E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η δολοφόνος της τραγουδίστριας Σελίνα κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης

Υπάρχει αμοιβή για το κεφάλι της, λένε οι συγκρατούμενές της

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/12/2024 | 15:01

Η δολοφόνος της τραγουδίστριας Σελίνα κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης

Η Γιολάντα Σαλντίβαρ, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της τραγουδίστριας Σελίνα Κιντανίγια το 1995, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στο συμβούλιο αποφυλάκισης, διεκδικώντας την ελευθερία της έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες στη φυλακή.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν προκαλέσει συζητήσεις, ενώ η υπόθεση συνεχίζει να συγκινεί τους θαυμαστές της αδικοχαμένης τραγουδίστριας. Η 64χρονη, κατέθεσε επίσημα αίτημα για αποφυλάκιση, με την ακρόαση να έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2025. Σύμφωνα με το Τμήμα Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας, η κρατούμενη δεν έχει στο μητρώο της παραπτώματα που να εμποδίζουν την πιθανή αποφυλάκισή της.

Η Σαλντίβαρ πυροβόλησε και σκότωσε τη «Βασίλισσα της Tejano μουσικής», Σελένα στις 31 Μαρτίου του 1995, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Corpus Christi του Τέξας. Η Σελίνα είχε ανακαλύψει υπεξαίρεση 60.000 δολαρίων από τη Σαλντίβαρ, που ήταν υπεύθυνη για το fan club της και είχε σκοπό να τη διώξει.

Η Σαλντίβαρ ωστόσο, υποστηρίζει μέχρι σήμερα, ότι ο θάνατος της σταρ ήταν ατύχημα. «Με καταδίκασε η κοινή γνώμη πριν ακόμη ξεκινήσει η δίκη μου», είχε δηλώσει σε ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει εκείνη τη στιγμή. Το δικαστήριο όμως την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη με δικαίωμα αποφυλάκισης, μετά από 30 χρόνια. Ο ξάδερφός της δήλωσε πρόσφατα ότι η ίδια νιώθει πως έχει πληρώσει το χρέος της στην κοινωνία και πως «το να την κρατήσεις στη φυλακή δεν θα κάνει καλό».

Υπάρχει αμοιβή για το κεφάλι της, λένε οι συγκρατούμενές της

Στο μεταξύ, πρώην κρατούμενες ανέφεραν ότι η Γιολάντα Σαλντίβαρ ζει υπό προστασία στη φυλακή λόγω απειλών που δέχεται για τη ζωή της. «Όλοι θέλουν δικαιοσύνη για τη Σελένα», είπε η Γεσένια Ντομίνγκεζ, τονίζοντας ότι είναι στόχος. Η Μαρισόλ Λόπεζ που εξέτισε την ποινή της μαζί της από το 2017 έως το 2022, είχε πει: «Όλοι ξέρουν ποια είναι. Υπάρχει αμοιβή για το κεφάλι της, όλοι θέλουν ένα κομμάτι της. Οι φύλακες την κρατούν μακριά από όλους τους άλλους, επειδή τη μισούν τόσο πολύ. Αν ήταν έξω στον γενικό πληθυσμό της φυλακής, κάποιος θα προσπαθούσε να τη βγάλει από τη μέση».

Το 2018, ο πατέρας της Σελίνα είχε δηλώσει κι ότι άλλες κρατούμενες απειλούν τη ζωή της κρατούμενης. «Μέχρι σήμερα, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε γράμματα από γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια φυλακή όπου λένε ότι την περιμένουν. Λένε ότι θα τη σκοτώσουν. Υπάρχουν κακές γυναίκες εκεί μέσα. Γυναίκες που έχουν δολοφονήσει άλλους ανθρώπους στο παρελθόν. Γι' αυτό είναι εκεί μέσα. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν», είχε δηλώσει τότε.

Η ίδια από την άλλη, δηλώνει πως, αν αποφυλακιστεί, θα ζήσει ήρεμα δίπλα στους συγγενείς της και θα αναζητήσει εργασία, επιχειρώντας μια νέα αρχή εκτός φυλακής.
Σελίνα: Η δολοφόνος της κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης - Υπάρχει αμοιβή για το κεφάλι της, λένε οι συγκρατούμενές της

Η δολοφονία της Σελίνα

Στις αρχές του 1995, η οικογένεια Κιντανίγια ανακάλυψε ότι η Γιολάντα Σαλντίβαρ, υπεύθυνη για τη διαχείριση του fan club της Σελίνα, είχε υπεξαιρέσει χρήματα. Μετά από αυτό, αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους μαζί της. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Σελίνα και η Σαλντίβαρ συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Days Inn στο Corpus Christi, όπου η Σελίνα ζήτησε να παραλάβει τα οικονομικά έγγραφα που η Σαλντίβαρ ισχυριζόταν ότι δεν είχε. Ωστόσο, η Σαλντίβαρ δεν έφερε τα έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στο Μεξικό.

Η Σελίνα τη συνόδευσε σε ένα τοπικό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της. Με την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο, η Σελίνα απαίτησε ξανά τα έγγραφα. Τότε, η Σαλντίβαρ έβγαλε ένα όπλο από την τσάντα της και την σημάδεψε. Η Σελίνα προσπάθησε να διαφύγει, αλλά η Σαλντίβαρ την πυροβόλησε στον δεξί ώμο, προκαλώντας σοβαρή βλάβη σε μια αρτηρία.

Τραυματισμένη σοβαρά, η Σελίνα κατάφερε να φτάσει στο λόμπι του ξενοδοχείου ζητώντας βοήθεια. Κατέρρευσε και ένας υπάλληλος κάλεσε αμέσως τις αρχές. Εν τω μεταξύ, η Σαλντίβαρ την αναζητούσε, φωνάζοντάς της προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η Σελίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της λόγω μεγάλης αιμορραγίας, στις 31 Μαρτίου 1995, μόλις λίγες μέρες πριν από τα 24α γενέθλιά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια