E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

Τηγανίζονται στο ίδιο λάδι από το 1912 και αυτό όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους

Δημοσίευση 2/1/2025 | 09:13

Εστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

Ένα δημοφιλές κατάστημα στο Μέμφις υποστηρίζει πως τηγανίζει τα διάσημα μπιφτέκια του, στο ίδιο λάδι για περισσότερο από έναν αιώνα, και αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους.

Ο Elmer "Doc" Dyer ίδρυσε το διάσημο πλέον εστιατόριο μπέργκερ του στο Μέμφις το 1912, στοιχηματίζοντας στο μυστικό μείγμα καρυκευμάτων του για να κάνει τα μπιφτέκια ακαταμάχητα. Λειτούργησε, οι άνθρωποι λάτρεψαν τα μπιφτέκια του Dyer, αλλά μόνο μια μοιραία νύχτα, όταν ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι, έγιναν απλά νόστιμα.

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, η σημερινή ιδιοκτήτρια, ισχυρίζεται πως το τηγάνι με λάδι δεν έχει αλλάξει ποτέ από τότε, οπότε όλα τα μπιφτέκια εξακολουθούν να μαγειρεύονται με το αρχικό λάδι που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Τα μπιφτέκια είναι αρχικά στρογγυλές μπάλες κρέατος που χτυπιούνται με ένα ξύλινο σφυρί και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια γεμάτα με το θρυλικό αιωνόβιο λίπος του εστιατορίου. Τα λεπτά μπιφτέκια τείνουν να συρρικνώνονται όταν τηγανίζονται, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως ζητούν μια διπλή, μερικές φορές τριπλή μερίδα, «επειδή μια μερίδα δεν χορταίνει».

Θα νόμιζε κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αηδίαζαν από μπιφτέκια φτιαγμένα σε αιώνιο λάδι, αλλά η Kendall Robertson λέει ότι γνωρίζουν το μυστικό συστατικό και όχι μόνο δεν τους πειράζει, αλλά μερικοί το βουτούν ακόμη και δύο φορές. Ζητούν ολόκληρο το μπιφτέκι τους - ψωμάκια και οτιδήποτε άλλο - να βυθιστεί σε γευστικό λάδι πριν από τη συσκευασία.

Εάν ανησυχείτε ότι θα ξεμείνουν από ειδικό λάδι, μην ανησυχείτε. Ο κιμάς με ειδικά καρυκεύματα δημιουργεί πάντα επιπλέον λίπος κατά το μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα λαδιού αυξάνεται με κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών. Η εγκατάσταση επεξεργάζεται μεταξύ 750 και 1.000 κιλών μοσχαρίσιου κιμά κάθε εβδομάδα και περίπου 10 κουβάδες αυτού του προϊόντος είναι σε απόθεμα για την περίπτωση που συμβεί κάτι στο λίπος στα τηγάνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η χρήση του ίδιου ζωμού ή λίπους για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, δεν είναι ασυνήθιστη. Για παράδειγμα, ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο φτιάχνει νουντλς στον ίδιο ζωμό για πάνω από 50 χρόνια και το Otafuku, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια με νουντλς στην Ιαπωνία, σερβίρει τον ίδιο ζωμό από το 1945.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπελάδες για τους ιδιοκτήτες αν ο ενοικιαστής δεν πάει τράπεζα

Οικονομία 14.07.2025
Χάνουν την έκπτωση 5% στα ενοίκια για το 2026

Ειρήνη Μουρτζούκου: Σε διπλανά κελιά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τη μητέρα του 3χρονου Αγγελου

Ελλάδα Χτες
Εκνευρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν πληροφορήθηκε για αυτή την εξέλιξη

Αγγλία: Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη συντριβή αεροσκάφους

Τήνος: Οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τζιπ και το έριξαν σε αυλή σπιτιού

Ελλάδα Χτες
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί

Ιστορική συμφωνία: Η Νέα Καληδονία θα ανακηρυχθεί κράτος

Κόσμος Χτες
Η Γαλλία και η Νέα Καληδονία κατέληξαν σε ιστορική συμφωνία: το υπερπόντιο έδαφος παραμένει γαλλικό αλλά αναγνωρίζεται ως νέο κράτος

Τροχαίο στο Κολωνάκι: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ‑ Στο ΚΑΤ έξι τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Ελεύθερος ο 35χρονος παρκαδόρος - Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Φωτιά στο Αλιβέρι: Μία ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Ελλάδα Χτες
Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση

Προκλητική δήλωση Φάρατζ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αν είχαν μείνει στην Ελλάδα δε θα υπήρχαν καν σήμερα»

Ελλάδα Χτες
Ο Νάιτζελ Φάρατζ υπερασπίζεται δημόσια την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Βίντεο‑ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του SUV στο Κολωνάκι

Ελλάδα Χτες
Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του

Τροχαίο στο Κολωνάκι: Ελεύθερος ο 35χρονος παρκαδόρος ‑ Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Ελλάδα Χτες
Ο 35χρονος, έντρομος, προσπάθησε να σταματήσει με τα χέρια το όχημα, σύμφωνα με αναφορές