E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα είναι πιο άσχημοι

Ποιος ο λόγος

Δημοσίευση 13/12/2024 | 18:14

Μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα είναι πιο άσχημοι

Ο ύπνος είναι η απόλυτη πηγή ενέργειας για να ανανεωθούμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, ο χρόνος που ξοδεύουμε στον ύπνο είναι απίστευτα σημαντικός.

Είναι γνωστό ότι χρειαζόμαστε επτά ή οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ώστε ο εγκέφαλός μας να λειτουργήσει σωστά.

Τι θα συνέβαινε όμως αν κοιμόμασταν μόνο έξι ώρες;

Σύμφωνα με το Benson for Beds, κατά μέσο όρο, πολλοί από εμάς κοιμόμαστε μόνο 6 ώρες και 24 λεπτά τη νύχτα.

Ενώ μπορεί να μη φαίνεται ότι θα είναι επιβλαβές για την υγεία μας, θα μπορούσε να έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η ειδικός σε θέματα ύπνου Dr. Sophie Bostock τόνισε ότι αν συνεχίσουμε να κοιμόμαστε λίγο, σε 25 χρόνια θα μοιάζουμε κάπως έτσι.

Η Hannah δημιουργήθηκε για να δείξει πώς θα μοιάζουν οι Βρετανοί το 2050 αν συνεχίσουν να κοιμούνται έξι ώρες, όπως αναφέρει το LadBible.

Μπορείτε να δείτε ότι στα 40 της, φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Σύμφωνα με την ειδικό, η Hannah πάσχει πλέον από απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, γήρανση του δέρματος, τριχόπτωση και παχυσαρκία και όλα αυτά οφείλονται στις συνήθειες του ύπνου της.

Υποφέρει επίσης από ίκτερο και έχει ρυτίδες, πόνο στους ώμους και στην πλάτη. Γενικότερα, η υγεία της έχει μια πολύ κακή εικόνα.

Η Dr. Bostock δήλωσε: «Η Hannah είναι μια εικόνα που προκαλεί σκέψεις για τον ολιστικό αντίκτυπο που έχει ο ύπνος στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Μελέτες δείχνουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου μπορεί να σας θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2».

Και πρόσθεσε: «Οι έρευνες σχετικά με τη σημασία της καλής ποιότητας ύπνου για την υγεία και την ευεξία μας έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι η καθημερινή ρουτίνα και η έλλειψη ύπνου μας επηρεάζουν μακροπρόθεσμα».

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου σχεδίασαν τη Hannah χρησιμοποιώντας δεδομένα που δημοσιεύτηκαν σε ερευνητικές εργασίες σε ακαδημαϊκά περιοδικά από το 2010, τα οποία δείχνουν τις φυσικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα, τους μύες, το δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά και σε άλλα σημεία.

Η Hannah έχει αλωπεκία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο ευάλωτη στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Έχει επίσης έκζεμα και ζει με χρόνιο πόνο.

Οι ορμόνες της λεπτίνης και της γκρελίνης, οι οποίες ελέγχουν την πείνα και τον κορεσμό, είναι όλες εκτός ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να φάει όλη την ώρα.

Ουσιαστικά, η υγεία της Hannah έχει καταρρεύσει και όλα οφείλονται στις συνήθειες του ύπνου της.

Η Dr. Bostock πιστεύει ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν προετοιμάζατε το σώμα σας για έναν ωραίο και μακρύ ύπνο, όπως το να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, να γυμνάζεστε, να πηγαίνετε βόλτες στην ύπαιθρο και να κρατάτε το υπνοδωμάτιό σας σκοτεινό.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε

Σύμφωνα με μια διατροφολόγο, την Eugenia Kotelko, που μίλησε στο MK, τα παιδιά χρειάζονται συνήθως περισσότερες ώρες ύπνου από τους ενήλικες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βρέφη, τα οποία θέλουν ακόμη περισσότερο ύπνο από τα παιδιά. Τα παιδιά 6-13 ετών είναι επιθυμητό να κοιμούνται τη νύχτα 9-11 ώρες, και οι έφηβοι 14-17 ετών, 8-10 ώρες.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να κοιμούνται 7-9 ώρες για να παραμείνουν υγιείς και γυμνασμένοι, αλλά στην περίπτωσή τους η ποιότητα του ύπνου μπορεί να είναι πιο σημαντική από την ποσότητα, καθώς οι ίδιοι συχνά ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτό μπορεί να μειώσει το συνολικό χρόνο ύπνου.

Η διατροφολόγος υπενθύμισε επίσης γιατί ο επαρκής ύπνος είναι τόσο σημαντικός: «Ο ύπνος επηρεάζει την παραγωγή της σεροτονίνης. Ρυθμίζει τη διάθεση, την όρεξη και άλλες φυσιολογικές διεργασίες». Η συμβουλή της είναι να αποφεύγουμε τα τηλέφωνα και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν από τον ύπνο, καθώς το μπλε φως από τις οθόνες παρεμβαίνει στην παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που βοηθά τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν γρηγορότερα και να ανακάμψουν κανονικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon