E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Μαρίσα Παρέδες, «μούσα» του Αλμοδόβαρ

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη

Δημοσίευση 17/12/2024 | 11:03

Πέθανε η Μαρίσα Παρέδες, «μούσα» του Αλμοδόβαρ

Μεγάλη ντίβα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στην Ισπανία, η Παρέδες πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Ισπανίδα ηθοποιός Μαρίσα Παρέδες, η καριέρα της οποίας χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα από τις έξι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε με σκηνοθέτη τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Ο ισπανικός κινηματογράφος μένει χωρίς μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς, τη Μαρίσα Παρέδες, η οποία αφήνει πίσω της μια μακρά καριέρα στην οποία το κοινό μπόρεσε να τη δει σε περισσότερες από 75 περιπτώσεις στη μεγάλη οθόνη», δήλωσε η Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου τον λογαριασμό σας στο κοινωνικό δίκτυο X.

Το αντίο του Αλμοδόβαρ

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Ισπανός σκηνοθέτης δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες της ηθοποιού, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις ταινίες του «Ψηλά Τακούνια», «Το Μυστικό μου Λουλούδι», «Όλα για τη Μητέρα Μου», «Μίλα Της», «Το Δέρμα που Κατοικώ» και «Αμαρτωλές Καλόγριες».

Η μεγάλη ντίβα Μαρίσα Παρέδες

Η Μαρίσα Παρέδες γεννήθηκε το 1946 στη Μαδρίτη. Μεγάλη ντίβα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στην Ισπανία, η Παρέδες ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του ’60. Εξελίχθηκε σε διεθνή σταρ δουλεύοντας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κεντρική Αμερική.

Εκτός από τη συνεργασία της με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες του Ρομπέρτο Μπενίνι και του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Από το 2000 ως το 2003 ήταν πρόεδρος της Ισπανικής Ακαδημίας των Τεχνών και του Κινηματογράφου.

Έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο Γκόγια Α’ Γυναικείου ρόλου για τις ταινίες «Cara de acelga» και «Το μυστικό μου λουλούδι» και μία φορά για το βραβείο Σωματείου Ηθοποιών καλύτερου καστ για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί «εξαφανίζονται» τα περίπτερα: «Έχουν μείνει 4.500, μειωνόμαστε συνεχώς»

Ελλάδα 19.09.2025
Πού έχουν κλείσει τα περισσότερα περίπτερα

Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify

Μουσική 19.09.2025
Αντίδραση στην επένδυση του Daniel Ek σε στρατιωτική AI

Οι ξένοι τουρίστες μένουν λιγότερο και ξοδεύουν λιγότερα: Δοκιμάζεται το ελληνικό μοντέλο

Οικονομία 19.09.2025
Από τις 10,7 ημέρες το 2005, η μέση διαμονή έπεσε στις 5,9 ημέρες το 2024

Ο Σενγκούν γλεντάει σε ελληνικό εστιατόριο και ο ιδιοκτήτης του σπάει πιάτο στο κεφάλι!

Αθλητικά Νέα 19.09.2025
Γεύση από ελληνικό γλέντι πήρε ο Αλπερέν Σενγκούν μετά το τέλος του Eurobasket, με τον Τούρκο σέντερ να... γνωρίζει ήθη και έθιμα της πατρίδας μας σε εστιατόριο στην Μαρμαρίδα

«Ένας αξιόλογος γιος»: Το αιχμηρό σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Κόσμος 19.09.2025
Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά

Ελλάδα 19.09.2025
Kαι μία γάτα κλεισμένη σε κλουβί

Αγρια συμπλοκή στο Ηράκλειο: 32χρονος επιτέθηκε με δρεπάνι σε 35χρονο

Ελλάδα 19.09.2025
Ο 35χρονος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο - Συνελήφθη ο 32χρονος δράστης

Αρτέμιδα: Εγκατέλειψαν μαχαιρωμένο άνδρα σε φαρμακείο ‑Τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Ελλάδα 19.09.2025
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο άνδρας στην Αρτέμιδα

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τα βιβλία που έχουν γραφτεί από γυναίκες στα πανεπιστήμια του Αφγανιστάν

Κόσμος 19.09.2025
Στα πανεπιστήμια ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν επιτρέπεται πλέον η διδασκαλία 18 μαθημάτων, με έναν αξιωματούχο των Ταλιμπάν να δηλώνει ότι «συγκρούονται με τις αρχές της Σαρία και την πολιτική του συστήματος»

Συναγερμός στην Καστοριά: Βρέθηκε άνδρας θετικός στην φυματίωση

Ελλάδα 19.09.2025
Έγιναν τεστ στις στενές επαφές του