E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίνουν €1.000 σε Σύρους για να επιστρέψουν στη χώρα τους

Η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει σταματήσει να εξετάζει αιτήσεις ασύλου Σύρων, όπως και περισσότερες από 12 ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσίευση 13/12/2024 | 17:23

Δίνουν €1.000 σε Σύρους για να επιστρέψουν στη χώρα τους

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε Σύρους πρόσφυγες «μπόνους επιστροφής» ύψους 1.000 ευρώ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Ο συντηρητικός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ αντέδρασε με ταχύτατους ρυθμούς στην ανατροπή Άσαντ την Κυριακή, ανακοινώνοντας την ίδια μέρα ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Συρία θα πρέπει να επανεκτιμηθεί ώστε να επιτραπεί η απέλαση Σύρων προσφύγων.

Η απέλαση ανθρώπων παρά τη θέλησή τους δεν είναι δυνατή μέχρι να καταστεί πιο σαφές προς ποια κατεύθυνση κινείται η Συρία.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει τονίσει ότι θα επικεντρωθεί σε εθελοντικές απελάσεις. Επίσης, έχει σταματήσει να εξετάζει αιτήσεις ασύλου Σύρων, όπως και περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως πολλές συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ο Νεχάμερ δέχεται πιέσεις από την ακροδεξιά, με τα δύο κόμματα να δείχνουν συχνά να προσπαθούν να ανταγωνίζεται το ένα το άλλο πιο είναι πιο σκληρό ως προς τη μεταναστευτική πολιτική.

Οι Σύροι είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα αιτούντων άσυλο στην Αυστρία.

«Η Αυστρία θα υποστηρίξει τους Σύρους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ένα μπόνους επιστροφής 1.000 ευρώ. Η χώρα χρειάζεται τώρα τους πολίτες της για να ανοικοδομηθεί» δήλωσε ο καγκελάριος σε μια ανάρτηση στο X, γραμμένη στα αγγλικά.

Πόσοι Σύροι θα δεχτούν την προσφορά μένει να φανεί. Με τον κρατικό αερομεταφορέα Austrian Airlines να έχει αναστείλει τις πτήσεις προς χώρες της Μέσης Ανατολής λόγω της κατάστασης ασφαλείας, το μπόνους της αυστριακής κυβέρνησης ενδέχεται να μην καλύπτει καν τα έξοδα για την μετάβαση των Σύρων από την Αυστρία στη χώρα τους.

Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης οικονομικής θέσης για τη Βηρυτό, το πιο συχνό σημείο στάσης για όσους κατευθύνονται στη Δαμασκό, κοστίζει τουλάχιστον 1.066,10 ευρώ στην Turkish Airlines, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) ήρθε πρώτο στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας περίπου το 29% των ψήφων, αλλά, καθώς δεν υπήρχε κανένας πιθανός εταίρος για κυβέρνηση συνασπισμού, ο Νεχάμερ ηγείται συνομιλιών με Σοσιαλδημοκράτες και το φιλελεύθερο κόμμα Neos για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίτημα για αναθεώρηση του Συντάγματος στις ΗΠΑ με στόχο τρίτη θητεία για τον Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 24.01.2025
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει διανύσει μόλις τέσσερις ημέρες από την δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά ήδη βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων κατέθεσε επίσημα αίτημα αναθεώρησης του Συντάγματος ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη και για 3η θητεία

Μανιασμένοι άνεμοι σπάνε κάθε ρεκόρ στη Βρετανία ‑ Συναγερμός και καταστροφές

Κόσμος 24.01.2025
Περισσότερες από 1.000 πτήσεις από ή προς αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ακυρώθηκαν σήμερα

Ημαθία: Βαριά καμπάνα σε οδηγό που σκότωσε 15χρονη και τραυμάτισε την αδελφή της και την μητέρα τους

Ελλάδα 24.01.2025
Μετά το θανατηφόρο τροχαίο είχε ξεσπάσει ένταση ανάμεσα σε συγγενείς των δύο πλευρών

Πατέρας της 14χρονης που λιποθύμησε εξαιτίας challenge στο TikTok: «Tο είδε σαν παιχνίδι»

Ελλάδα 24.01.2025
πατέρας της 14χρονης δήλωσε ότι και το ίδιο το παιδί του σοκαρίστηκε από την επικινδυνότητα του challenge

Καθηγητής ΕΠΑΛ στην Εύβοια έβαλε μαθητές να του κάνουν μασάζ

Ελλάδα 24.01.2025
Το υπουργείο Παιδείας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση

Ντόναλντ Τραμπ: Αυτός είναι ο ετήσιος μισθός του μεγιστάνα στην προεδρία των ΗΠΑ

Κόσμος 24.01.2025
Οι Αμερικανοί πρόεδροι αμείβονται με τον ίδιο μισθό από το 2001, που προσαυξάνεται από ειδικά επιδόματα για τις μετακινήσεις αλλά και την ψυχαγωγία τους

Νέος ΚΟΚ: Πότε σου παίρνουν το δίπλωμα για 7 χρόνια και πληρώνεις 2.000 ευρώ;

Auto + Moto 24.01.2025
Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και κινδυνεύουν με βαριές ποινές, σύμφωνα με τον υπό διαβούλευση νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» – Αποκαλύψεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά σε Αμαλιάδα και Πάτρα

Ελλάδα 24.01.2025
Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη επιστρέφει απόψε στις 23:20

Μίμης Δομάζος: Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου η κηδεία του

Ελλάδα 24.01.2025
Θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα

«Τα γυρνάει» ο Τραμπ για την Κίνα: «Θα προτιμούσα να μην επιβάλω δασμούς στα προϊόντα τους»

Κόσμος 24.01.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε διαφορετική γλώσσα για την Κίνα στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο Fox News

Χαμάς: Ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερώσει αύριο

Κόσμος 24.01.2025
Θα απελευθερωθούν με αντάλλαγμα 180 Παλαιστίνιους που κρατούνται στο Ισραήλ