Οι Αμερικανοί μηχανικοί αποκαλούν τα μικρά ελαττώματα των μηχανών "bugs" για πάνω από έναν αιώνα.
Ο Thomas Edison μίλησε για σφάλματα στα ηλεκτρικά κυκλώματα τη δεκαετία του 1870. Όταν κατασκευάστηκαν οι πρώτοι υπολογιστές στις αρχές της δεκαετίας του 1940, οι άνθρωποι που εργάζονταν σε αυτούς βρήκαν bugs (σφάλματα αλλά αρχικά έντομα) τόσο στο υλικό των μηχανών όσο και στα προγράμματα που τους έτρεχαν.
Το 1947, μηχανικοί που εργάζονταν στον υπολογιστή Mark II στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ βρήκαν ένα moth κολλημένο σε ένα από τα εξαρτήματα. Κόλλησαν με ταινία το έντομο στο ημερολόγιο τους και το ονόμασαν «η πρώτη πραγματική περίπτωση εντοπισμού ενός bug». Οι λέξεις "bug" και "debug" έγιναν σύντομα ένα τυπικό μέρος της γλώσσας των προγραμματιστών υπολογιστών.
Μεταξύ εκείνων που εργάζονταν στο Mark II το 1947 ήταν η μαθηματικός και προγραμματιστής υπολογιστών Grace Hopper, η οποία αργότερα έγινε υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό το ημερολόγιο πιθανότατα δεν ήταν της Hopper, αλλά αυτή και η υπόλοιπη ομάδα του Mark II βοήθησαν στη διάδοση της χρήσης του όρου σφάλμα υπολογιστή (bug) και της σχετικής φράσης «debug».
Kirsha Kaechele: H καλλιτέχνις που δεν ήθελε άνδρες στον χώρο της
Ποιο ήταν το ένοχο μυστικό του Τσόρτσιλ
Πότε μπήκε το πρώτο φανάρι στους ελληνικούς δρόμους;
Τέλος στο πλαστικό των εξάδων νερού και αναψυκτικών ‑ τι αλλάζει πραγματικά με τον νέο κανονισμό της ΕΕ
Το εντυπωσιακό φαινόμενο που «σάρωσε» παραλία της Γαλλίας ‑ τι κρύβεται πίσω από τον «τοίχο» νεφών
Ποιο συστατικό της Taco Bell κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιδημία διάρροιας στις ΗΠΑ;
Ποιος πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια για τη φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ 1958;
Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει
Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί
Τι πάθηση έχει ο άνθρωπος με τα περισσότερα δόντια στον κόσμο
Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε
Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left Χτες







