E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Ποια στρατόπεδα κλείνουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Δείτε την αναλυτική λίστα

Δημοσίευση 16/12/2024 | 12:56

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Ποια στρατόπεδα κλείνουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Στόχος της νέας δομής δυνάμεων η αύξηση του ποσοστού στελέχωσης μέσω της κατάργησης υποστελεχωμένων μονάδων και της συγχώνευσής τους όπου απαιτείται - Αναλυτικά ποια στρατόπεδα κλείνουν σε όλη την επικράτεια

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε τη λίστα με τα στρατόπεδα που κλείνουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι η αύξηση του ποσοστού στελέχωσης μέσω της κατάργησης υποστελεχωμένων μονάδων και της συγχώνευσής τους όπου απαιτείται, όπως και η αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους και των δυνατοτήτων των Σχηματισμών, με βάση τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση καταργήσεως στρατοπέδων και μετακινήσεων - συγχωνεύσεων μονάδων, η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Υλοποιείται άμεσα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σε εφαρμογή της σχετικής οδηγίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, η Α΄ Φάση του προγραμματισμού μεταστάθμευσης και συγχωνεύσεων Μονάδων, λόγω της αλλαγής διάταξης των Σχηματισμών και της κατάργησης Στρατοπέδων του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της Νέας Δομής τους. Η Α΄ Φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού στελέχωσης μέσω της κατάργησης υποστελεχωμένων Μονάδων και της συγχώνευσής τους όπου απαιτείται, όπως και η αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους και των δυνατοτήτων των Σχηματισμών, με βάση τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες μεταβολές:

  • Καταργείται το Στρατόπεδο «ΤΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ», στο Γύθειο Λακωνίας και η Μονάδα που εδρεύει εκεί θα μετασταθμεύσει στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΒΑΚΗ», στο Ξηροκάμπι Λακωνίας.
  • Καταργείται το Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΥΠ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΡΑΚΙΝΗ», στη Μαλακάσα Αττικής και η Μονάδα που εδρεύει εκεί θα μετασταθμεύσει στο Στρατόπεδο «ΕΦ.ΑΝΘΛΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ», στο Αυλάκι Στυλίδος Φθιώτιδας.
  • Καταργείται το Στρατόπεδο «ΙΛΧΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ», στην Ομβριακή Φθιώτιδας και η Μονάδα που εδρεύει εκεί θα μετασταθμεύσει στο Στρατόπεδο «ΑΝΘΛΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ», στο Αυλάκι Στυλίδος, Φθιώτιδας.
  • Καταργείται το Στρατόπεδο «ΤΧΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ», στα Ιωάννινα και οι Μονάδες που εδρεύουν εκεί θα μετασταθμεύσουν στο Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ», στο Πέραμα Ιωαννίνων και στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ», στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
  • Καταργείται το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΑΣΧΑΛΗ», στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και η Μονάδα που εδρεύει εκεί θα μετασταθμεύσει στο Στρατόπεδο «ΤΧΗ (ΠΖ) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ», στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.
  • Συγχωνεύεται η Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΤΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ», στην Αντιμάχεια Κω, με τη Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», στο Πυλί Κω. Το Στρατόπεδο «ΤΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ» καταργείται.
  • Συγχωνεύεται η Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΤΣΙΑΝΗ», στη Λεπτή Ορεστιάδος Έβρου, με τη Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ», στον Λαγό Έβρου. Το Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΤΣΙΑΝΗ» καταργείται.
  • Συγχωνεύεται η Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΕΦ.ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΑΧΟΥ», στη Νέα Βύσσα Έβρου, με τη Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΜΧ) ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΟΥΜΕΝΑΚΗ», στα Ρίζια Έβρου. Το Στρατόπεδο «ΕΦ.ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΑΧΟΥ» καταργείται.
  • Συγχωνεύεται η Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΒ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ», στον Πέπλο Έβρου, με τη Μονάδα που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΙΔΗ», στον Δορίσκο Έβρου. Το Στρατόπεδο «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΒ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ» καταργείται.
  • Συγχωνεύεται το Τάγμα Εθνοφυλακής που εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ», στους Μεταξάδες Έβρου, με το Τάγμα Εθνοφυλακής το οποίο εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ», στο Διδυμότειχο Έβρου. Το Στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ» καταργείται.

Θα ακολουθήσει η Β΄ Φάση καταργήσεως Στρατοπέδων και μετακινήσεων – συγχωνεύσεων Μονάδων, η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025.

Για τα παραπάνω Στρατόπεδα, με την ολοκλήρωση των μετασταθμεύσεων – συγχωνεύσεων θα εκκινήσουν άμεσα οι ενέργειες του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) για τη βέλτιστη αξιοποίησή τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός Χτες
Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας

Wimbledon: Θρίαμβος της Σβιόντεκ που ισοπέδωσε την Ανισίμοβα στον τελικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν πήρε ούτε Game η Αμερικανίδα

Ο «απολαυστικός» διάλογος Γεωργιάδη ‑ Μπέου: «Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο»

Πολιτική Χτες
Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απολαυστικό τον διάλογο που είχε με τον δήμαρχο Βόλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο δημαρχείο

Τραγωδία στη Σαρδηνία: Η σύζυγος του CEO της Lufthansa παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ της μία 24χρονη

Κόσμος Χτες
Η Βίβιαν Σπορ φέρεται να παρέσυρε με το SUV της μια 24χρονη Ιταλίδα, την ώρα που βρισκόταν για διακοπές στο πολυτελές θέρετρο Πόρτο Τσέρβο

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία της 2χρονης Αλεξάνδρας που παρασύρθηκε από το αγροτικό όχημα του πατέρα της

Ελλάδα Χτες
Η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος με τους γονείς της μικρής, να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη

Νέοι δασμοί Τραμπ 30% σε προϊόντα από Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό

Κόσμος Χτες
Το υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό των δασμών Τραμπ έχει πλήξει τις ελπίδες της ΕΕ για αποκλιμάκωση και εμπορική συμφωνία

Θρήνος στο Αγρίνιο: «Ο πατέρας δεν είδε το παιδάκι που πήγε πίσω από το αγροτικό»

Ελλάδα Χτες
Όλα έγιναν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πατέρας, διαλυμένη η μητέρα λέει γείτονας της οικογένειας