E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Συναγερμός από μεγάλο αριθμό drones αγνώστου προέλευσης

Συναγερμός στο FBI και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για όσα συμβαίνουν στο Νιου Τζέρσεϊ τις τελευταίες εβδομάδες

Δημοσίευση 13/12/2024 | 20:53

ΗΠΑ: Συναγερμός από μεγάλο αριθμό drones αγνώστου προέλευσης

Το ενδεχόμενο επίθεσης με drones από Ρώσους κατασκόπους εξετάζουν οι βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός drones να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο στρατιωτικών βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως οι RAF Lakenheath και RAF Mildenhall, καθώς και στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας και την Οκλαχόμα. Τα drones παραμένουν στον αέρα για ώρες και φέρουν χαρακτηριστικά που υποδεικνύουν δράση της ρωσικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας GRU, σύμφωνα με ειδικούς όπως ο πρώην αξιωματικός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Philip Ingram.

Όσο για τους πολίτες που απλά παρατηρούν «παράξενα φώτα» στον ουρανό, μοιράζονται σχετικά βίντεο στα social media και ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους, χωρίς να λείπουν και τα περί UFOs σχόλια.

Τα drones εντείνουν την ανησυχία των αρχών μιας και θα μπορούσαν να μεταφραστούν ως κίνηση προσπάθειας συλλογής πληροφοριών ή επίδειξη ισχύος του Ρώσου ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις αποτυχίες στην Ουκρανία.

Η έλευση των drones δεν θα εξέπληττε τις ΗΠΑ αν συνδέονταν με κυβερνοεπιθέσεις, δολιοφθορές σε υποθαλάσσια καλώδια και βομβιστικές απειλές. Παρά τις διεξοδικές έρευνες από το FBI και άλλες υπηρεσίες, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί η πηγή ή η τοποθεσία εκτόξευσης των drones.

Ειδικά στο Νιου Τζέρσεϊ, έχουν εντοπιστεί δεκάδες drones να πετούν τη νύχτα πάνω από κρίσιμες υποδομές, όπως δεξαμενές νερού, γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να είναι γνωστό ποιος τα χειρίζεται ή για ποιο λόγο. Παρότι ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ξένων δεσμών, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τα ανεξήγητα περιστατικά, τα οποία προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία των υποδομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Χτες
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός Χτες
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα Χτες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος Χτες
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»

Κιριμπάτι: Η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού υποδέχθηκε πρώτη το 2026

Κόσμος Χτες
Τα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται ήδη το 2026

Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς: Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Κόσμος Χτες
Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων

Επεισοδιακές ληστείες στην Αθήνα: Ανδρας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και λήστεψε αλλοδαπό

Ελλάδα Χτες
Τέσσερις ξυλοκόπησαν 23χρονο για το κινητό και τα παπούτσια του

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί και κάνει λόγο για καθαρά πολιτική πράξη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία