E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ‑ Πού αναναμένονται χιόνια

Τρεις διαφορετικοί τύποι καιρού θα «χτυπήσουν» τη χώρα το τριήμερο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Δημοσίευση 14/12/2024 | 09:44

Καιρός: Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ‑ Πού αναναμένονται χιόνια

Αλλάζει σε χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς νέα κακοκαιρία «εξπρές» φέρνει ισχυρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας. Ο χιονιάς θα «κυκλώσει» τα ορεινά και τις κορυφές των βουνών, ενώ Πάρνηθα και Πεντέλη αναμένεται να δουν τα πρώτα χιόνια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Κολυδάς: Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές

Aπό το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιόνιο τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία στη βορειοδυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες , πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανάλογη κατάσταση διαμορφώνεται στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή με νοτιάδες στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια και επικρατούν βοριάδες στο Αιγαίο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με πτώση της θερμοκρασίας.

Μαρουσάκης: Οι 5 περιοχές που θα πέσουν χιόνια - Πότε θα «ασπρίσει» η Πάρνηθα

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, από σήμερα ο καιρός θα ξεκινήσει με ήπιες διαθέσεις ωστόσο από το απόγευμα θα μας προσεγγίζει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δώσει βροχές και καταιγίδες πρώτα στα βορειοδυτικά. «Την Κυριακή αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα απασχολήσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με ένα γρήγορο πέρασμα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά. Οι καταιγίδες θα εστιάζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα, θα έχουμε και χιόνια πρώτα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και τη Δευτέρα θα κατέβουν τα χιόνια και λίγο πιο νότια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής ορεινής χώρας εκεί κοντά στο Πήλιο, την Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, λίγο πιο νότια στην Πελοπόννησο θα δεχτούν χιονοπτώσεις.

Κάποια χιόνια θα δουν και κάποια βουνά στην Κρήτη όταν θα πάει πιο νότια αυτό το κύμα και σιγά σιγά θα αρχίσει να απομακρύνεται. Στην Αττική την Κυριακή θα έχουμε βροχές, ιδίως στον Σαρωνικό ενώ δεν αποκλείεται στα ψηλά της Πάρνηθας να δούμε και κάποιες χιονοπτώσεις».

Καλλιάνος: Από τύπου «Π» μέχρι τύπου «βορείου ρεύματος»

Τρεις διαφορετικοί τύποι καιρού θα «χτυπήσουν» τη χώρα το Σαββατοκύριακο 14, 15 και την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου σταδιακά θα φανούν αλλαγές στον καιρό που θα εξελιχθεί από ήπιος, σε τύπου «Π» μέχρι τύπου «βορείου ρεύματος».

«Το Σάββατο αναμένονται βροχές στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας ενώ την Κυριακή αναμένουμε ξανά καιρό τύπου “Π” με ισχυρούς ανέμους και τοπικές βροχές. Από Δευτέρα θα έχουμε καιρό “βορείου ρέματος”. Πρόκειται για τον τρίτο τύπο καιρού που θα δούμε σε εκείνο το τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με αποτέλεσμα να πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία. Η Δευτέρα θα είναι “χειμωνιάτικη”, όχι ακραία αλλά ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα φτάσει έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Στην Αττική και την Εύβοια θα χιονίσει σε υψόμετρα άνω των 900 μέτρων», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Τσατραφύλλιας: Δεν αποκλείονται χίονια και στην Αττική

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν αποκλείονται ακόμη και τα χιόνια σε περιοχές της Αττικής από Δευτέρα.

«Το Σάββατο το νέο στοιχείο της εξέλιξης του καιρού είναι οι ισχυροί νοτιάδες στο Ιόνιο και οι τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά και την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Το Σ/Κ και τη Δευτέρα περιμένουμε να βρέξει και σε άλλες περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Τη Δευτέρα θα βρέξει λίγο και στην Αττική. Ωστόσο αξιοσημείωτη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας (6-8 βαθμούς) το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα. Επίσης θα χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Από την Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά.

Να τονίσω ότι τα παραπάνω φαινόμενα δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Επίσης δεν αποκλείω Δευτέρα πρωί να ‘πασπαλίσει’ στην Πάρνηθα. Για τα Χριστούγεννα… προς το παρόν βλέπω ήπιες καιρικές συνθήκες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύπρος: Καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν σακίδιο έκτακτης ανάγκης ‑ Τα μέτρα αυτοπροστασίας

Κόσμος 03.03.2026
Το σακίδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά είδη όπως τρόφιμα, νερό, πρώτες βοήθειες, καθώς και προσωπικά έγγραφα

Τραγωδία στη Λεμεσό: Γονείς εντόπισαν νεκρό το βρέφος τους

Κόσμος 03.03.2026
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό καταγράφηκε ως αιφνίδιος θάνατος

Λονδίνο: Ουρές στα βενζινάδικα έν μέσω φόβων για εκτόξευση των τιμών

Κόσμος 03.03.2026
Αυξάνονται οι ουρές στα βενζινάδικα του Λονδίνου εν μέσω φόβων για αύξηση των τιμών που συνδέεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Πένθος στο ελληνικό βόλεϊ: Πέθανε ο Γκι Ρόζε Νάνγκα

Ελλάδα 03.03.2026
Θλίψη προκάλεσε στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ η είδηση του θανάτου του Γκι Ρόζε Νάνγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 53 ετών

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία με πτήση μαχητικών αεροσκαφών ‑ Τι ισχύει

Ελλάδα 03.03.2026
Εκατοντάδες πολίτες ανησύχησαν όταν είδαν τα αεροπλάνα στον αέρα

Υπό κράτηση ο Γεωργιανός ύποπτος για κατασκοπεία στη Σούδα

Ελλάδα 03.03.2026
Στην Αθήνα o 36χρονος αζερικής καταγωγής – Τα στοιχεία της ΕΥΠ και οι έρευνες για πιθανές επαφές με το Ιράν

Το Netflix θα εξαφανιστεί αθόρυβα από 87 εκατομμύρια συσκευές σήμερα

Tech + Science 03.03.2026
Οι χρήστες που επηρεάζονται έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση στη συσκευή τους

Μέση Ανατολή: Εντολή σε Αμερικανούς πολίτες για άμεση εγκατάλειψη 12 χωρών

Κόσμος 03.03.2026
Οι χώρες «κινδύνου» για τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως την 1η Ιουνίου ‑ Πώς γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση

Οικονομία 03.03.2026
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση ενάρξεων, μεταβολών και διακοπών εργασιών μέσω των ψηφιακών εφαρμογών

«Ουρές» στα βενζινάδικα: Πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος

Ελλάδα 03.03.2026
Το ράλι περνά ήδη στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα, με τους καταναλωτές να βλέπουν νέες επιβαρύνσεις στην αντλία και στους λογαριασμούς

«Αυτή την εβδομάδα θα ξεμείνουμε από τρόφιμα»: Πώς η επίθεση στο Ιράν δυσχεραίνει την κατάσταση στη Γάζα

Κόσμος 03.03.2026
Το Ισραήλ έχει κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης προς τη Γάζα, απειλώντας να βυθίσει 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια νέα κρίση πείνας