E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Κορέα: 179 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί, επέζησαν μόλις 2

Το αεροπλάνο της Jeju Air συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Μουάν

Δημοσίευση 29/12/2024 | 09:38

Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Κορέα: 179 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί, επέζησαν μόλις 2

Μόλις δυο άνθρωποι, άνδρας και γυναίκα -μέλη του πληρώματος σύμφωνα με κάποιες πηγές, επιβάτης και αεροσυνοδός σύμφωνα με άλλες-, κατορθώθηκε να ανασυρθούν ζωντανοί, αν και τραυματισμένοι σε σοβαρή κατάσταση, από το ουραίο τμήμα του κουφαριού αεροσκάφους της εταιρείας χαμηλού κόστους Jeju Air με 181 επιβαίνοντες που, αφού έκανε αναγκαστική προσγείωση χωρίς να έχει κατεβάσει τους τροχούς στο αεροδρόμιο της Μουάν, στη νοτιοδυτική Νότια Κορέα, έπεσε πάνω σε περίφραξη και ανατινάχτηκε, ανέφερε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το πυροσβεστικό σώμα.

Με άλλα λόγια, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται πως θα φθάσει τους 179 νεκρούς. Επισήμως, η πυροσβεστική έχει καταμετρήσει 120 νεκρούς ως τώρα, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποίησε.

Κατά τις πρώτες ενδείξεις, η τραγωδία οφειλόταν στο ότι το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737-8AS, συγκρούστηκε εν πτήσει με πουλιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσλειτουργία στο σύστημα των τροχών.

«Μέχρι στιγμής, δυο επιζήσαντες» αλλά 96 νεκροί, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι το φοβερό δυστύχημα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση JJA-2216 έγινε σήμερα στις 09:03 (02:03 ώρα Ελλάδας). Στο Μπόινγκ, το οποίο είχε τεθεί σε υπηρεσία τον Αύγουστο του 2009, επέβαιναν 181 άνθρωποι: 175 επιβάτες, ανάμεσά τους δυο υπήκοοι Ταϊλάνδης, και εξαμελές πλήρωμα.

Η Μουάν απέχει κάπου 290 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σεούλ.

«Η αιτία του δυστυχήματος θεωρείται πως είναι σύγκρουση με πουλιά σε συνδυασμό με τις δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θα ανακοινωθούν έπειτα από την έρευνα» που θα διενεργηθεί, τόνισε ο Λι Τζονγκ-χιουν, διοικητής της μονάδας της πυροσβεστικής στη Μουάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βίντεο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο MBC εικονίζει το Μπόινγκ να κάνει προσγείωση με την κοιλιά, χωρίς τους τροχούς κατεβασμένους, και με καπνό να εκλύεται από τους κινητήρες. Κατόπιν, προσκρούει σε εμπόδιο και μετατρέπεται σε πύρινη σφαίρα.

Σε άλλα βίντεο, που μεταδόθηκαν από νοτιοκορεατικά τηλεοπτικά δίκτυα, βλέπει κανείς πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων γύρω από το κουφάρι του αεροσκάφους, που είναι σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωμένο, με εξαίρεση τμήμα της ουράς, καθώς και τραυματιοφορείς να μεταφέρουν πτώματα βαλμένα μέσα σε μπλε σάβανα.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Τσόι Σανγκ-μοκ προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου και μετέβη μετά το μεσημέρι στον τόπο της τραγωδίας, όπου διαβεβαίωσε πως οι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να σωθούν ζωές και να προσφερθεί όποια βοήθεια σε τραυματίες και συγγενείς των θυμάτων.

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται αεροσκάφος της Jeju Air, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες αερομεταφορών χαμηλού κόστους, ιδρυθείσας το 2005.

Τη 12η Αυγούστου 2007, αεροσκάφος τύπου Bombardier Q400 της Jeju Air, με 74 επιβάτες, βγήκε από διάδρομο στο αεροδρόμιο του Μπουσάν. (νότια), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά επτά άνθρωποι.

Γενικά, τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι σπάνια στη Νότια Κορέα. Το χειρότερο στην ιστορία της έγινε όταν συνετρίβη Μπόινγκ 767 της Air China που μετέβαινε στην Μπουσάν από το Πεκίνο, τον Απρίλιο του 2022, όταν έχασαν τη ζωή τους 129 άνθρωποι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Βρήκαν ανήλικο παιδί με τραύματα από ξυράφι σε χέρια και πόδια

Ελλάδα 04.05.2025
Η αρχική πληροφόρηση έκανε λόγο για περιστατικό κακοποίησης από την ίδια τη μητέρα του παιδιού

Ρώμη: 47χρονος τουρίστας καρφώθηκε σε κάγκελο του Κολοσσαίου

Κόσμος 04.05.2025
Ο άνδρας διασώθηκε ύστερα από μια δύσκολη επέμβαση των Αρχών

ΗΠΑ: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αγνοούμενο ομογενή ‑ «Κραυγή» απόγνωσης από την οικογένειά του

Κόσμος 04.05.2025
Η αγωνία για την εξαφάνιση του ομογενούς Πέτρου Κρομμύδα στις ΗΠΑ κορυφώνεται

Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης με 31 κατακτήσεις τίτλων

Αθλητικά Νέα 04.05.2025
Η Ρεάλ Μαδρίτης και το ισπανικό μπάσκετ πενθούν για τον θάνατο του σπουδαίου Ραφαέλ Ρουγιάν.

Βραζιλία: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση στην συναυλία της Lady Gaga ‑ Παρευρέθηκαν 2 εκατ. άτομα

Κόσμος 04.05.2025
Το σχέδιο οργανώθηκε από μια ομάδα που προωθούσε ρητορική μίσους με στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση εφήβων - Συνελήφθη άνδρας ως ο αρχηγός της ομάδας

Γυναίκα που εξαφανίστηκε το 1962 βρέθηκε «ζωντανή και καλά στην υγεία της»

Κόσμος 04.05.2025
Η Όντρεϊ Μπάκεμπεργκ έφυγε από το σπίτι της στο Ρίντσμπεργκ του Ουισκόνσιν τον Ιούλιο του 1962, όταν ήταν 20 ετών

Χαλκιδική: Ανδρας καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα και σκοτώθηκε

Ελλάδα 04.05.2025
Τραγωδία στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής

Ιταλία: Δολοφονήθηκε 26χρονος φίλαθλος της Αταλάντα από οπαδό της Ίντερ

Κόσμος 04.05.2025
Νέο οπαδικό επεισόδιο στην Ιταλία, με έναν 26χρονο φίλαθλο της Αταλάντα να μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου από οπαδό της Ίντερ

Τουρκία: Είχε σκοτώσει τα παιδιά του το 2004 ο 66χρονος που επιτέθηκε στον Οζέλ

Κόσμος 04.05.2025
«Οργίστηκα επειδή απέρριψαν την αίτησή μου για κάρτα σίτισης» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση στον Οζέλ

Δανία: Η σκληρή μεταναστευτική πολιτική φέρνει αποτέλεσμα ‑ Πώς η Κοπεγχάγη μείωσε κατά 90% τη μετανάστευση

Κόσμος 04.05.2025
Πώς η Κοπεγχάγη μείωσε εντυπωσιακά τη μετανάστευση μέσα σε μια δεκαετία

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης

Ελλάδα 04.05.2025
Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική σε θέματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας