E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ‑ Πού αναναμένονται χιόνια

Τρεις διαφορετικοί τύποι καιρού θα «χτυπήσουν» τη χώρα το τριήμερο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Δημοσίευση 14/12/2024 | 09:44

Καιρός: Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ‑ Πού αναναμένονται χιόνια

Αλλάζει σε χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς νέα κακοκαιρία «εξπρές» φέρνει ισχυρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας. Ο χιονιάς θα «κυκλώσει» τα ορεινά και τις κορυφές των βουνών, ενώ Πάρνηθα και Πεντέλη αναμένεται να δουν τα πρώτα χιόνια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Κολυδάς: Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές

Aπό το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιόνιο τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία στη βορειοδυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες , πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανάλογη κατάσταση διαμορφώνεται στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή με νοτιάδες στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια και επικρατούν βοριάδες στο Αιγαίο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με πτώση της θερμοκρασίας.

Μαρουσάκης: Οι 5 περιοχές που θα πέσουν χιόνια - Πότε θα «ασπρίσει» η Πάρνηθα

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, από σήμερα ο καιρός θα ξεκινήσει με ήπιες διαθέσεις ωστόσο από το απόγευμα θα μας προσεγγίζει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δώσει βροχές και καταιγίδες πρώτα στα βορειοδυτικά. «Την Κυριακή αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα απασχολήσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με ένα γρήγορο πέρασμα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά. Οι καταιγίδες θα εστιάζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα, θα έχουμε και χιόνια πρώτα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και τη Δευτέρα θα κατέβουν τα χιόνια και λίγο πιο νότια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής ορεινής χώρας εκεί κοντά στο Πήλιο, την Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, λίγο πιο νότια στην Πελοπόννησο θα δεχτούν χιονοπτώσεις.

Κάποια χιόνια θα δουν και κάποια βουνά στην Κρήτη όταν θα πάει πιο νότια αυτό το κύμα και σιγά σιγά θα αρχίσει να απομακρύνεται. Στην Αττική την Κυριακή θα έχουμε βροχές, ιδίως στον Σαρωνικό ενώ δεν αποκλείεται στα ψηλά της Πάρνηθας να δούμε και κάποιες χιονοπτώσεις».

Καλλιάνος: Από τύπου «Π» μέχρι τύπου «βορείου ρεύματος»

Τρεις διαφορετικοί τύποι καιρού θα «χτυπήσουν» τη χώρα το Σαββατοκύριακο 14, 15 και την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου σταδιακά θα φανούν αλλαγές στον καιρό που θα εξελιχθεί από ήπιος, σε τύπου «Π» μέχρι τύπου «βορείου ρεύματος».

«Το Σάββατο αναμένονται βροχές στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας ενώ την Κυριακή αναμένουμε ξανά καιρό τύπου “Π” με ισχυρούς ανέμους και τοπικές βροχές. Από Δευτέρα θα έχουμε καιρό “βορείου ρέματος”. Πρόκειται για τον τρίτο τύπο καιρού που θα δούμε σε εκείνο το τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με αποτέλεσμα να πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία. Η Δευτέρα θα είναι “χειμωνιάτικη”, όχι ακραία αλλά ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα φτάσει έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Στην Αττική και την Εύβοια θα χιονίσει σε υψόμετρα άνω των 900 μέτρων», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Τσατραφύλλιας: Δεν αποκλείονται χίονια και στην Αττική

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν αποκλείονται ακόμη και τα χιόνια σε περιοχές της Αττικής από Δευτέρα.

«Το Σάββατο το νέο στοιχείο της εξέλιξης του καιρού είναι οι ισχυροί νοτιάδες στο Ιόνιο και οι τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά και την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Το Σ/Κ και τη Δευτέρα περιμένουμε να βρέξει και σε άλλες περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Τη Δευτέρα θα βρέξει λίγο και στην Αττική. Ωστόσο αξιοσημείωτη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας (6-8 βαθμούς) το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα. Επίσης θα χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Από την Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά.

Να τονίσω ότι τα παραπάνω φαινόμενα δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Επίσης δεν αποκλείω Δευτέρα πρωί να ‘πασπαλίσει’ στην Πάρνηθα. Για τα Χριστούγεννα… προς το παρόν βλέπω ήπιες καιρικές συνθήκες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά: «Γλυκιά» ήττα με 89‑85 από τη Μούρθια

Αθλητικά Νέα Χτες
Κράτησαν το +6 του πρώτου αγώνα οι «ασπρόμαυροι»

«Θα καταστρέψουμε όποιο πλοίο περάσει χωρίς άδεια»: Το μήνυμα του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και πλοιοκτήτες, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η διέλευση παραμένει κλειστή χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις ιρανικές δυνάμεις

Πρωτοπορεί η Ελλάδα: Εκτενής προβολή από διεθνή ΜΜΕ για την απόφαση να απαγορευτούν τα social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών

Κόσμος Χτες
Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την απόφαση αυτή, μιας και συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που νομοθετούν μέτρα για την προστασία παιδιών κι εφήβων

Apple: Πότε έρχεται το πρώτο foldable iPhone

Tech + Science Χτες
Πάνω από 2.000€ η τιμή

Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Κόσμος Χτες
Σταμάτησε η διέλευση δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο

Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Ελλάδα Χτες
Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να ισχύει για όλα τα μέτωπα όπως προβλέπει η συμφωνία μας με την Ουάσινγκτον, τονίζει το Ιράν

Νέα απάτη σε εξέλιξη με παραπλανητικά SMS για το Fuel Pass, τι πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα Χτες
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Μεγάλη κατολίσθηση με μέτωπο 4 χιλιομέτρων έκοψε στα δύο την Ιταλία

Κόσμος Χτες
Ο Ιταλικός Τύπος μιλά για μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις της Ευρώπης

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα βρεφικού γάλακτος λόγω υπέρβασης του ορίου της τοξίνης cereulide

Ελλάδα Χτες
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν ALMIRON PROFUTURA 1, παρτίδα 111572333, με ημερομηνία λήξης 5 Νοεμβρίου 2027, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Η κυκλοφορία έχει μάλιστα διακοπεί στο ύψος της οδού Αλκμήνης