E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρισμός για Όλους 2025: Ποιοι και πώς θα λάβουν voucher έως 600 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

Υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία για το νέο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Δημοσίευση 5/1/2025 | 17:34

Τουρισμός για Όλους 2025: Ποιοι και πώς θα λάβουν voucher έως 600 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024, την προγραμματική συμφωνία για το νέο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» με τον φορέα υλοποίησης του έργου Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

«Το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και της περιφερειακής ανάπτυξης. Φέτος θα έχουμε δύο κληρώσεις, έτσι ώστε να ενισχύσουμε περισσότερο τους δικαιούχους εκείνους που θα επιλέξουν τη φθινοπωρινή ή τη χειμερινή περίοδο για τις διακοπές τους», τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

Για την ενίσχυση του ορεινού και χειμερινού τουρισμού θα υπάρχει αυξημένη επιδότηση για τη χαμηλή περίοδο (έναρξη προγράμματος έως 30/4 και από 1/10 έως 31/12). Οι δυνητικοί δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων μπορούν να επιλέξουν κατά την υποβολή της αίτησης ποια περίοδο θα κάνουν χρήση της κάρτας τους (χαμηλή ή υψηλή).

Παράλληλα συνεχίζεται η επαυξημένη επιδότηση σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού: συνταξιούχοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς με τέκνα με αναπηρία, με ποσά που φτάνουν τα 600 ευρώ.

Μέσω του προγράμματος θα προβληθούν οι περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές αλλά και οι ορεινοί προορισμοί της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του νέου Γ κύκλου ανέρχεται περίπου στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να αξιοποιηθούν και τα αδιάθετα ποσά του Β κύκλου όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά την 31/12/2024.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εσωτερικού τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ανά περίοδο ως εξής:

Υψηλή περίοδος
• Ποσό ύψους διακοσίων (200,00) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις και θα επιλέξουν κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης την υψηλή περίοδο, δηλαδή: 01.05.2025 έως και 30.09.2025.

• Ποσό ύψους τριακοσίων (300,00) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

- Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2023,

- Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2023.

- Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2023, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

• Ποσό ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ, ειδικώς για Άτομα με αναπηρία, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα Άτομα με αναπηρία με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως.

• Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

• Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Χαμηλή περίοδος
Από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών του προγράμματος έως και 30.04.2025 και από 01.10.2025 έως και 31.12.2025

• Ποσό ύψους τριακοσίων (300,00) σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις και θα επιλέξουν κατά την υποβολή της αίτησης τη χαμηλή περίοδο.

• Ποσό ύψους τετρακοσίων (400,00) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

- Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2023,

- Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2023.

- Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2023, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

• Ποσό ύψους εξακοσίων (600) ευρώ, ειδικώς για Άτομα με αναπηρία, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αίτησης.

• Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

• Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Δυνητικοί δικαιούχοι προγράμματος
1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2025» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο ατομικό/οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον τρίτο (Γ) κύκλο του Προγράμματος, ήτοι για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2025», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2023, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 31.000

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 32.500

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 34.000

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Τουρισμού και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο

Περιστέρι: Συμπλοκή 10 ανηλίκων ‑ Δύο 15χρονοι τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς, με δύο ανηλίκους να τραυματίζονται ελαφρά και την αστυνομία να αναζητά τους εμπλεκόμενους.

Μακελειό στο Σικάγο: Γυμνός κρατούμενος άρπαξε όπλο και σκότωσε ομογενή αστυνομικό σε νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Το κρυμμένο όπλο κάτω από την κουβέρτα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γυμνού δράστη μετά την απόδραση

Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό

E-Daily 3.Left 02.05.2026
Ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά στη Ζώνη Αποκλεισμού, ενώ αναπτύσσουν γενετικά μοναδικά χαρακτηριστικά

Ηλεκτρικά πατίνια: «Κούρσες» θανάτου στις λεωφόρους ‑ Τι προβλέπει ο νόμος για τα όρια ταχύτητας

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στους δρόμους με αναβάτες που αγνοούν επιδεικτικά τον ΚΟΚ – Τα ηλικιακά όρια και οι υποχρεώσεις των χρηστών

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μητέρα του παρεμβαίνει στην προπόνηση και ο πατέρας του την απομακρύνει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 02.05.2026
Πρόκειται για μια προπόνηση από την Μαδρίτη που αγωνιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες και αποκλείστηκε την Παρασκευή από τον Κάσπερ Ρουντ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

Αιματηρή επίθεση στις φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος κάρφωσε συγκρατούμενό του με αιχμηρό αντικείμενο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ενέδρα έξω από το κελί του έστησε ο 33χρονος δράστης.

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα