E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίνουν €1.000 σε Σύρους για να επιστρέψουν στη χώρα τους

Η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει σταματήσει να εξετάζει αιτήσεις ασύλου Σύρων, όπως και περισσότερες από 12 ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσίευση 13/12/2024 | 17:23

Δίνουν €1.000 σε Σύρους για να επιστρέψουν στη χώρα τους

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε Σύρους πρόσφυγες «μπόνους επιστροφής» ύψους 1.000 ευρώ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Ο συντηρητικός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ αντέδρασε με ταχύτατους ρυθμούς στην ανατροπή Άσαντ την Κυριακή, ανακοινώνοντας την ίδια μέρα ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Συρία θα πρέπει να επανεκτιμηθεί ώστε να επιτραπεί η απέλαση Σύρων προσφύγων.

Η απέλαση ανθρώπων παρά τη θέλησή τους δεν είναι δυνατή μέχρι να καταστεί πιο σαφές προς ποια κατεύθυνση κινείται η Συρία.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει τονίσει ότι θα επικεντρωθεί σε εθελοντικές απελάσεις. Επίσης, έχει σταματήσει να εξετάζει αιτήσεις ασύλου Σύρων, όπως και περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως πολλές συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ο Νεχάμερ δέχεται πιέσεις από την ακροδεξιά, με τα δύο κόμματα να δείχνουν συχνά να προσπαθούν να ανταγωνίζεται το ένα το άλλο πιο είναι πιο σκληρό ως προς τη μεταναστευτική πολιτική.

Οι Σύροι είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα αιτούντων άσυλο στην Αυστρία.

«Η Αυστρία θα υποστηρίξει τους Σύρους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ένα μπόνους επιστροφής 1.000 ευρώ. Η χώρα χρειάζεται τώρα τους πολίτες της για να ανοικοδομηθεί» δήλωσε ο καγκελάριος σε μια ανάρτηση στο X, γραμμένη στα αγγλικά.

Πόσοι Σύροι θα δεχτούν την προσφορά μένει να φανεί. Με τον κρατικό αερομεταφορέα Austrian Airlines να έχει αναστείλει τις πτήσεις προς χώρες της Μέσης Ανατολής λόγω της κατάστασης ασφαλείας, το μπόνους της αυστριακής κυβέρνησης ενδέχεται να μην καλύπτει καν τα έξοδα για την μετάβαση των Σύρων από την Αυστρία στη χώρα τους.

Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης οικονομικής θέσης για τη Βηρυτό, το πιο συχνό σημείο στάσης για όσους κατευθύνονται στη Δαμασκό, κοστίζει τουλάχιστον 1.066,10 ευρώ στην Turkish Airlines, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) ήρθε πρώτο στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας περίπου το 29% των ψήφων, αλλά, καθώς δεν υπήρχε κανένας πιθανός εταίρος για κυβέρνηση συνασπισμού, ο Νεχάμερ ηγείται συνομιλιών με Σοσιαλδημοκράτες και το φιλελεύθερο κόμμα Neos για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα