E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα είναι πιο άσχημοι

Ποιος ο λόγος

Δημοσίευση 13/12/2024 | 18:14

Μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα είναι πιο άσχημοι

Ο ύπνος είναι η απόλυτη πηγή ενέργειας για να ανανεωθούμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, ο χρόνος που ξοδεύουμε στον ύπνο είναι απίστευτα σημαντικός.

Είναι γνωστό ότι χρειαζόμαστε επτά ή οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ώστε ο εγκέφαλός μας να λειτουργήσει σωστά.

Τι θα συνέβαινε όμως αν κοιμόμασταν μόνο έξι ώρες;

Σύμφωνα με το Benson for Beds, κατά μέσο όρο, πολλοί από εμάς κοιμόμαστε μόνο 6 ώρες και 24 λεπτά τη νύχτα.

Ενώ μπορεί να μη φαίνεται ότι θα είναι επιβλαβές για την υγεία μας, θα μπορούσε να έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η ειδικός σε θέματα ύπνου Dr. Sophie Bostock τόνισε ότι αν συνεχίσουμε να κοιμόμαστε λίγο, σε 25 χρόνια θα μοιάζουμε κάπως έτσι.

Η Hannah δημιουργήθηκε για να δείξει πώς θα μοιάζουν οι Βρετανοί το 2050 αν συνεχίσουν να κοιμούνται έξι ώρες, όπως αναφέρει το LadBible.

Μπορείτε να δείτε ότι στα 40 της, φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Σύμφωνα με την ειδικό, η Hannah πάσχει πλέον από απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, γήρανση του δέρματος, τριχόπτωση και παχυσαρκία και όλα αυτά οφείλονται στις συνήθειες του ύπνου της.

Υποφέρει επίσης από ίκτερο και έχει ρυτίδες, πόνο στους ώμους και στην πλάτη. Γενικότερα, η υγεία της έχει μια πολύ κακή εικόνα.

Η Dr. Bostock δήλωσε: «Η Hannah είναι μια εικόνα που προκαλεί σκέψεις για τον ολιστικό αντίκτυπο που έχει ο ύπνος στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Μελέτες δείχνουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου μπορεί να σας θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2».

Και πρόσθεσε: «Οι έρευνες σχετικά με τη σημασία της καλής ποιότητας ύπνου για την υγεία και την ευεξία μας έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι η καθημερινή ρουτίνα και η έλλειψη ύπνου μας επηρεάζουν μακροπρόθεσμα».

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου σχεδίασαν τη Hannah χρησιμοποιώντας δεδομένα που δημοσιεύτηκαν σε ερευνητικές εργασίες σε ακαδημαϊκά περιοδικά από το 2010, τα οποία δείχνουν τις φυσικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα, τους μύες, το δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά και σε άλλα σημεία.

Η Hannah έχει αλωπεκία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο ευάλωτη στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Έχει επίσης έκζεμα και ζει με χρόνιο πόνο.

Οι ορμόνες της λεπτίνης και της γκρελίνης, οι οποίες ελέγχουν την πείνα και τον κορεσμό, είναι όλες εκτός ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να φάει όλη την ώρα.

Ουσιαστικά, η υγεία της Hannah έχει καταρρεύσει και όλα οφείλονται στις συνήθειες του ύπνου της.

Η Dr. Bostock πιστεύει ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν προετοιμάζατε το σώμα σας για έναν ωραίο και μακρύ ύπνο, όπως το να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, να γυμνάζεστε, να πηγαίνετε βόλτες στην ύπαιθρο και να κρατάτε το υπνοδωμάτιό σας σκοτεινό.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε

Σύμφωνα με μια διατροφολόγο, την Eugenia Kotelko, που μίλησε στο MK, τα παιδιά χρειάζονται συνήθως περισσότερες ώρες ύπνου από τους ενήλικες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βρέφη, τα οποία θέλουν ακόμη περισσότερο ύπνο από τα παιδιά. Τα παιδιά 6-13 ετών είναι επιθυμητό να κοιμούνται τη νύχτα 9-11 ώρες, και οι έφηβοι 14-17 ετών, 8-10 ώρες.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να κοιμούνται 7-9 ώρες για να παραμείνουν υγιείς και γυμνασμένοι, αλλά στην περίπτωσή τους η ποιότητα του ύπνου μπορεί να είναι πιο σημαντική από την ποσότητα, καθώς οι ίδιοι συχνά ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτό μπορεί να μειώσει το συνολικό χρόνο ύπνου.

Η διατροφολόγος υπενθύμισε επίσης γιατί ο επαρκής ύπνος είναι τόσο σημαντικός: «Ο ύπνος επηρεάζει την παραγωγή της σεροτονίνης. Ρυθμίζει τη διάθεση, την όρεξη και άλλες φυσιολογικές διεργασίες». Η συμβουλή της είναι να αποφεύγουμε τα τηλέφωνα και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν από τον ύπνο, καθώς το μπλε φως από τις οθόνες παρεμβαίνει στην παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που βοηθά τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν γρηγορότερα και να ανακάμψουν κανονικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ο «χρυσός» Μαλίνιν έκανε backflip στο ένα πόδι και «τρέλανε» τον Τζόκοβιτς

Αθλητικά Νέα 09.02.2026
Ο 21χρονος «Θεός των τετραπλών αλμάτων» ξεσήκωσε το κοινό και τον θρύλο του τένις

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού από πλημμύρες στη Βουλγαρία: Υπερχείλισαν ποτάμια, φόβοι μην σπάσουν τα αναχώματα

Ελλάδα 09.02.2026
Ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων, ανοίγοντας τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου, για να μην σπάσουν τα αναχώματα

Καρυστιανού: Να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση

Ελλάδα 09.02.2026
Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ο αστερίσκος για να λάβετε την έκπτωση

Οικονομία 09.02.2026
Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (και) εφέτος;

Θεσσαλονίκη: Εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας προς το ΑΠΘ για τα σοβαρά επεισόδια

Ελλάδα 09.02.2026
`Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους, αλλά και τις ενέργειες που έπονται σύμφωνα με το νόμο 5224/25`

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 2 ετών κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

Ελλάδα 09.02.2026
Έμεινε επί ώρα χωρίς τις αισθήσεις του, όμως οι γιατροί κατόρθωσαν να το επαναφέρουν

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Ελλάδα Χτες
Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου