E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποτέ ξανά... Μις Ολλανδία: Τέλος τα καλλιστεία

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να «αντικαταστήσουν» τον διαγωνισμό ομορφιάς με μια πλατφόρμα, που θα ασχολείται με την ψυχική υγεία των γυναικών

Δημοσίευση 13/12/2024 | 18:41

Ποτέ ξανά... Μις Ολλανδία: Τέλος τα καλλιστεία

Το τέλος του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Ολλανδία» μετά από 35 χρόνια ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Τα καλλιστεία στη χώρα θα αντικατασταθούν από μία πλατφόρμα που θα ασχολείται με την ψυχική υγεία των γυναικών.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως στόχος τους είναι να «εμπνεύσουν» τους νέους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, δίνοντας ένα τέλος στον διαγωνισμό ομορφιάς. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κατάργηση των καλλιστείων στην Ολλανδία ανακοινώθηκε ένα χρόνο, αφότου οι κριτές ανέδειξαν την πρώτη τρανς νικήτρια, την Rikkie Valerie Kollé.

Σύμφωνα με το CNN, στην ανακοίνωση για την κατάργηση των καλλιστείων, αναφέρεται πως η νέα πλατφόρμα θα έχει την ονομασία «Niet Meer Van Deze Tijd» («Όχι πια από αυτή την εποχή»).

«Μετά από χρόνια ιστορίας γεμάτα αίγλη, ταλέντο και έμπνευση, η Μις Ολλανδία αποχαιρετά το όνομα που βρέθηκε στις καρδιές πολλών ανθρώπων. Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος - είναι μια νέα αρχή. Ο κόσμος αλλάζει και εμείς αλλάζουμε μαζί του. Η Μις Ολλανδία μεταμορφώνεται σε “Όχι πια από αυτή την εποχή”: μια πλατφόρμα που περιστρέφεται γύρω από την ψυχική υγεία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφορετικότητα, την αυτοέκφραση και πολλά άλλα. Όχι πια στέμματα, αλλά ιστορίες που εμπνέουν. Όχι φορέματα, αλλά όνειρα που ζωντανεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Εδώ θα εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς», αναφέρει. Την ίδια στιγμή, η Monica van Ee, επικεφαλής των καλλιστείων και ιδρύτρια της νέας πλατφόρμας, δήλωσε: «Οι γυναίκες είναι ανασφαλείς λόγω, μεταξύ άλλων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των εξωπραγματικών εικόνων ομορφιάς».

Υπερασπιζόμενη το ρεκόρ του διαγωνισμού μέχρι σήμερα, είπε ότι η ομάδα της «εργάστηκε με τους συμμετέχοντες» όλα αυτά τα χρόνια και ότι η ενδυνάμωση των γυναικών δεν είναι απλώς «κενά λόγια, αλλά ένα κίνημα».

Η Van Ee δήλωσε ότι ο λόγος για την εγκατάλειψη των «castings και των τελικών» προέκυψε αρχικά από «το πείσμα των θεατών» και κριτικές όπως «είναι πολύ λευκή» ή «είναι πολύ μαύρη». «Αυτό οδηγεί σε αρνητική ενέργεια κάθε χρόνο», είπε.

«Δεύτερον, θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τη θετική μας ενέργεια, αντί να χρειάζεται πάντα να αμυνόμαστε. Τώρα μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλους με αλληλεγγύη. Πιστεύουμε στην πλατφόρμα μας και ίσως το στέμμα να είναι ξεπερασμένο. Αλλά οι γυναίκες που υποστηρίζουν η μία την άλλη και βοηθούν η μία την άλλη, αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βασίλης Μπισμπίκης: Ξεφτιλίζομαι και δεν θα αλλάξει μέχρι να πεθάνω

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε για την αναγνωρισιμότητα ως «αναγκαίο κακό» της δουλειάς του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τους λόγους που αγαπάει την τραγουδίστρια και σύντροφό του

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού

Η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε φωτογραφία που κλαίει, η εξομολόγηση για την υποτροπή της νόσου Lyme από την οποία πάσχει

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο που να λειτουργεί και τα δύο τελευταία τσακώνονται μεταξύ τους, έγραψε το μοντέλο

Βασίλης Μπισμπίκης: Τι αποκάλυψε για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή και τι λέει για τον εαυτό του που δεν θα αλλάξει ποτέ

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την αναγνωρισιμότητα, την αυθεντικότητά του και τους λόγους που αγαπά τη σύντροφό του.

Ποια Ελληνίδα έκανε τον Χάρι Στάιλς να σταματήσει στη μέση της συναυλίας του στο Wembley και να της μιλήσει;

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το πανό με την ελληνική σημαία που κρατούσε στα χέρια της τράβηξε αμέσως την προσοχή του τραγουδιστή, ο οποίος σταμάτησε να τραγουδά για να διαβάσει το μήνυμά της.

Ιωάννα Τούνη: Η περιπέτεια με τις φίλες της σε βραδινή έξοδο στο Μπαλί

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η instagrammer φαίνεται ότι πιστεύει στο «κακό μάτι» και την επίδραση του σκόρδου για να το «διώχνει»

Δεν φαντάζεσαι τι δουλειά έκανε ο David Schwimmer πριν γίνει ο Ros στα Φιλαράκια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Πριν γίνει ο Ρος στα «Friends», παρέδωσε διαζύγιο σε παγκόσμιο σταρ

Η NASA «έλυσε» ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας; Το φαινόμενο που ίσως συνέβη τη μέρα της Σταύρωσης του Ιησού

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ένα αστρονομικό φαινόμενο πριν από 2.000 χρόνια ξαναγράφει την Ιστορία

Ο easy 97.2 οργανώνει sunset disco party στη θάλασσα ‑ πώς θα κερδίσεις πρόσκληση

Media Χτες
Το 3ο «Let`s Meet» On Board πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λατινοπούλου – Παϊτέρης: Νέα κόντρα με «γύφτους και Πακιστανούς» – «Έγινε γύφτισσα για δευτερόλεπτα και την πείραξε»

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρόκειται για χυδαία επίθεση εναντίον μου – Από την ίδια δεν ζητώ συγγνώμη»