλάδα 13.09.2025
Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Ελλάδα – Τουρκία: Παρέμβαση ΕΟΚ για την τουρκική ανάρτηση, απολογήθηκαν και την κατέβασαν οι Τούρκοι

Αθλητικά Νέα 13.09.2025
Η ελληνική ομοσπονδία αντέδρασε και η ανάρτηση αποσύρθηκε

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Ελλάδα 13.09.2025
«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Κόσμος 13.09.2025
Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Ελλάδα 13.09.2025
Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η σύζυγός του καταρρέει πάνω στο φέρετρο ‑ Βίντεο

Κόσμος 13.09.2025
«Σ` αγαπώ. Σ` αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», ψιθυρίζει μέσα από χαμηλόφωνους λυγμούς, με τη φωνή της να σπάει καθώς κλαίει πάνω από το σώμα του.