E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες – Σοβαρά προβλήματα σε Αγρίνιο, Πρέβεζα και Κέρκυρα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Τι θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2024 | 08:53

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες – Σοβαρά προβλήματα σε Αγρίνιο, Πρέβεζα και Κέρκυρα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας μας τις τελευταίες ώρες. Ο καιρός έχει αλλάξει και τα έντονα φαινόμενα σφυροκοπούν τη δυτική και την ηπειρωτική Ελλάδα με αποτέλεσμα στο Αγρίνιο να ηχήσει το 112 και στην Πρέβεζα η Πυροσβεστική να απεγκλωβίσει τρεις ηλικιωμένους από πλημμυρισμένα ισόγεια κατοικιών.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που σημειώθηκαν στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Πέραν των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος καταγράφηκαν προβλήματα εξαιτίας ρεμάτων που έχουν υπερχειλίσει.

Ειδικότερα στην ΔΕ Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου όγκοι νερών πέρασαν πάνω από την επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού και σε μια περίπτωση, κοντά στα Διαμαντέικα Αγρινίου, ακινητοποιήθηκε όχημα και απεγκλωβίστηκε οδηγός.

Επίσης, όπως μετέδωσε το πρωί της Κυριακής το Mega διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Προυσού, στον οικισμό Στριγανιά της Κοινότητας Σπαρτιά Παραβόλας.

Ισχυρή βροχόπτωση στην Πρέβεζα

Προβλήματα από ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή της Αρχαίας Νικόπολης στην Πρέβεζα.

H πυροσβεστική υπηρεσία απεγκλώβισε τρεις ηλικιωμένους από πλημμυρισμένα ισόγεια κατοικιών.

Λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων, κοντά στην Αρχαία Νικόπολη στη θέση Σμυρτούλα, πλημμύρισε η εθνική οδός Ιωαννίνων – Πρέβεζας και έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία έπληξε, τέλος, και την Κέρκυρα, με μικρότερης έντασης φαινόμενα.

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 15/12

Στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα για σήμερα, Κυριακή 15/12 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα στις κεντρικές και βόρειες περιοχές σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και κατά τόπους και τις απογευματινές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 5, με ενίσχυση στη Μακεδονία από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση στο Ιόνιο τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών τις πρωινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει αύριο, Δευτέρα 16/12

Στα ανατολικά ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόνησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα σταματήσουν και θα περιοριστούν τις βραδινές ώρες στην Κρήτη με σταδιακή εξασθένιση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια και γρήγορη βελτίωση.

Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 15 με 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15, στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 17 και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 17/12

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια και τα δυτκά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο που κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Ο καιρός την Τετάρτη 18/12

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 19/12

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εμπρηστική επίθεση σε καφετέρια στη Καλλιθέα

Ελλάδα 29.09.2025
Βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια

Τραγωδία στο Μαρκόπουλο – Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι και ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ελλάδα 29.09.2025
Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες βγήκαν μόνοι τους από το όχημα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο Βασίλης Μπισμπίκης

Ελλάδα 29.09.2025
Ο δημοφιλής ηθοποιός κρατείται για το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε και την εγκατάλειψη του σημείου

ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Σε ποιες περιοχές θα βρέχει έως το βράδυ

Καιρός Χτες
Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα και να διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τα Τέμπη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα

Ελλάδα Χτες
Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον Πάνο Ρούτσι και τους άλλους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό

Ομολογία‑σοκ σε τηλεοπτική συνέντευξη: Αποκάλυψε πως σκότωσε και έθαψε τους γονείς του στην αυλή

Κόσμος Χτες
O άνδρας ομολόγησε στον τηλεοπτικό αέρα πως εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο των γονιών του και πως εξαφάνισε τα πτώματά τους, θάβοντάς τους στην αυλή

Συναγερμός στο Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί σε εκκλησία ‑ Αναφορές για θύματα

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και η οροφή είναι έτοιμη να καταρρεύσει

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στο Γαλαξίδι ‑ Ένα άτομο απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ελλάδα Χτες
Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν συνολικά τρία άτομα

Αιματηρό επεισόδιο στη Μεσαρά: Παραδόθηκαν στην Αστυνομία πατέρας και γιος αφού έληξε το αυτόφωρο

Ελλάδα Χτες
Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται

Τέλος στη φημολογία για κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού: «Να δω κάτι καθαρό, αλλά δεν θα το οργανώσω εγώ»

Πολιτική Χτες
«Η εμμονή με το εάν θα εμπλακώ ενεργά με την πολιτική έχει ξεκινήσει από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης για να φανεί ότι υπάρχουν άλλα κίνητρα».