E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα είναι πιο άσχημοι

Ποιος ο λόγος

Δημοσίευση 13/12/2024 | 18:14

Μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα είναι πιο άσχημοι

Ο ύπνος είναι η απόλυτη πηγή ενέργειας για να ανανεωθούμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, ο χρόνος που ξοδεύουμε στον ύπνο είναι απίστευτα σημαντικός.

Είναι γνωστό ότι χρειαζόμαστε επτά ή οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ώστε ο εγκέφαλός μας να λειτουργήσει σωστά.

Τι θα συνέβαινε όμως αν κοιμόμασταν μόνο έξι ώρες;

Σύμφωνα με το Benson for Beds, κατά μέσο όρο, πολλοί από εμάς κοιμόμαστε μόνο 6 ώρες και 24 λεπτά τη νύχτα.

Ενώ μπορεί να μη φαίνεται ότι θα είναι επιβλαβές για την υγεία μας, θα μπορούσε να έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η ειδικός σε θέματα ύπνου Dr. Sophie Bostock τόνισε ότι αν συνεχίσουμε να κοιμόμαστε λίγο, σε 25 χρόνια θα μοιάζουμε κάπως έτσι.

Η Hannah δημιουργήθηκε για να δείξει πώς θα μοιάζουν οι Βρετανοί το 2050 αν συνεχίσουν να κοιμούνται έξι ώρες, όπως αναφέρει το LadBible.

Μπορείτε να δείτε ότι στα 40 της, φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Σύμφωνα με την ειδικό, η Hannah πάσχει πλέον από απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, γήρανση του δέρματος, τριχόπτωση και παχυσαρκία και όλα αυτά οφείλονται στις συνήθειες του ύπνου της.

Υποφέρει επίσης από ίκτερο και έχει ρυτίδες, πόνο στους ώμους και στην πλάτη. Γενικότερα, η υγεία της έχει μια πολύ κακή εικόνα.

Η Dr. Bostock δήλωσε: «Η Hannah είναι μια εικόνα που προκαλεί σκέψεις για τον ολιστικό αντίκτυπο που έχει ο ύπνος στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Μελέτες δείχνουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου μπορεί να σας θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2».

Και πρόσθεσε: «Οι έρευνες σχετικά με τη σημασία της καλής ποιότητας ύπνου για την υγεία και την ευεξία μας έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι η καθημερινή ρουτίνα και η έλλειψη ύπνου μας επηρεάζουν μακροπρόθεσμα».

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου σχεδίασαν τη Hannah χρησιμοποιώντας δεδομένα που δημοσιεύτηκαν σε ερευνητικές εργασίες σε ακαδημαϊκά περιοδικά από το 2010, τα οποία δείχνουν τις φυσικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα, τους μύες, το δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά και σε άλλα σημεία.

Η Hannah έχει αλωπεκία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο ευάλωτη στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Έχει επίσης έκζεμα και ζει με χρόνιο πόνο.

Οι ορμόνες της λεπτίνης και της γκρελίνης, οι οποίες ελέγχουν την πείνα και τον κορεσμό, είναι όλες εκτός ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να φάει όλη την ώρα.

Ουσιαστικά, η υγεία της Hannah έχει καταρρεύσει και όλα οφείλονται στις συνήθειες του ύπνου της.

Η Dr. Bostock πιστεύει ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν προετοιμάζατε το σώμα σας για έναν ωραίο και μακρύ ύπνο, όπως το να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, να γυμνάζεστε, να πηγαίνετε βόλτες στην ύπαιθρο και να κρατάτε το υπνοδωμάτιό σας σκοτεινό.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε

Σύμφωνα με μια διατροφολόγο, την Eugenia Kotelko, που μίλησε στο MK, τα παιδιά χρειάζονται συνήθως περισσότερες ώρες ύπνου από τους ενήλικες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βρέφη, τα οποία θέλουν ακόμη περισσότερο ύπνο από τα παιδιά. Τα παιδιά 6-13 ετών είναι επιθυμητό να κοιμούνται τη νύχτα 9-11 ώρες, και οι έφηβοι 14-17 ετών, 8-10 ώρες.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να κοιμούνται 7-9 ώρες για να παραμείνουν υγιείς και γυμνασμένοι, αλλά στην περίπτωσή τους η ποιότητα του ύπνου μπορεί να είναι πιο σημαντική από την ποσότητα, καθώς οι ίδιοι συχνά ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτό μπορεί να μειώσει το συνολικό χρόνο ύπνου.

Η διατροφολόγος υπενθύμισε επίσης γιατί ο επαρκής ύπνος είναι τόσο σημαντικός: «Ο ύπνος επηρεάζει την παραγωγή της σεροτονίνης. Ρυθμίζει τη διάθεση, την όρεξη και άλλες φυσιολογικές διεργασίες». Η συμβουλή της είναι να αποφεύγουμε τα τηλέφωνα και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν από τον ύπνο, καθώς το μπλε φως από τις οθόνες παρεμβαίνει στην παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που βοηθά τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν γρηγορότερα και να ανακάμψουν κανονικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση